Што ако партнерот/партнерката оди на кафе со личност од спротивниот пол?

• Креатор на темата Креатор на темата Rockstar90
  • Време на започнување Време на започнување
Да де, значи пак дечко ти е крив!

жени..

Брат како и да е они се секогаш у "право" ти искочил или не искочил на кафе, помислил или не на тоа, пак си крив, и после се чудат зашто ги лажеме и кутиме за мн ствари, зашто како и да напраиш пак си крив, а она е демек права. Ако е искочена и свртиш двапати зашо си бил досаден, ако несвртиш онда зашо не си свртел тебе ти било ли гајле кај била она и со кој можело нешо лошо да и се деси...итн

Нема шанси да дозволам такво нешто. Ок, разбирам да има другарки, не правам сцени за тоа АМА со некоја рандом девојка што не ја ни знае добро - не! ;) Као зашто би одел на кафе ако не сака нешто со неа? Не држи вода муабетот дека му е "само другарка".

А ако не ми каже дека оди на кафе, ќе ја направи уште полоша ситуацијата. Тогаш др. мерки следуваат:)

Као зашто би одел на кафе ако не сака нешто со неа?

Аман па и ти, па нели секој требало да си има резерва, за нели, кога ќе те нема тебе, да не се мачи да бара тогаш. И машкиве не се така глупи, коа ќе видиш. :D

Аман па и ти, па нели секој требало да си има резерва, за нели, кога ќе те нема тебе, да не се мачи да бара тогаш. И машкиве не се така глупи, коа ќе видиш. :D
Реторичко прашање беше... се тоа ми е јасно, не сум од вчера :D

Ни јас би одел па не би сакал ни таа да оди... ако и е другар одамна...ај можеби...ама инаку не. Јас лично не верувам во машко-женско другарство затоа што 99% од машките мислат на исто кога се наоѓаат во друштво со некое женско, а тоа не е кафе. За женски како размислуваат неможам да кажам затоа што ме боли глава кога размислувам за тоа ама знам дека ни тие не се цвеќиња и што и да правам како и да правам како што кажаа погоре...јас би бил крив во секој случај

Мојава има некој „најдобар другар“ као ептен одамна стварно, и се гледаат чат-пат. Не ми е многу згодно, ама не праам проблеми и не ми е ни фрка голема со него.
Ама, нека не ни помислува да си искочи со некој кој штотуку го запознала, од факс, од семинар, од ваму од таму. Тој друга намера има, нејќе другари да бидат. Исто ко што ни јас не би излегол со ни една, ниту сум излегол за да бидеме другари. Си имам ја другари.

А ако не ми каже дека оди на кафе, ќе ја направи уште полоша ситуацијата. Тогаш др. мерки следуваат:)
какви се тие мерки за одење на кафе со нова другарка од страна на партнер ?[DOUBLEPOST=1395397674][/DOUBLEPOST]
Па кога му се шврља на страна, крив ќе е
ете девојката го скапа молење едно кафе да пијат,отишол да и објасни дека е верен на тебе,з`ш одма генерализираш,олабај малце.

Се упознавам со некоја девојка за време на консултации на Факултет, и пошто ми требаат нејзини материјали - ја замолувам да се најдеме да ми ги даде материјалите, и успат се нудам да почастам кафе/пиво во знак на благодарност.

Сакам да ја ебам или само сум културен?

Се упознавам со некоја девојка за време на консултации на Факултет, и пошто ми требаат нејзини материјали - ја замолувам да се најдеме да ми ги даде материјалите, и успат се нудам да почастам кафе/пиво во знак на благодарност.

Сакам да ја ебам или само сум културен?

И двете. :D

ете девојката го скапа молење едно кафе да пијат,отишол да и објасни дека е верен на тебе,з`ш одма генерализираш,олабај малце.

Он кутриот јаден не знае да каже не и да ја одбие

Дали мислите дека ако девојка ви сака да оди на кафе со некој другар, а вие и` го забраните тоа, значи дека сте ја оправиле работата и сте спречиле неверство? Дали мислите дека треба да го/ја изолирате дечкото/девојката од секакво друштво од спротивниот пол за да се осигурате дека ви е верен/верна? Тоа ли е решението на проблемот? Велам проблем, затоа што очигледно е дека постои еден ако немате меѓусебна доверба.

Ако јас сум со некој, целосно сум негова. Можам да излегувам на кафе со стари другари, нови познаници, колеги, еднаш бев на кафе и со еден бивш. Но јас сум резервирана, физички и ментално, и не ни помислувам на друга личност, а не пак да се здадам да направам нешто со неа. Ако сметате дека контактот со рендом личност од спротивниот пол ќе ја расипе вашата врска, значи дека врската и не ви е баш сериозна. Ако вие, долгогодишен дечко на вашата девојка, се плашите дека некоја непозната личност со која девојка ви поминала еден час на кафе ќе успее да ја заведе и одведе до кревет, тогаш сте со погрешната личност. Зошто сте заедно со вашата девојка ако не и` верувате?

Ниту сум забранувала, ниту ми забранувале. Ако дечко ми сака да излезе со некоја другарка, познаничка, колешка на кафе - слободно. Ако ме изневери - нека им е со среќа. Ако треба да се борам и да забранувам за да докажам дека нешто е мое, никогаш не ни било.

Последно уредено:
Он кутриот јаден не знае да каже не и да ја одбие

Еден ден ти посакувам да бидеш машко за да ја почувствиваш тежината на тоа проклето НЕ, ќе ти ја скрши кичмата, е толку е тешко :cautious:

Ало, во собава иам 70% од времето другарки... технички ако сум правел нешто со нив не би ми ни требала девојка... И сеа, зошто, ама баш не гледам причина би ми забранила? Како и јас нејзе, кој што прави на душа му... и толку, ако има доверба има, ако нема, подобро завршете што сте почнале пред да кулминира -_-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom