Штета

• Креатор на темата Креатор на темата Cineplexx2
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 септември 2025
Мислења
7
Поени од реакции
0
Здр до сега секогаш само читам форуми и никогаш не сум мислела дека некад ќе се регистрирам и отворам тема али ете .. не сум сигурна дали да ја ставам темава тука или во правни проблеми .. и ситуацијава е толку ретардирана, ве молам за совет, не знам што да направам ..

Мојот дечко пред неколку дена несакајки ја удри и направи штета на мојата кола, мајстор штетата ја процени на околу 600 евра .. колата е нова од салон пред неколку дена купена, уште не е регистрирана, дечко ми ја направи во дворот бељата .. он е невработен, како и јас .. иначе моите рекоа ок нема везе, али он запна да одиме кај неговите да си плати штетата, он имал принцип, ова она .. и отидовме, кажавме, мајка му беше спремна да даде пари, али татко му направи голем скандал, почна да збори дека сме лажеле, сме сакале да му изнудиме пари, стално нешто син му лажел итн, мене ми рече да си одам .. и мене ме повреди тоа понашање и реков е нема, сеа ќе платиш .. и почна да ме снима со телефон (подоцна ги избриша видеата пред наши очи), да ми збори да искочам од неговиот двор, па викна и полиција. Полицијата му рекла “замолете ја да излезе од дворот” и ништо, не дојдоа. Потоа он ја повлече пријавата телефонски.

Моите се изнервираа многу кога слушнаа за ова, не сакаат да бидам со овој дечко повеќе (иначе дечко ми застана на моја страна, ама и плачеше, му беше тешко, а мајка му она како да има страв од мажот и) .. во дворот беа и негов чичко и стрина, они не се мешаа, изгледа им беше ретардирано понашањето на татко му, и чичко му ми рече као “ја ќе зборам со него” ..

Потоа дечко ми си отиде од нивната куќа (иначе неговите родители живеат во странство и ќе си одат за неколку дена и нема да дојдат поише месеци) и дојде кај нас ..

Сега дали постои некој начин да им зееме пари за штетата, и како после ваква ситуација да се продолжи заедно?

Иначе дечково е многу добар, они психички и финансиски го малтретираат, му праќаат малце пари едвај за минимум живот, јаде леб и паштета, а они си уживаат во странство .. многу лоши луѓе. И иначе, пред да ескалира вака ситуацијава, они стално му збореа против мене и моите, ме разгалиле, ми давале поише пари од што треба, ми купувале .. па ако не дадеш на своето, на кој треба да дадеш??

Знам дека ситуацијава е толку глупа и ретардирана што личи на некоја глупа фејк реддит тема, и би било смешно, али за жал тоа е што е. Те молам немој да коментираш глупости. Сакам да земеме пари од татко му после таквото понашање, али не знам како да се докаже тоа, и незнам дали вреди да се продолжува врска со него поради тоа што неговите родители се ѓубриња. Потребен ми е неутрален совет

Да му земеш пари на татко му.... :pos: Нели ти не си сакала пари?

Како што пишав, ме изнервира понашањето на татко му и реков е сеа ќе платиш. И не е убаво да се смееш затоа што ако оваа бројка на профилот 48 ти се години, можда имаш женско дете па дали тогаш би ти било смешно? Ако несакаш да дадеш совет ок али не коментирај тогаш

Здр до сега секогаш само читам форуми и никогаш не сум мислела дека некад ќе се регистрирам и отворам тема али ете .. не сум сигурна дали да ја ставам темава тука или во правни проблеми .. и ситуацијава е толку ретардирана, ве молам за совет, не знам што да направам ..

Мојот дечко пред неколку дена несакајки ја удри и направи штета на мојата кола, мајстор штетата ја процени на околу 600 евра .. колата е нова од салон пред неколку дена купена, уште не е регистрирана, дечко ми ја направи во дворот бељата .. он е невработен, како и јас .. иначе моите рекоа ок нема везе, али он запна да одиме кај неговите да си плати штетата, он имал принцип, ова она .. и отидовме, кажавме, мајка му беше спремна да даде пари, али татко му направи голем скандал, почна да збори дека сме лажеле, сме сакале да му изнудиме пари, стално нешто син му лажел итн, мене ми рече да си одам .. и мене ме повреди тоа понашање и реков е нема, сеа ќе платиш .. и почна да ме снима со телефон (подоцна ги избриша видеата пред наши очи), да ми збори да искочам од неговиот двор, па викна и полиција. Полицијата му рекла “замолете ја да излезе од дворот” и ништо, не дојдоа. Потоа он ја повлече пријавата телефонски.

Моите се изнервираа многу кога слушнаа за ова, не сакаат да бидам со овој дечко повеќе (иначе дечко ми застана на моја страна, ама и плачеше, му беше тешко, а мајка му она како да има страв од мажот и) .. во дворот беа и негов чичко и стрина, они не се мешаа, изгледа им беше ретардирано понашањето на татко му, и чичко му ми рече као “ја ќе зборам со него” ..

Потоа дечко ми си отиде од нивната куќа (иначе неговите родители живеат во странство и ќе си одат за неколку дена и нема да дојдат поише месеци) и дојде кај нас ..

Сега дали постои некој начин да им зееме пари за штетата, и како после ваква ситуација да се продолжи заедно?

Иначе дечково е многу добар, они психички и финансиски го малтретираат, му праќаат малце пари едвај за минимум живот, јаде леб и паштета, а они си уживаат во странство .. многу лоши луѓе. И иначе, пред да ескалира вака ситуацијава, они стално му збореа против мене и моите, ме разгалиле, ми давале поише пари од што треба, ми купувале .. па ако не дадеш на своето, на кој треба да дадеш??
Како МУЖ да не засука рукави и САМ да ја одработи штетата шо ја има направено НЕ ГО БИВА. Тој срам од човек е МАНГУП и очигледно неговите се МАНГУПИ. Најди си друг дечко. Некој кој нема историја на лупање гланц нови коли или барем со образ да плати ако поебал од свој џеб.

Одма да го оставиш и најди си друг дечко што одма ќе ти дава пари и тактко му и мајка му а ако има и брат и сестра и они исто. :pos:

И знам нетие до парите ама те фатило инат. :vozbud:

Неговите родители се тие што му зборат да студира и дека не смее да прекине со факултет, па кога студира детето нели треба да го издржаваш? Како и да работи и да студира?

...во име на љубовта, ако навистина ти значи нешто дечкото, 600 Е ќе ги ставиш во долг, за во блиска иднина да ти ги врати, а за тоа време да направите напори тој да се вработи, 600 не е некоја пара да расипете срце, се случило несреќа сите живи здрави тоа е важно, можеби требаше така да биде со новата кола,
...тоа не е проблем да бидете нервозни, ќе биде и ќе се реши, кола е тоа, а ти си во врска со синот, не со таткото па ти да се расправаш со него или заради него да ја прекинеш врската, преслушај се дали воопшто го сакаш синот?

Работата е што не се само овие 600 евра, цело време кај и да искачаме ја го частам бидејќи он поради неговите родители нема ни скршен денар, значи додека пишувам ова ми звучи баш ретардирано и нереално, али за жал .. брат му додека беше тука, им праќале повеќе пари, за брат му, па брат му му давал, јас не сум ни знаела ни па се мешав во тоа. Али сеа брат му и он е во странство и на овој син му праќаат минимално за јадење и сметки само и тоа повеќе заради дедото (он има мала пензија). Ги двојат синовите, на тој другиот све, на овој ништо

Работата е што не се само овие 600 евра, цело време кај и да искачаме ја го частам бидејќи он поради неговите родители нема ни скршен денар, значи додека пишувам ова ми звучи баш ретардирано и нереално, али за жал .. брат му додека беше тука, им праќале повеќе пари, за брат му, па брат му му давал, јас не сум ни знаела ни па се мешав во тоа. Али сеа брат му и он е во странство и на овој син му праќаат минимално за јадење и сметки само и тоа повеќе заради дедото (он има мала пензија). Ги двојат синовите, на тој другиот све, на овој ништо
...дали ти го сакаш безусловно?

Го сакам али дали е нормално цело време женското да плаќа?

Ако е над 18 години, нема што да чека од неговите родители, па макар и биле они во странство.

За двоењето мора да има нешто, алхохоличар, коцкар или бивш зависник од дрога да не е случајно?

Па барем да го остаат на мира да си работи, они го тераат факултет да не запушта, е па не може и студирање и работа

Не е коцкар итн, туку најверојатно им го повреди егото што он одлучи да остане овде (дел поради мене дел општо поради друштво и што он сака овде да си живее, не сака во странство) а брат му ги слуша за све

Тоа се случува кога ја даваш така лесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom