„Шпиони“ - кинески пегли, чајници и телефони

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Ви ги краде информациите за каква облека поседувате, мамо ај испеглај го најков, мама иде го пегла а со тоа пеглата детектира Nike, и после кога се уклучувате на Amazon, Ebay, Alibaba итн. на Recommended items guess what is showing up? Nike of course... :icon_lol:

Ако не ја уклучите пеглата и ако не прајте муабет за кој ќе прави ручек него за алкаеда и базите во Сибир, можда и ќе се офајдат кинезиве од вакво шпионирање.

Штета не купувам кинеска роба, инаку веројатно ќе го пробиеа мојот итака незаштитен компјутер, ќе ја откриеја кајгана и кајгана ќе се наполнеше со мали кинезчиња што ќе бараа права и да се пишува кинески на форумов....
--- надополнето: 28 ноември 2013 во 12:16 ---

хиииииииииии
веројатно вирусот од кај мене ќе скокнеше кај тебе и под твоето име место македонија е грчка ќе поставеа македонија е кинеска... и то на традиционален кинески... штета ќе беше

хиииииииииии
веројатно вирусот од кај мене ќе скокнеше кај тебе и под твоето име место македонија е грчка ќе поставеа македонија е кинеска... и то на традиционален кинески... штета ќе беше
:pos: sakam kazham neznam chitam:pos:

Вистина јас незнам да читам грчки (и немам желба засега) само го фрлив во google translate од љубопитност
Ако ме лаже те лажам .... Жал ми е за оф топик, ама топиков ви е параноичен повеќе од мене кога ќе сретнам грк....

Attachments

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    15,7 KB · Прегледи: 19
На темата:
Јас колку што разбрав тоа чудото што го извади од пеглата е само микрофон. А дека може да се поврзува на Wi-Fi точка на било каква мрежа во радиус од 200 и кусур метри тоа малце потешко.

Вон темата:
Вистина јас незнам да читам грчки (и немам желба засега) само го фрлив во google translate од љубопитност
Ако ме лаже те лажам .... Жал ми е за оф топик, ама топиков ви е параноичен повеќе од мене кога ќе сретнам грк....

Тоа δεν означува негација, што ќе рече δεν είναι Ελληνική значи не е грчка. Ама @cool@ се прави многу кул и нејќе да објасни, на два-три пати дошло до вакви забуни.

Тоа δεν означува негација, што ќе рече δεν είναι Ελληνική значи не е грчка. Ама @cool@ се прави многу кул и нејќе да објасни, на два-три пати дошло до вакви забуни.

Butaris :cool:

он топик -Ај ако стават во телефон да се офајдат нешто , ама во пегла тешко :icon_lol:

Televizor - špijun u našim domovima

slikac.php

Jeste li se ikada zapitali zašto se pametni televizori zovu: pametni televizori? Svoj odgovor na to pitanje našao je urednik nedeljnika kompjuter tehnik Ronald Ajkenberg.
Gotovo svi televizori najnovije proizvodnje imaju mogućnost povezivanja sa internetom. To treba da omogući gledaocima da dobiju dodatne informacije o programu ili da aktuelizuju televizijski softver. Doduše, zato je svakom televizoru dodijeljena i njegova jedinstvena internet-adresa – tako da na internetu može da bude identifikovan kao i svaki kućni računar.
Tehničari redakcije kompjuter tehnike su, međutim, zapazili da se televizori povezuju sa određenim serverima na internetu bez obzira na to da li gledalac želi na internet. To se dešava posebno kada se mijenjaju kanali. Televizori su bez znanja gledalaca prenosili informacije o tome koji kanal je koliko dugo bio uključen i gdje se nalazi televizor. Sve se to prenosi u protokole koje dobijaju vlasnici kanala.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom