Shocking: Вистината позади месните производи

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување
B

Beck's

Гостин

:nerv::nerv: :( :( :(

п.с се извинувам ако веќе имало слична/иста тема и ако сум ја поставил на несоодветно место

п.п.с СЕ ЗАБРАНУВА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЛУЃЕ

Али затоа се вкусни коа ќе ги спечеш.

Имаше доста вакви слични видеа - шокантно делуваат секако. Хипотетичка ситуација да не е човекот највисоко во синџирот на исхрана и да треба да има вакво нешто со луѓе, како би реагирале ние?

Вознемирувачко! Можам да кажам дека не јадам скоро иќ месо, освен некоја риба или пилешки стек и тоа многу ретко.

Прво... видеово е дебилно затоа што е навистина глупаво сработено и прикажува нешто што несмее да се случува а со тоа се обидува да добие на поени кај т.н борци за правата на животните.

Второ, тие кретените на видеото се дебили кои треба да бидат отпуштени од работните места.

^kako i da e ova se gleda deka nekade se slucuva,bez razlika dali na samo edno ednistveno mesto ili kaj i da e,ne veruvam deka borcite za prava na zivotnite kupile masineri,najmile zivotni samo radi vakov skandal.From now on stanuvam vegetarian :kesa:

index.php

животински холокауст.

Само едно ке кажам. Убивај само кога мораш, за да преживееш. Се друго е лошо.

Се надевам дека сите фарми на коишто е ова снимено се затворени засекогаш а „работниците“ работат нешто друго. Точно е дека сме на врвот на исхраната, точно е дека колеме невини животинки но за сево ова има Закон на Благосостојба на животните, кој патен е донесен и во нашава држава. Колку се почитува, не знам.
Но колку за инфо, случките од клипов се секојдневна реалност и во нашава држава - сум видел со свои очи и се чувствувате безпомошно кога неможете да помогнете или кога некој од „работнициве“ ќе ви се изнасмее на вашиот совет да бидат похумани.

да бидат похумани.

tie sto se humani nema da gi videte nekade okolu vas .. golem proccent od humanite padnaa u depresija i si gi zemaa zivotite oti ne mozea da poveruvaa kade ziveat .. drugite kisnat po manastiri, treti psihicki poludat, cetvrti ziveat sami po planini .... se so gledate okolu vas se zombi i vampiri ... luge ne gledate.Ne se lazete.
A voa so go gledate tuka ???
Ami da vi kazam plakav okolu 10 15 minuti .. posle toa me bolese glavata mnogu silno okolu 30 minuti i ete sega sum gore dole po stabilen .... ne znam so da vi kazam ..
Spasite si gi dusite oti .... pri krajo sme i blizu do poratlo.

Ај ако не и животниве да ги внесеме во Рамковен договор..........Тоа е синџир на исхрана, и ќе си продолжи тој синџир на исхрана и понатаму.Така одат работите, и вие да се најдете некаде во џунгла, во Амазон некое отровно пајаче или крокодил нема да ве прашаат за болката дур ве јадат, туку........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom