Шо се случува со Субрата Рој и Сахара груп?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
За џабе потроши владата пари на рекламирање на инвестицијата.. :D Ако... Кога ке дојде некој нов инвеститор нови поубави реклами ќе се направат и по можност една круна да му се даде на човекот што ќе ни ја спаси земјата !

Убаво имаше еден предлог... Да им се даде бесплатно земјиште на нашите од дијаспората и да се ослободат од даноци доколку сакаат да отворат бизнис тука... Нека прават пари, нека им цвета бизнисот... Кога ќе се намали со невработеноста, тогаш бато лупај казни и даноци.Буџетот има да се полни како луд. Абе ако се сака, се се може.. Ама зошто да биде, така кога може вака :vozbud:

Само судот на Индија може да ја спаси земјава од резилот (кој и до сега не е мал). Штета што само пари му бараат овие „мирољубививе“, вештерки каменуваат, а 4 милијарди - „Дојди врати си ги, те молам“...треба да го фрлат во зандана и да го снема од билбордиве скопски за сите времиња....
Што е толку комплицирано за народов да сфати дека циркузанти ни ја водат економијава во провалија? :facepalm:

Врховниот суд и' порача на компанијата "Сахара": "Нема бегање и парите мора да се платат, не можеме веќе да ви веруваме"

Врховниот суд вчера и' нареди на "Сахара груп", компанијата на милијардерот Субрата Рој да ги предаде тапиите на своите имоти вредни 20.000 крори (околу 4 милијарди долари) на регулаторното тело СЕБИ во рок од три недели.

Врховниот суд, исто така, соопшти дека ако "Сахара груп" не ги предаде тапиите во рок од три недели, тогаш Субрата Рој и други директори не можат да ја напуштат земјата без негова дозвола.

"Нема бегање и парите мора да се платат. Си дозволивте премногу да се криете, веќе не можеме да ви веруваме", соопшти судот.

"Сахара" треба да ги предаде документите за сопственост на СЕБИ до 11 ноември, а Врховниот суд ќе го разгледува случајот на 20 ноември.

Претходно, Врховниот суд побара од "Сахара" и СЕБИ да изнајдат механизам групата да врати околу 4 милијарди долари на измамените инвеститорите.

Денеска судот ги разгледуваше петициите поднесени од СЕБИ против Рој, двете фирми и нивните директори поради невраќање на парите на инвеститорите во рок.

СЕБИ се пожали до судот дека "Сахара груп", која предаде меница од 5.120 крори на 5 декември минатата година, не го исплатила останатиот дел од сумата. (Според индиските весници)

http://www.utrinski.mk/?ItemID=779C9A65CD27DB4D9288A65F6F6CB719

Само судот на Индија може да ја спаси земјава од резилот (кој и до сега не е мал). Штета што само пари му бараат овие „мирољубививе“, вештерки каменуваат, а 4 милијарди - „Дојди врати си ги, те молам“...треба да го фрлат во зандана и да го снема од билбордиве скопски за сите времиња....
Што е толку комплицирано за народов да сфати дека циркузанти ни ја водат економијава во провалија? :facepalm:

http://www.utrinski.mk/?ItemID=779C9A65CD27DB4D9288A65F6F6CB719

Ова се гледа дека е намештаљка од Бранко и СДСМ !

На брзинка и полутајно што замина делегација од владата во Индија, да не сакаат во штека цигари и домашно замесен македонски мазник да му прошверцуваат турпија и чекан на Субрата да избега од затвор и дојде во Македонија да доврши инвестициите.... Чекаат милијардерите со јахти - нема каде да ги паркираат во Охрид, мукаат жално иљадниците холандски крави во очекување да ги донесат во Мариово а грци полнои со евра се маткаат низ дојран нервозни оти ги нема казината и коцкарниците

За нас е најважно што се оди според планираното во делот на реализација на пороектите што Сахара груп ги има во Република Македонија во делот на Џумајлија каде што имаат купено земјиште и се одвиваат инвестициски и други активности, изјави вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески во врска со последната одлука на индискиот суд да му забрани да ја напушти Индија.

-Компанијата планира да бидат изградени четири одвоени фарми за крави кои ќе бидат целосно климатизирани и со оддели за механичко молзење, високотехнолошка млекарница, како и објекти за производство на добиточна храна. Дваесетте илјади крави ќе пристигнат од Холандија, во неколку фази. Целата инвестиција е проценета на 211 милиони евра – 60 милиони во првите 8 месеци, 70 милиони во наредните 12 и уште 80 до крајот на тригодишниот период. Ќе се вработат 2.000 луѓе од различни профили поврзани со земјоделството, но агрокомбинатот ќе соработува и со локалните сточари- најавија тогаш инвеститорите.

Забрана за продавање на било каков имот во Индија но и забрана да ја напушти земјата му одреди Врховниот суд во Индија на шефот на компанијата Сахара Груп Субрата Рој. Одлуката доаѓа како резултат на неуспехот на компанијата која требала да ги испорача тапиите за своите имоти во вредност од околу 4 милијарди долари до 28 октомври но не бил испочитуван временскиот рок - пишува весникот Фајненшл експрес .

Уште не ви чини овој а?

Колку само дезинформации...

NEW DELHI: Sahara Group chief Subrata Roy will not be allowed to leave the country with the Supreme Court on Tuesday refusing to relax its order restraining him from going abroad till his company furnishes details of refunding Rs 20,000 crore of investors money.
It said that if the company failed to show the source of the money then it would direct "further probe" against the group and brushed aside an impassioned plea of Roy's counsel who submitted that his client be allowed to go abroad for business purposes and he will return before the next date of hearing.

Значи парите се вратени, сега е проблем од кај му се и како се вратени. Се е ова политичка монтажа против Рој, и борба за кој да биде враќачот дали може он сам или судовите (извршители) и со тоа да му наплатат 2 мил долари само за враќање на средствата. Оладете малку типот има пари, е сега дали ќе бидат или нема да бидат инвестициите, дали она во ОХ е добро или не тоа е веќе друга работа.

Без разлика што прави газдата, фирмата и земјиштето треба да функционираат оти големи се површините па секој месец е загуба автоматски и за Македонија. Зашто чекаат на сеидба или вложување во сточарство, не ми е јасно. Не мора да се најавуваат толку спектакуларно, може да продолжат со она што се произведувало и досега. Ако вака продолжат, ќе изгубат уште една година.

Без разлика што прави газдата, фирмата и земјиштето треба да функционираат оти големи се површините па секој месец е загуба автоматски и за Македонија. Зашто чекаат на сеидба или вложување во сточарство, не ми е јасно. Не мора да се најавуваат толку спектакуларно, може да продолжат со она што се произведувало и досега. Ако вака продолжат, ќе изгубат уште една година.

Чекаат ваљда зашто е зима... до сега неколку пати уверуваа дека се оди според планираното...еве еден извадок од интервјуто со менаџерот
Нивите ќе се ораат напролет
На нашето прашање зошто престанаа да се ораат нивите во општина Лозово, оние 5.300 хектари што ги зедоа под концесија од државата, Ап Симха вели дека есенската сеидба не се вклопува во нивниот концепт, бидејќи првите крави ќе пристигнеле кон крајот на идната година. „Сточна храна ќе обезбедуваме од пролетната сеидба. Таа ќе стаса точно навреме, кога 8.000 крави ќе бидат на своите фарми“, вели Симха. „Сахара млекарница“ отвори канцеларија и во Штип.
http://www.utrinski.mk/?ItemID=E96C0D526FA9CF41B7E6C5D5347EDAC1

Џабе се и братот Субрата Рој / В Лој / Преку Мој и сите од негов калибар, кога не се разбираат од шапкарство и од див запад.

Од 1:20 до 2:30

Уште не ви чини овој а?

Колку само дезинформации...

NEW DELHI: Sahara Group chief Subrata Roy will not be allowed to leave the country with the Supreme Court on Tuesday refusing to relax its order restraining him from going abroad till his company furnishes details of refunding Rs 20,000 crore of investors money.
It said that if the company failed to show the source of the money then it would direct "further probe" against the group and brushed aside an impassioned plea of Roy's counsel who submitted that his client be allowed to go abroad for business purposes and he will return before the next date of hearing.

Значи парите се вратени, сега е проблем од кај му се и како се вратени. Се е ова политичка монтажа против Рој, и борба за кој да биде враќачот дали може он сам или судовите (извршители) и со тоа да му наплатат 2 мил долари само за враќање на средствата. Оладете малку типот има пари, е сега дали ќе бидат или нема да бидат инвестициите, дали она во ОХ е добро или не тоа е веќе друга работа.
Заборавате дека син му е преселен тука и он дека оперира со проективе,Субрата и да не може да излезе од Индија,он има уше стотина негови застапници кои ги извршуваат неговите работи,како и да е нека тролаат,јас сум сигурен дека ќе инвестира во Македонија,човеков пред некоја недела во Белгија го купи еден од најстарите хотели ...

Заборавате дека син му е преселен тука и он дека оперира со проективе,Субрата и да не може да излезе од Индија,он има уше стотина негови застапници кои ги извршуваат неговите работи,како и да е нека тролаат,јас сум сигурен дека ќе инвестира во Македонија,човеков пред некоја недела во Белгија го купи еден од најстарите хотели ...

ко Ал Капоне кој од затвор расководеше со операциите надвор преку своите застапници?

Кој воопшто верува во вакви приказни? Се е сведено на најобичен PR...ако ова беше сериозен инвеститор досега немаше да губи време, ама еве, нема ни механизација, нема ништо, кој знае во позадина што се случува, еден добар ден за медиумите, наредниот ден, празно...леб и игри...

Кој воопшто верува во вакви приказни? Се е сведено на најобичен PR...ако ова беше сериозен инвеститор досега немаше да губи време, ама еве, нема ни механизација, нема ништо, кој знае во позадина што се случува, еден добар ден за медиумите, наредниот ден, празно...леб и игри...

Механизација за што? Да фаќа рга во зима?

Механизација за што? Да фаќа рга во зима?

А од каде потребата од презентација на механизација пред медиумите, кога и ја нема, довлечкана од некаде...
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 15:36 ---
Прашањето е до каде, и кога вака?

Прашањето е до каде, и кога вака?
Прашањето е до кога народов ќе ги лапа овие глупости како вистина?....и до кога тие што ја сфаќаат оваа фарса ќе ќутат и ќе голтаат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom