Шевролет Спарк

• Креатор на темата Креатор на темата Knizhevnik
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 мај 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ми треба искрен и издржан совет. Што мислите за возилото Шевролет Спарк. Мислам на ново возило, од салон, а не на некоја постара верзија што може да се купи на старо. Не сум љубител на брзо возење, туку на безбедно возење и сум возач-почетник. Од една страна, во салонот ми кажаа пофални зборови околу неговата опременост и потрошувачката, а од друга, на интернет http://www.koli.com.mk/kratok_opis.aspx?id=1282 пишува нешто спротивно на тоа. Ми треба искрено мислење, затоа што сакам да купам возило кое е вистински избор. Важен момент ми е економичноста на возилото, но и севкупната исплатливост. Немам намера да го продавам во брзо време, бидејќи би го купувал на кредит, на 7 години. Ве замолувам за совет.

zemaj ne mu ja misli ekonomicno e :)
Ти благодарам. А колку е безбедно. По форуми читам дека внатре бил како Даеву и многу негативни коментари. Мене не ми е за пат подолг од Белград, а некои велат дека не е издржливо на кривини и сл.

Ти благодарам. А колку е безбедно. По форуми читам дека внатре бил како Даеву и многу негативни коментари. Мене не ми е за пат подолг од Белград, а некои велат дека не е издржливо на кривини и сл.

ako e taka togas zemi hyundai i 30 ili pak sevrolet kruze, kia rio ili kia pro _seed , pogolemi avtomobili
ako ti e samo za niz grad ce ti vrsi rabota i Sparkot :)

Која цена е спаркот..? Ако ти е за уште поекономично и побезбедно возило,тогаш со мала доплата подобро земи си цитроен ц3.. троши малце,побезбедно е од спаркот а и по шизечко на лик :sneaky:

Ако имаш пара на страна земи си Suzuki Swift или Schevrolet Cruze. Suzukito e помало ама е многу економично. Супрев вожња, мала потрошувачка. Исто така и Citroеn C3 е добра кола. Schevrolet Spark е нестабилно возило. Тетин ми имаа сообраќајка и цела кола на два дела се превитка како салфета... Не ми се свиѓаат воопшто...

Која цена е спаркот..? Ако ти е за уште поекономично и побезбедно возило,тогаш со мала доплата подобро земи си цитроен ц3.. троши малце,побезбедно е од спаркот а и по шизечко на лик :sneaky:
Спаркот е од 7.000 до 8.000 евра. Ц3 е многу поскапо возило - од 10.500 евра па нагоре. А опременоста на Спаркот за овие пари е многу поголема итн. Затоа, не знам што да правам, сепак, разликата во парите е голема...

Да, заборавив на сузуки свифт,многу добра кола.. штом зимаш на кредит и нема да ја продаваш за брзо време,подобро земи нешто за нијанса поскапо,ама поквалитетно.. јас би одел или на Ц3 или на Свифт..

Ми треба искрен и издржан совет. Што мислите за возилото Шевролет Спарк. Мислам на ново возило, од салон, а не на некоја постара верзија што може да се купи на старо. Не сум љубител на брзо возење, туку на безбедно возење и сум возач-почетник. Од една страна, во салонот ми кажаа пофални зборови околу неговата опременост и потрошувачката, а од друга, на интернет http://www.koli.com.mk/kratok_opis.aspx?id=1282 пишува нешто спротивно на тоа. Ми треба искрено мислење, затоа што сакам да купам возило кое е вистински избор. Важен момент ми е економичноста на возилото, но и севкупната исплатливост. Немам намера да го продавам во брзо време, бидејќи би го купувал на кредит, на 7 години. Ве замолувам за совет.

neznam kako voopsto mozes i da razmisluvas da zemes spark ? mislam ako te interesira ekonomicnost i bezbednost toa e nesto sto ova vozilo voopsto gi nema
imam prijatel koj sto ima spark i vika ako vozi nad 110 mu trosi 11 12 13 litri !!!!! MALCE ? voopsto ne
i vikas deka sakas da go zemes na kredit na 7 godini znaci ke te fati nekoj si 9000 evra
taka da bi te posovetuval da si podrazmislis mnoguuu za da napravis vakov cekor
i najrelevanten dokaz dali voziloto cini ili ne idi na reklama5 i vidi po kolku gi prodavaat kolite poveke od 2000evra nema teroetska sansa da im zemat a koga ke razmislis kineski motor e 1500 evra
podobar izbor ako veke se zaglavuvas 7 godini e da si zemes citroen 3 kako sto nekoj pisa pogore ;)

Спаркот е од 7.000 до 8.000 евра. Ц3 е многу поскапо возило - од 10.500 евра па нагоре. А опременоста на Спаркот за овие пари е многу поголема итн. Затоа, не знам што да правам, сепак, разликата во парите е голема...

Епа тоа е проблемот,што на кредит ќе ја зимаш..да имаш кеш подобро да земеш половно сузуки или Ц3 не постаро од 2 години,може да се најдат како од салон.. размисли види ги сите опции.

Зарем сеуште ли има заинтересирани за Спарк? Последно да е не би го купил. Не се исплаќаат 7.000е за една картонска кутија.

Suzuki Swift! Инаку во ниеден случај не одбирај Спарк... Новите модели го носат истиот мотор. Само дизајнот е сменет. Интериерот е најкласичен скај изработен од најефтини материјали. Како што реков Suzuki Swift е многу подобар избор. Инаку колата е мала и стварно кога си при поголема брзина имаш контрола( Со оглед на тоа дека си почетник навистина е економична ) Ти препорачувам :) Пробај на тест возење ќе видиш колку повеќе ќе ти одговара Swift отколку Sparkot ...

ako e taka togas zemi hyundai i 30 ili pak sevrolet kruze, kia rio ili kia pro _seed , pogolemi avtomobili
ako ti e samo za niz grad ce ti vrsi rabota i Sparkot :)
Проблем ми е разликата во цената. Паркот ми е привлечен според неговата цената. Ова значи дека не ми го препорачуваш за пат надвор од градов?

Проблем ми е разликата во цената. Паркот ми е привлечен според неговата цената. Ова значи дека не ми го препорачуваш за пат надвор од градов?

да за надовор од град само добра и стабилна кола
од тие што ти ги набројав вклучително и созукито свифт не е лошо

да за надовор од град само добра и стабилна кола
од тие што ти ги набројав вклучително и созукито свифт не е лошо
Swift-от според мое искуство и според цената му е најкомаптабилна кола. Немој да мислиш ако е јапонска нешто дека не е сигурна ова она. Suzuki e позната марка, а лани беше кола на годината....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom