Шафран

• Креатор на темата Креатор на темата Samurai_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
S

Samurai_Sk

Гостин
Знае некој каде можам да најдам шафран тоа што се користи за јадење како зачин нешто е, дали се продава некаде во Скопје ?

Знае некој каде можам да најдам шафран тоа што се користи за јадење како зачин нешто е, дали се продава некаде во Скопје ?

Во веро, тинес, ... кај зачините

Незнам каде би можел да најдеш,само знам дека е многу скап зачин. Од 700 до 1200 евра е за килограм. Ако се користи во поголеми количини е отровен.

Незнам каде би можел да најдеш,само знам дека е многу скап зачин. Од 700 до 1200 евра е за килограм. Ако се користи во поголеми количини е отровен.
Абе ти се шегуваш или Kooperative се шегува со мене ? :D како тоа 700 евра килограм? :eek:

Абе ти се шегуваш или Kooperative се шегува со мене ? :D како тоа 700 евра килограм? :eek:
100000% го имам видено во Веро-Џамбо.
е сега, не знам цена али не беше ништо посебно, нека биде 150 ден за шишенцето, али ова лупам од памет.

Шафранот е најскапиот зачин, ама не е вегета па да треба кило да купиш. Пакувањата се од неколку грама и мешан е со други зачини, најчесто куркума. А го има скоро секаде каде се продаваат зачини.

zborime za cist shafran. a mesan ima sekade. vo toj mesan nema ni 5 dekagrami shafran.

Јас купив денеска има 7грама и го купив за 61 денари во Веро (Jambo) од маестро зачините е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom