SF ТВ серии?

• Креатор на темата Креатор на темата D_NazGUL
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали има некој да ми препорача ДОБРА SF ТВ серија?
На менито ми беа и ми пројдоа:

1. STAR TREK (туто комплето сви)
2. StarGate SG1
3. X Files
4. Battlestar Galactica

Ме интересира дали некој го гледал продолжетокот на StarGate SG1, имено StarGate Atlantis? :nesum:

Jaс ги имам изгледано сите 5 сезони на СГ Атлантис и има доста интересни делови, мислам дека вреди да ги погледнеш ако си навистина љубител на СФ.

Абе како што знам сг1 и сг атлантис се комплетно различни серии барем така шо читав на нет. А иначе за предлог имаш уште епизоди од батлстар галактика кои треба да доизлезат можеш нив да ги чекаш и да ги доглеаш. Плус што имаш додатоци како Батлстар Галактика рејзор тоа се неколку епизоди во кои ситуацијата е сместена во батлстар пегасус пред да се сретне со галактика и уште едни кратки епизоди на кои не им знам името како им беше ама на нив ситуацијата е сместена на нова каприка и дава објаснување за шо како се случувало.
Тоа се спојлери или популарно наречени Webisodes, пиши на Гугл ќе ги најдеш сите!

За тие другите како Battlestar Galactica не ги сакам многу зашто некако ми се копија на Стар Трек.

Ма дај што збориш... Си ги следел БСГ за да го кажеш ова, или само онака го лупна? Колку немаат врска со СТ него ајде....:tapp:

Sliders :vozbud::vozbud:

Sliders.jpg

Doctor Who на Канал 5 во четири саат ја даваат.Закон серија

Одлична серија. Не сум пропуштил епизода коа беа на Сител.

Коа сум кај Сител имаше една серија што се викаше "Квантен скок". Се работеше за еден научник со помош на машина и квантна физика да "скока" од едно во друго тело со цел да спаси некого.

Doctor Who на Канал 5 во четири саат ја даваат.Закон серија
Ја има на нашиве телевизии? не го знаев ова супер.

Дали има некој да ми препорача ДОБРА SF ТВ серија?
На менито ми беа и ми пројдоа:

1. STAR TREK (туто комплето сви)
2. StarGate SG1
3. X Files
4. Battlestar Galactica

Ме интересира дали некој го гледал продолжетокот на StarGate SG1, имено StarGate Atlantis? :nesum:
Terminator the Sarah Connor Chronicles-ова е добра серија.

Ма дај што збориш... Си ги следел БСГ за да го кажеш ова, или само онака го лупна? Колку немаат врска со СТ него ајде....:tapp:

Брале се слагам комплетно. Стар Трек имаат допирна точка со БСГ, двете серии се СФ, друго ама баш НИШТО! Да ми кажеше дека го потсеќаат на терминатор да, али ова.....:nenene:

Ne se losi "Invasion" i ne znam dali nekoj ja spomna "Taken", ne se (ni po zanr i kvalitet) kako SG, ST ili BSG , ali ne se losi a i ne gi ima mnogu samo po edna sezona...isto i za Andromeda i Babylon 5 nemoj previse da ocekuvas daleku se od SG, ST ili BSG ali vredi da se pozanimava coek, posto toa gotovo se od SF space zanr + 4 sezoni na Farscape :) ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom