SF ТВ серии?

• Креатор на темата Креатор на темата D_NazGUL
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
D

D_NazGUL

Гостин
Дали има некој да ми препорача ДОБРА SF ТВ серија?
На менито ми беа и ми пројдоа:

1. STAR TREK (туто комплето сви)
2. StarGate SG1
3. X Files
4. Battlestar Galactica

Ме интересира дали некој го гледал продолжетокот на StarGate SG1, имено StarGate Atlantis? :nesum:

Абе како што знам сг1 и сг атлантис се комплетно различни серии барем така шо читав на нет. А иначе за предлог имаш уште епизоди од батлстар галактика кои треба да доизлезат можеш нив да ги чекаш и да ги доглеаш. Плус што имаш додатоци како Батлстар Галактика рејзор тоа се неколку епизоди во кои ситуацијата е сместена во батлстар пегасус пред да се сретне со галактика и уште едни кратки епизоди на кои не им знам името како им беше ама на нив ситуацијата е сместена на нова каприка и дава објаснување за шо како се случувало.

Дали има некој да ми препорача ДОБРА SF ТВ серија?
На менито ми беа и ми пројдоа:

2. StarGate SG1
3. X Files
4. Battlestar Galactica

Ме интересира дали некој го гледал продолжетокот на StarGate SG1, имено StarGate Atlantis? :nesum:
Само Досиеја Х ја прифаќам од гореспоменатите, другото е чист траш

уште едни кратки епизоди на кои не им знам името како им беше ама на нив ситуацијата е сместена на нова каприка и дава објаснување за шо како се случувало.
Јас мислам дека тие се Battlestar Galactica: Webisodes, ми текна одамна ги спуштав овде ги најдов во каталогов.
Само Досиеја Х ја прифаќам од гореспоменатите, другото е чист траш
Не е точно. Ги имам гледано и Stargate Atlantis и Battlestar Galactica. За Star Trek да не правиме муабет, едноставно сци-фи лектира.
Гледај ја Atlantis, мене искрено ми се допаѓа, стигнат сум до 4та сезона.

Не е точно. Ги имам гледано и Stargate Atlantis и Battlestar Galactica. За Star Trek да не правиме муабет, едноставно сци-фи лектира.
Можно е не викам не,ама јас не сум баш најлуд по СФ серии, можеби Досиејата некако ми беше најблиску до она што јас го сакам,па затоа ги гледав.

Можно е не викам не,ама јас не сум баш најлуд по СФ серии, можеби Досиејата некако ми беше најблиску до она што јас го сакам,па затоа ги гледав.
Сега Џеј Џеј Абрамс проба да направи нешто слично на Досие Х, гледај ја Fringe, само една сезона досега има. Не беше лоша, ги изгледав првите 5-6 епизоди ама немав време за останатите.

Е, да имам слушнато за Fringe (посебно ме привлече што ја работи креаторот на Лост), ама уште таа да почнам да ја симнувам и официјално ќе станам манијак за серии , а тоа не е на арно.Ај може на лето ќе ја гледам, кога ќе нема нови епизоди од серииве кои ги симнувам.Сепак, фала за предлог.

За сериите од тој жанр ми се свиѓаат само Star Trek и Досиеа Х. Јас сум по малку Стар Трек фан и сум ги гледал сите серијали и најголем впечаток ми остави секако екипата со Пикард иако и со Сиско не се лоши. За тие другите како Battlestar Galactica не ги сакам многу зашто некако ми се копија на Стар Трек. Додека Досиеа Х се сосема друга приказна и одлична комбинација од полицајска серија со СФ. Сеа ги гледам одпоново на ХРТ1 на полноќ и пак ми се интересни.

Firefly е доста добра. Филмот Serenity е праен како продолжение од неа , ако го имаш гледано.

Јас сум пораснал со СтарТрек и Старгејт... кај нив ги немаше ефектите кои ги има Галактика денес, but boy o boy но сценариото на СтарТрек беше перфекција, едвај чекав да ја гледам следната епизода. Сите филмови, сите серијали едноставно фанатик бев по нив. Сега се вратив малце назад и живеам во 2009та:D

Еј, ми текна и ''Временски скок'' беше истотака добра и пред се, доста забавна серија. :D

Farscape серија која беше одлична и со одлично сценарио и оригинална приказна, и после чие прекинување од кретените во мртв тотално ја откачив таа програма, ја прекинаа негде на среде предпоследна сезона баш во најинтересното и тој грев никогаш нема да им го заборавам, телевизиска куќа мај ес... било како серијава е одлична, нема некои екстра ефекти но приказната е и тоа како добра :)

За "Временскиот скок" Квантен Скок беше :) со Скот Бакула :))

И јас ги сакам Досиејата X. Повеќето епизоди се интересни, но има и некои ептен досадни и глупави. :)

2. StarGate SG1
3. X Files
4. Battlestar Galactica
Ако сакаш да гледаш нештко како Стар Трек ти ја препорачувам Andromeda која е исто криерана од Gene Rodenbery

Исто добри серии ти се Buffy The Vampire Slayer,Doctor Who,Primeval, Supernatural.

Ако скакаш нешто како Х files гледај ги Fringe, Eleventh Hour .
Слично на Battlestar Galactica ти е Babyon 5 (fenomenalna serija).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom