Сезонска работа во Грција 2013

• Креатор на темата Креатор на темата ТојодТаму
  • Време на започнување Време на започнување
добро од лично искуство или од зборувано .... бидејќи има се и сешто веруј ми имам од се по нешто поминато знаеш како одат тие работи чим работиш и ти веќе неколку години тоа ... фала во секој случај ;)

Ме интересира колку е сигурна ваа агенција што ја кажуваш бидејќи моментално ми понудија работа во грција заминување за една недела па незнам дали да прифатам :) досега сум одела грција но се преку пријатели што ги знам сакав да сменам и така ги најдов вие Ангелина и Блаже од Ск ???? :)

Што како најде? Бараат ли уште луѓе...?

Ме интересира колку е сигурна ваа агенција што ја кажуваш бидејќи моментално ми понудија работа во грција заминување за една недела па незнам дали да прифатам :) досега сум одела грција но се преку пријатели што ги знам сакав да сменам и така ги најдов вие Ангелина и Блаже од Ск ???? :)
daj nekoj kontakt od niv da kontaktiram i jas sum za letna rabota tamu?

Јас имам отидено преку нив еднаш, и никогаш повеќе :)
Ветуваат премногу, пред да ти ги земат парите...
Лично имам лошо искуство од нив и не ги препорачувам ;)
Но пробајте, секој со својата среќа :)

Јас имам отидено преку нив еднаш, и никогаш повеќе :)
Ветуваат премногу, пред да ти ги земат парите...
Лично имам лошо искуство од нив и не ги препорачувам ;)
Но пробајте, секој со својата среќа :)

Добро да секој со своја срека али убаво е се сподели сепак искуство ;) e сеа ти што викаш имаш лошо искуство колку е лошо дали воопшто ти најдоа работа па не беше спрема очекуваното и договореното или воопшто не ти најдоа работа само парите ти ги собраа
--- надополнето: 16 април 2013 во 16:00 ---
daj nekoj kontakt od niv da kontaktiram i jas sum za letna rabota tamu?

pa ete pogore stranici ostaviv ali ni ja ne znam kolku se sigurni zatoa prasuvam

Ако сакате скопска плата од 300-350 евра одете преку Блажо, ако не на своја рака е подобро во секој случај. Првиот пат го јадеш и учиш за понатаму.

Ако сакате скопска плата од 300-350 евра одете преку Блажо, ако не на своја рака е подобро во секој случај. Првиот пат го јадеш и учиш за понатаму.
Ете така :)
--- надополнето: 17 април 2013 во 01:30 ---
Добро да секој со своја срека али убаво е се сподели сепак искуство ;) e сеа ти што викаш имаш лошо искуство колку е лошо дали воопшто ти најдоа работа па не беше спрема очекуваното и договореното или воопшто не ти најдоа работа само парите ти ги собраа
--- надополнето: 16 април 2013 во 16:00 ---
Паа мене ме изнашетаа од остров на остров, од крак на крак за да ми најдат работа..:):)
и на крај ми најдоа, да.
Договорот беше 600 евра плата и ни дадоа 350.
Лоши услови, 12 работни саати без слободни денови.
Епа нормално дека си отидов
Иначе Грција за работа лани беше мн тешко, имаше мн што се вратија без да најдат работа.
Не верувам дека подобри ќе бидат годинава....

Бил/работел некој на Санторини?

Работа во грција нема за лек, немаат ни тие што да работат. Контактирам со некои партнери и тие се жалат многу.тоа на вест што го слушаме не е ништо,ситуацијата е очајна. Освен во неккој од баровите на плажа работа тешко и тоа за ситни пари. Познаник лани отиде ,демек се средено преку агенција, ама сега за сега се било полно ај ќе ти јавиме, па на остров отиде демек има поголеми шанси, но и таму сите угостителски капацитети фул , па на крит .. и оттаму си дојде, успеал едвај да заработи за пат. Но секој со својата среќа.

абе да секој со својата среќа али ја би ви рекол годинава да не си ја пробувате среќата.
ако не сте биле до сега и ако немате некој сигурен што ке ви најде работа седете си дома подобро, за да не заглавите :)

До сега што читам ретко кој да каже нешто позитивно. Значи најпаметен избор е да не се ризикува освен ако нема некој сигурен таму.

Да бе се нема нема и после па сите работат у Грција ... не заебвајте криза било точно сегде е криза али барем за летно време со море неможе да биде поголема криза како кај нас ..... тој што си има па ќе си отиде на море па и то шо си нема како шо ви кажуваат тешко е вака е така е пак покрај плажа ке бидат ... така да работа сигурно има е сеа заебано е тоа шо ние сме со мк али и покрај тоа шо сме со мк пак еден тон македонци работат тргнете од блиски круг сигурно еден до двајца од ваши пријатели летово ќе го поминат таму а на нас жалеќи се дека е криза ... али нема веза нишо секој со своја среќа и тоа е кај нас секоаш ќе остане себичлукот ја ќе си се снајдам а тебе како ти дае господ така ... па кај нема ни да ти помогнам па одозгора и ќе ти се жалам за шо нас нема да не биде ...поззз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom