Сезона 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Week20.png

Анализа

Има ли вистина во ова?
Според Гинисовата книга на рекорди Хју Лери, односно саркастичниот Доктор Хаус, е најгледаниот актер на сите времиња.
Серијата за легендарниот Доктор Хаус е најпопуларна серија на сите времиња, а ја гледаат преку 81.8 милиони луѓе во 66 земји во светот. На второ место се наоѓа ЦСИ: Мајами, серија која ја гледале преку 73.8 милиони луѓе.
Во моментот Хју Лери се наоѓа на врвот на најплатените актери бидејќи за секоја снимена епизода добива хонорар од 250.000 фунти. Претходно титулата ја држеше Чарли Шин за улогата во серијата „Два ипол мажи“

Кога ќе има информација кои серии се откажани а кои прекинати дали знае некој (зборам за овие популарниве што се гледаат и тука многу). Досега разбрав само дека Хаус ја откажале а за другите нема ништо ???

Кога ќе има информација кои серии се откажани а кои прекинати дали знае некој (зборам за овие популарниве што се гледаат и тука многу). Досега разбрав само дека Хаус ја откажале а за другите нема ништо ???
За такви работи прати tvbythenumbers.zap2it.com

Terra Nova укината, каква ќе биде судбината на другите драми од FOX?

Денес излезе веста дека серијата Terra Nova на Стивен Спилберг, која беше меѓу најочекуваните и најскапите, заврши во аут, барем што се однесува од страна на FOX. И покрај тоа што серијата се најавуваше повеќе од година-дена, па стартот се одложуваше за неколку пати, исчекувањата не помогна во рејтинзите на серијата, кои од почетниот 3.1 се спушти и до 2.1. Додавајќи ги рејтинзите на DVR уредите, серијата „скока“ на 3.6 рејтинг и 10.1 милиони гледачи, но и тоа не и’ помогна на серијата да се спаси од откажување.
Како и да е, 20th Century Fox во наредниот период ќе се обиде да најде ново место за серијата, односно некоја кабелска мрежа, но тоа е тешко да се случи поради тоа што серијата е доста скапа за правење.
Но, во целата ситуација интересно е што другите нови драмски серии на FOX воопшто не се наоѓаат во подобра ситуација од Terra Nova. Alcatraz на Џеј Џеј Абрамс веќе се спушти на пониски рејтинзи од што било кога ги имала Terra Nova, а The Finder и со помошта од Американскиот Идол не успеа да направи ништо, преселувајќи се во петок, ден на шоуа кои се пред „телевизиска смрт“. Единствена надеж останува Touch на Кифер Сатерленд, серија која што стартуваше како втора најгледана драма сезонава.
Ова ќе биде сезона што FOX ќе сака што побрзо да ја заборави. Иако шансите да биде најгледана во 18-49 се сеуште големи, иако и тука CBS сеуште има шанси, тоа не го поразува фактот за очајната состојба во која одеднаш се најдоа повеќето програми на оваа мрежа. The X Factor, шоуто кое се најавуваше дека „ќе биде поголемо од што Идол бил било кога“, направи само просечен рејтинг, а го повлече и Американскиот Идол многу, многу надолу со рејтинзите. New Girl, најголемиот хит за FOX оваа сезона, откако стартуваше како втора најгледана премиера по 2 Broke Girls оваа сезона, по ненадејната пауза во октомври поради бејзбол натпревари никогаш веќе не се врати во високите рејтинзи што ги имаше.
Старите серии на FOX се во уште поочајна состојба. House веќе е укинат, за Fringe е прашање на време, бидејќи губи „на големо“ од своите конкуренти CSI: NY и Grimm во „терминот на смртта“ во петок, Glee е само бледа сенка на големиот телевизиски хит до пред една сезона, а за „Доминацијата на анимираните серии“ во недела… тешко е да се каже дека е доминација. Интересно, во целата збрка на FOX, Bones остана една од покостантните серии којашто дефинитивно има најмногу шанси за обнова во споредба со останатите.

http://www.primetime.mk/terra-nova-укината-каква-ќе-биде-судбината-на-д/

ABC: Телевизиски прогнози за обновување/откажување

ABC оваа сезона имаше и добри и лоши вести. Средата вечер е најпозитивна вест за ABC, бидејќи нивниот comedy block кој стартуваше пред само две сезони прави се’ подобри резултати. Лошите вести се, константното паѓање на ветеранските серии (Вовед во анатомија), како и завршувањето на „Очајни домаќинки“ оваа сезона, со што завршува една ера во ABC. Пронаоѓањето на солидни хитови за денешни услови како Once Upon a Time и Revenge е добро, но дали е тоа да се заменат претходно наброените две серии, плус веќе завршената „Изгубени“?

ОБНОВЕНИ СЕРИИ

Сеуште нема
СИГУРНА ОБНОВА

Castle
Last Man Standing
The Middle
Suburgatory
Modern Family
Revenge
Grey’s Anatomy
Once Upon a Time

Castle си е редовен „муштерија“ во терминот во понеделник 22:00, иако губи доста по својот lead-in, Dancing with the Stars. Дали ABC конечно ќе се осуди да го тргне во друг термин? Last Man Standing е единствена серија која не „флопна“ во вторник, и докажа дека може да направи публика, така што не би требало да има проблеми за нова сезона.
Триото од комедии The Middle, Suburgatory и Modern Family е сигурно, веројатно како и Revenge во термините во среда. Grey’s Anatomy сигурно ќе биде обновен, но каде и да е треба да се најави последна сезона, бидејќи рејтинзите постојано паѓаат, а Once Upon a Time имаше најгледана премиера на драма годинава и е најголемо освежување за ABC сезонава.

ВЕРОЈАТНА ОБНОВА

Happy Endings
Happy Endings губи многу зад најјаката алка на ABC, Modern Family, но сеуште има пристојна гледаност.Private Practice би требало да биде обновена, но многу е веројатно да биде преместена во друг термин, за разлика од оној зад Grey’s Anatomy.
НЕИЗВЕСНОСТ МЕЃУ ОБНОВА И ОТКАЖУВАЊЕ

GCB
Missing

GCB беше доста очекувана серија и најавувана како замена на Desperate Housewives, но направи просечен резултат за премиера. Сепак, по три емитувани епизоди, рејтинзите останаа на линија со премиерата.
Missing стартуваше минатата недела, и иако направи над 10 милиони гледаност, рејтинзите во 18-49 беа исто просечни.

ВЕРОЈАТНО ОТКАЖУВАЊЕ

Cougar Town
Cougar Town на Кортни Кокс лани имаше удобен lead-in од Modern Family, но откако беше преместен, бележи катастрофални рејтинзи.
СИГУРНО ОТКАЖУВАЊЕ

Body of Proof
The River

Body of Proof и The River се двете најслабо гледани драми на ABC.

ОТКАЖАНИ СЕРИИ

Desperate Housewives (Последна сезона)
Charlie’s Angels
Man Up
Work It!
Pan Am

Трка на телевизиите во САД - Кој ќе биде на врвот, кој на дното?
Телевизиската сезона во САД завршува за помалку од два месеци. Генералниот заклучок, во поглед на рејтинзите е дека, сезонава е подобра од минатата.
За разлика од лани, кога тогашните нови серии веќе не се ни паметат, оваа сезона мрежите во САД произведоа неколку хитови. Најголем е, секако 2 Broke Girls, серија која имаше најгледана премиера на ситком во последниве 10 години, 7.1. По падот во втората епизода, се оддржа на ниво и моментално е најгледана нова серија во 18-49.
Person of Interest на CBS и Once Upon a Time на ABC се најголеми нови хитови во поглед на драмските серии. Втората ја имаше најгледаната премиера на драма, додека првата е во фаза на растење и веќе ја споредуваат како новата NCIS. Добро семплување по првите две епизоди имаше и Touch на FOX, но за поподробен коментар ќе го причекаме крајот на сезоната.
Ситкомите дефинитивно ја одбележуваат оваа сезона, а се’ започна со гигантската премиера на Two and a Half Men, 10.7 рејтинг со 28,74 милиони гледачи, што ја направи најгледана епизода на серија во последниве години. Освен „Два и пол мажи“, оваа сезона ја одбележаа и Modern Family и The Big Bang Theory, која втора сезона по ред треба да го земе приматот „најгледан ситком“.
Реалните шоуа во САД се во пад, со исклучок на The Voice на NBC, кој имаше и помош од Super Bowl. The Voice е светло во тунелот во долгогодишниот темен тунел на NBC. Дали среќата на мрежата која е четврта по гледаност уште од завршувањето на Friends и Frasier конечно ќе се насмевне, останува да видиме.
Што се однесува до гледаноста на мрежите, season-to-date FOX е најгледана во 18-49, а CBS во вкупен број на гледачи. Но позицијата на FOX на врвот е сериозно разнишана бидејќи Идолот им е во драстичен пад.
Како и да е, и оваа сезона имаше многу flops: Terra Nova, Alcatraz, Prime Suspect, The Playboy Club, Charlie’s Angels… Серии од кои се очекуваше многу, а сите освен Alcatraz се укинати, но и на неа не и’ претстои добра судбина.
За крај, погледнете ја моменталната состојба на Топ 20 програми во САД, season-to-date (25.03.2012):

1 NBC SUNDAY NIGHT FOOTBALL NBC 21,247,000
2 AMERICAN IDOL-WEDNESDAY FOX 20,374,000
3 NCIS CBS 19,755,000
4 AMERICAN IDOL-THURSDAY FOX 19,298,000
5 DANCING WITH THE STARS ABC 18,610,000
6 THE VOICE NBC 18,572,000
7 DANCING W/STARS RESULTS ABC 16,653,000
8 NCIS: LOS ANGELES CBS 16,612,000
9 THE BIG BANG THEORY CBS 16,528,000
10 SUNDAY NIGHT NFL PRE-KICK NBC 16,279,000
11 TWO AND A HALF MEN CBS 15,790,000
12 THE MENTALIST CBS 14,684,000