Severance

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Последнава епизода не филер, туку кралица на филерите! Можеше да биде само 1 реченица.

Веќе останаа уште 2 епизоди за некаков развој на дејството, сезонава не е добра како првата, но ќе видиме како се ќе заврши.

Веќе останаа уште 2 епизоди за некаков развој на дејството, сезонава не е добра како првата, но ќе видиме како се ќе заврши.
А баш денес прочитав - далеку поценета е од критиката. Дури главен фаворит за освојување на ЕМИ е.

Огромна пауза меѓу сезоните и тоа што ги гледам недела за недела место на екс драстично ми го намалија уживањето.
Не сум тој од пред четири години :icon_lol:

Tesko tupenje i 9tava epizoda, 44 min dolga, 4 minuti sodrzina… vo red e so art kadrite i znaeme deka ste lgbtq pozitiv, ama gledam sci fi mistery drama a ne rom com za stari pederi i debeli lugje…

Целото темпо е утнато во сезона 2, не ми се допаѓа и оној депресивен правец кој то тераат со слоеви на мистерија врз мистерија.

Многу досадна кинематографија, премногу статични сцени снимени од сите агли за да пополнат време. Епизодите ги гледам со х1,5 брзина и се уште изгледа бавно и досадно.
Мислам дека како премиса на серијата тргнале да направат некоја плитка алегорија на корпоративната работна култура, ама затоа што мораат да оправдаат големи идеи, се занесоа малку во идеите и направија некои непотребни мистерии околу целата приказна за да имаат простор да штампаат непотребни епизоди.
Нормална серија би се занимавала со откивање на мистериите во почетните епизоди, а во заплетот и расплетот би се одиграло некоја динамика на разрешување и краен исход. Тука во втората сезона се уште не се ни знае што е мистеријата.

Цела сезона можеше да биде само една епизода.

И guys? Мислење за последната епизода?
Претежно ок, од тоа што го отупеа предходно ми немаше вау ефект.
Во наредна сезона остана само што ќе се случи со innies да прикажат и тоа е тоа… реално предолга и преспора сезона, да качат на квантитет на епизоди и се изгуби квалитет, комотно можеа да скратат на тие безвеза епизоди со Ирвинг, дебелково и Хармони, а тоа да го заменат со што ќе биде со Марк С и Хели и да заврши серијата со 2 сезони.

И guys? Мислење за последната епизода?
Слично како и поголемиот дел од Сезона 2, ..споро,лошо едитирано и чудно колку да се рече дека е чудно.
Мислам дека креаторите/сценаристиве појма немаат во кој правец тераат и што е тоа што ја направи сезона 1 скоро перфектна во секој поглед.

На крајот од сезонава и не ми е баш гајле за ликовите или пак за сезона 3.

Слично како и поголемиот дел од Сезона 2, ..споро,лошо едитирано и чудно колку да се рече дека е чудно.
Мислам дека креаторите/сценаристиве појма немаат во кој правец тераат и што е тоа што ја направи сезона 1 скоро перфектна во секој поглед.

На крајот од сезонава и не ми е баш гајле за ликовите или пак за сезона 3.
И мене ми беше лоша епизодата, исто како и поголемиот дел од сезоната. Се оддалечија многу од првата сезона и веќе не е тоа тоа.

Цела 2ра сезона да ме прашаш за една дешавка појма ќе немам да ти кажам, ептен невпечатлива досадна спора.
Цела сезона можеше да биде задњата епизода и тоа е тоа, а и таа епизода на крај немаше некој завршеток а уште полошо не ни остави ни прашања за следната сезона.

Misteriite se pointeresni od odgovorite so gi dadoa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom