сестра Макрина - Црква

Статус
Затворена за нови мислења.
Сигурен сум дека испод тоа бурката се крие авион тело, со 0% сало, атлетски извајано со помош на пост, молитва и копање во кругот на манастирот. Најверојатно носи агент провокатор со црвена чипка.

Колку секси и да звучеше воа,фацана расипа се

Колку секси и да звучеше воа,фацана расипа се
Семоќниот и сезнаен создател ги имал во превид ваквите проблеми, па ја дизајнирал женската анатомија на начин кој овозможува сексање без да ја гледаш во фаца. Славен нека е бог!

Семоќниот и сезнаен создател ги имал во превид ваквите проблеми, па ја дизајнирал женската анатомија на начин кој овозможува сексање без да ја гледаш во фаца. Славен нека е бог!

Или да не се мачиш да не ја гледаш во фаца, човекот измислил непроѕирни ќесиња и перници во разни големини.
Славен нека е човекот! и перниците секако

Со колкава сигурност многу мина од вас пишале текстот е глупости, оти и Бог не постои.......абе одма вие на македонски форум успеавте да докажете дека го нема, шо барате ова време не знам јас да седите на форум, одете долу в лабораторија некаде, експериментирајте нешто, можеби ќе произникне дека земјата ја испрдил некој Диносаурус дури си леткал онака......шо знајш шо бива.
Како и да е јаки реченици кажани.........

Со колкава сигурност многу мина од вас пишале текстот е глупости, оти и Бог не постои.......абе одма вие на македонски форум успеавте да докажете дека го нема, шо барате ова време не знам јас да седите на форум, одете долу в лабораторија некаде, експериментирајте нешто, можеби ќе произникне дека земјата ја испрдил некој Диносаурус......шо знајш шо бива.

А ти воопшто знаеш ли шо се дискутира на странски форуми? Морав така да се изразам бидејќи ти нагласи македонски. Да ти појаснам, ништо поразлично од тука. Атеистите им се спротивставуваат на верниците и ги исмејуваат нивните слепи, недокажани верувања, а верниците ги клеветат атеистите за недостаток на верба и како беше.... ауу па чекај јас и не ги разбирам воопшто.

пс: Ние во лабораторија можеби и ќе најдеме нешто,а ти во црква шо ќе најдеш?
И зошто одма напаѓаш дека сме седеле овде на форум кога воедно и ти го правиш истото нели? Седиш тука и осеќаш потреба да го одбраниш своето верување кое е во изумирање

А ти воопшто знаеш ли шо се дискутира на странски форуми? Морав така да се изразам бидејќи ти нагласи македонски. Да ти појаснам, ништо поразлично од тука. Атеистите им се спротивставуваат на верниците и ги исмејуваат нивните слепи, недокажани верувања, а верниците ги клеветат атеистите за недостаток на верба и како беше.... ауу па чекај јас и не ги разбирам воопшто.

И зошто одма напаѓаш дека сме седеле овде на форум кога воедно и ти го правиш истото нели? Седиш тука и осеќаш потреба да го одбраниш своето верување кое е во изумирање
Кое изумирање бе камарад како што знам неколкумина ве има тука ме иритираш со твоето понашање беден си , се откажал светот од тебе фамилијата и сите наоколу оди малце социјализирај се и ако мислис дека твоите убедувања се исправни чувај си ги за себе полош си и од црквата од религијата која ја негираш шириш некои мисли и убедувања и негираш нечиви искази , се запрашувам кој само тоа ве финансира чиви патрони сте штом цел еден век сереш по форумов или од друга страна човек без работа кој единствена цел муе да си најде утеха у лупањето глупости :cautious:

МИР! Опуштено опкружување, зачинето со хармонија од литургии кои го одмараат сетилово за слух.
Се паметно си пишал.....само што јас не видов спротиставување на темава освен вообичаеното надофрлање, то па то. Оти никој не се обиде да направи салам разлика меѓу тој Хигсов бозон, и ете ,,глупостиве" на жената. Јас го имам проучено бозончето, но добро би било кога некој од атеистите се обиде со добар коментар, преку опис на истиот пошироко, да опиши зошто мајчинава го дрви да речиме......па да има некој што не прочитал да научи нешто повеќе, вака само Ничевци, плагијатори и то е то.
крај краева текстот содржи јаки реченици, за кои убеден сум дека мнозинството од нас, нема креативност да го достигни нивото на истите, или сепак не.....опкружен сум со самопрогласени генијалци.

Кое изумирање бе камарад како што знам неколкумина ве има тука ме иритираш со твоето понашање беден си , се откажал светот од тебе фамилијата и сите наоколу оди малце социјализирај се и ако мислис дека твоите убедувања се исправни чувај си ги за себе полош си и од црквата од религијата која ја негираш шириш некои мисли и убедувања и негираш нечиви искази , се запрашувам кој само тоа ве финансира чиви патрони сте штом цел еден век сереш по форумов или од друга страна човек без работа кој единствена цел муе да си најде утеха у лупањето глупости :cautious:

Не те прави подобар од мене тоа што ќе ме навредиш,да си кажам уште на почеток. А сега вака..
Јас ширам мисли и убедувања? Не,погрешно. Некој друг ги шири, темава шо ја отворил и јас ги поправам колку што знам тоа е дозволено на форумов, можам да цитирам кого сакам и колку сакам и ќе коментирам каде сакам. Спомна дека те иритирам? -Супер. Значи имам влијание кај тебе.Моите постови те натераа да реагираш, нели е тоа прекрасно? Самата идеја дека некој ме финансира е повеќе од ретардирана, така да ќе си земам за право да не коментирам на тоа.

МИР! Опуштено опкружување, зачинето со хармонија од литургии кои го одмараат сетилово за слух.
Се паметно си пишал.....само што јас не видов спротиставување на темава освен вообичаеното надофрлање, то па то. Оти никој не се обиде да направи салам разлика меѓу тој Хигсов бозон, и ете ,,глупостиве" на жената. Јас го имам проучено бозончето, но добро би било кога некој од атеистите се обиде со добар коментар, преку опис на истиот пошироко, да опиши зошто мајчинава го дрви да речиме......па да има некој што не прочитал да научи нешто повеќе, вака само Ничевци, плагијатори и то е то.
крај краева текстот содржи јаки реченици, за кои убеден сум дека мнозинството од нас, нема креативност да го достигни нивото на истите, или сепак не.....опкружен сум со самопрогласени генијалци.

Во ред. Ќе разјаснуваме реченица по реченица.
Првата : Да се бара во светлина, не во мрак.

Kолку е длабока реченицава? Да речеме многу. Што кажува? Ништо што досега не е кажано. Двосмислена? И повеќе од тоа. На милион начини може да се објасни точно... Каде да бараме, како да бараме. Очи ширум отворени бла бла бла. И сите надоле се така. Тоа сакам да кажам, во религијата и воедно во текстот на дамава се е повеќесмислено и според мене неутврдено. На повеќе начини може да се разбере и на уште повеќе да се образложи за на крај пак да дојдеш во ќор-сокак

Кој сака нека го направил видеото, видеото не го правел никој од повик кон вистината по свој хир, таму сите цитати се преземени од книгата ИСТОРИЈА НА ВИЗАНТИЈА ОД Г. Острогорски.
--- надополнето: 9 јули 2012 во 10:10 ---
п.с. дека кажуваше дека не се поклонува на икони реков да го ставам тука, како доказ може ако некој го праша
Wandering Star за тоа зошто да не стои икона пред него кога се моли на Бога...;)

Најмногу ме чуди кога верниците врз база на своите убедувања даваат совети што треба да прават научниците, или кога научниците се обидуваат со своите методи да убедат верник дека Бог не постои.

Од сестра Макрина очекувам да напише нешто во врска со православието, со житијата, апокрифите, фреските, црквите.
Ако тоа не и е доволно инспиративно, тогаш таа заталкала в манастир.

Именката Бог нема множина,

Има, во Стариот Завет. Да не го заборавила замонашенава?

Другото што го кажа е дрн дрн јариња. Бар да ја продава поезијава што ја пишува, попродуктивно ќе и биде.

МИР! ....................да опиши зошто мајчинава го дрви да речиме....

Мајчината појма нема од нуклеарна физика и затоа го дрви и тоа добро го дрви... да не речам по нечиј налог пушта балончиња и чека реакции...
ова е веќе многупати видено...
...сети се само колку дрвеа за делата на Ден Браун.. кои се само, ај да речам, авторска имагинација.. и не претендираат на некакво си докажување на вистиноста... јбг..белетристика е тоа..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom