Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

За да ни ги скрати маките овде на форумов, за тоа дали на утакмицата со Фиорентина судијата бил наклонет кон Јувентус или не, дали Комисо бил во право или не и слични теми живота битни, Италијанската Асоцијација на судии, го казнила Фабрицио Пасква (судијата на тој меч) и не му доделила утакмица за ова коло.

Па сеа нели нормално, секој може тоа да си го толкува како сака. Еве јас мислам дека тоа го имаат напраено за да не се увреди Комисо кој беше многу љут, а нов е во Италија и да не го нервираат од старт, па да се наљути и да си замине, нема смисла, за да му учинат, го казниле Пасква. За казната гарант не е причина неговото лошо судење на претходната утакмица. Едноставно, нема шанси да е тоа, кој кур лошо судење штоимавезе тоа коа Јувентус секако има боље ростер од Фиорентина и е три класи бољи ривал и плус Рондалдо игра таму.

Последно уредено:
За да ни ги скрати маките овде на форумов, за тоа дали на утакмицата со Фиорентина судијата бил наклонет кон Јувентус или не, дали Комисо бил во право или не и слични теми живота битни, Италијанската Асоцијација на судии, го казнила Фабрицио Пасква (судијата на тој меч) и не му доделила утакмица за ова коло.

Па сеа нели нормално, секој може тоа да си го толкува како сака. Еве јас мислам дека тоа го имаат напраено за да не се увреди Комисо кој беше многу лут, а нов е во Италија и да не го нервираат од старт, па да се наљути и да си замине, нема смисла, за да му учинат, го казниле Пасква. За казната гарант не е причина неговото лошо судење на претходната утакмица. Едноставно, нема шанси да е тоа, кој кур лошо судење штоимавезе тоа коа Јувентус секако има боље ростер од Фиорентина и е три класи бољи ривал и плус Рондалдо игра таму.
А нели според вашата логика цела федерација и Асоцијација на судии ја контролира Јувентус.Па вака да прашам што бара да го суспендира судијата за "добро завршената работа" прошлото коло?

А нели според вашата логика цела федерација и Асоцијација на судии ја контролира Јувентус.Па вака да прашам што бара да го суспендира судијата за "добро завршената работа" прошлото коло?
Za da ne bide ocigledno mestenjeto ajde ke go kaznime sydijata a parite ke si gi podelime i site zadovolni i srekni.

Vekje viden metod, ke napraat steta (citaj: ke osakatat nekoj protivnicki tim so sudenjeto) i posle kazni go edno kolo glavniot sudija. I sto korist ke ima Fiorentina od kaznata na sudijata? Ke im gi vrati nekoj bodovite? Jak kur nemalo edno kolo da sudi, dzam ke svitkase inace.

И главниот судија на Интер-Аталанта беше суспендиран после тоа ама викавте дека имало чисто судење.

Веќе виден метод,ќе направат штета и после казни го едно коло главниот судија. И што корист ќе има Аталанта од казната на судијата?ќе им ги врати некој бодовите? јак кур немало едно коло да суди :icon_mrgr:

И главниот судија на Интер-Аталанта беше суспендиран после тоа ама викавте дека имало чисто судење.

Веќе виден метод,ќе направат штета и после казни го едно коло главниот судија. И што корист ќе има Аталанта од казната на судијата?ќе им ги врати некој бодовите? јак кур немало едно коло да суди :icon_mrgr:
Му го направи "murdered by words" :)

И така кај и да е ќе им почне аграрната сезона па ќе ги снемува од тука.

Sent from my Redmi

Не знам од кога пратиш фудбал и дали проблемот е во тоа или е во јувенташката преварантска мантра која ја бладате со години, ама и Таљавенто беше многу ригорозно казнет после утакмицата каде не го виде голот на Мунтари и топката од еден метар во гол влезена за 2:0 на Милан. Беше казнет и не судеше до крај на сезона ни тој ни помошниците, ама таа утакмица му донесе дефакто Скудето на Јувентус.

Том Хенинг Оребро не засвире уопште после тој скандалот на Челзи - Барселона во полуфинале на ЛШ 2009, ама тоа не го смени фактот дека Челзи беше исфрлен на срамен начин, Барселона потпомогната си влезе во финале и освои.

Можеме до утре да се натегаме, ама јас ниту имам намера ниту потреба да ве разубедувам во нешто во што вие очигледно стварно си верувате. И тоа е најсмешното уствари. Уствари не, хуморот ви е најсмешното нешто.

Па го казнија затоа што сакаше да го оштети Интер во 90 со непостоечки пенал за Аталанта, јер тоа со Лаутаро претходно имаше фаул од Запата. Така да казнет бил за друго.

Za da ne bide ocigledno mestenjeto ajde ke go kaznime sydijata a parite ke si gi podelime i site zadovolni i srekni.
Друже искрено ако сум тој Јувентус што ја држи цела Италија под контрола како што го претставувате вие пред кого да одговарам бре и пред кого да се крием и зошто да се крием,нели е поврзано све со Мафија , Федерација и Асоцијација на судии?Кој може да ми направи нешто,зошто би се криел.Само што работите не са такви како шо ги претставувате а и сами знаете само форсате.
Автоматски споено мислење:

Vekje viden metod, ke napraat steta (citaj: ke osakatat nekoj protivnicki tim so sudenjeto) i posle kazni go edno kolo glavniot sudija. I sto korist ke ima Fiorentina od kaznata na sudijata? Ke im gi vrati nekoj bodovite? Jak kur nemalo edno kolo da sudi, dzam ke svitkase inace.
Според тебе судењето на утакмицата со Фиорентина било толку лошо што тврдиш дека Фиорентина била осакатена?Според мене вториот пенал беше само дискутабилен и све е до гледна точка на судијата ама пак од друга страна прво сшќпоред мене имаше пенал над Роналдо и не беше досуден.
Автоматски споено мислење:

Не знам од кога пратиш фудбал и дали проблемот е во тоа или е во јувенташката преварантска мантра која ја бладате со години, ама и Таљавенто беше многу ригорозно казнет после утакмицата каде не го виде голот на Мунтари и топката од еден метар во гол влезена за 2:0 на Милан. Беше казнет и не судеше до крај на сезона ни тој ни помошниците, ама таа утакмица му донесе дефакто Скудето на Јувентус.

Том Хенинг Оребро не засвире уопште после тој скандалот на Челзи - Барселона во полуфинале на ЛШ 2009, ама тоа не го смени фактот дека Челзи беше исфрлен на срамен начин, Барселона потпомогната си влезе во финале и освои.

Можеме до утре да се натегаме, ама јас ниту имам намера ниту потреба да ве разубедувам во нешто во што вие очигледно стварно си верувате. И тоа е најсмешното уствари. Уствари не, хуморот ви е најсмешното нешто.
Многу грешки на судии донеле и тутула во Лигата на Шампионите ама што дека?Се збори и се забрава тоа за недела две ама ако е нешто за Јуве ондак замарате 100 години.Сам кажа имало и ќе има грешки на судии

Последно уредено:
Пошто сношти ја гледав малку Лацио кои имаа шанси да се доближат на -2 од Јуве...
И тука ли судиите имаат удел ?

Пошто сношти ја гледав малку Лацио кои имаа шанси да се доближат на -2 од Јуве...
И тука ли судиите имаат удел ?
Јас мислам дека утакмицата беше наместена од страна на интер за да не ги помине Лацио на табела.

Според тебе судењето на утакмицата со Фиорентина било толку лошо што тврдиш дека Фиорентина била осакатена?Според мене вториот пенал беше само дискутабилен и све е до гледна точка на судијата ама пак од друга страна прво сшќпоред мене имаше пенал над Роналдо и не беше досуден.
Ne, samo primer mi bese utakmicata so Fiorentina. Moe mislenje e deka i bez vtroiot penal Juventus pak ke pobedese, ali muabetot mi bese deka timot koj e direktno osteten od strana na nekoj sudija apsolutno nikakva korist nema ako toj sudija podocna bide kaznet so eden ili ne znam kolku natprevari. Ubavo pisal Ninovich, Overbo ne sudi od taa famozna 2009 ama seto toa e dzabe zaso Celzi ni krivi ni dolzni go izedoa stapot vo 1/2 finale.

I da, sudija ako e kaznet ne znaci deka mora da ima osteten tim, moze ednostavno loso sudel i toa e toa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom