Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Овие интерашите, не си го гледаат тимот, цело полувреме се тука на кајгана постираат и лајкнуваат, какви навивачи сте, кај ќе ви оди душата? :D
edno oko na kgn drugo u tv bro

9a5381faec14b6408028a92a877cd435-11842-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpeg

problem ?

Милан со целиот раководен тим е мизерија бе. Не е све до играчите.
1.Преголема слобода им е даена надвор од терен... сите залижани истетовирани, исчупани инстаграмуши станаа. Абе као Пеп, све да им се забрани пизда им матер скапана. Абе дај свестете се, идиоти едни... го срамите еден од најдобрите клубови у свет, се понашаат ко да ги боли кур, толкави пари се платени за нив, толкава плата лапаат... ги боли кур бе. Си трчкаат ко ништо да не се дешава.
Никаква цврстина, никаква експлозивност, 0 брзина, издржливост минус милијарда. Тешко,многу многу тешко ќе се врати на 0 се она што е лошо сработено изминатиов период, пошто има огромно влијание остаено целиот овој мизерен период.
2.Очајна физичка подготвеност - ја стварно не верувам дека овие се спремни да изиграат 90 минути у премиер лига тип на утакмица. Очајно е потребен НОВ ПРОФЕСИОНАЛЕН физички/кондиционен тренер, кој маста ќе им ја вади. Имплементација на НОВИ 10 пати поинтензивни тренинзи со нагласок на подобрување на физичките особини на играчите IS A MUST во ситуацијава.
3. Враќање у формација со 4 дефанзивци (4-3-3!)
Овие играчи кои ги имаме се глеа дека имаат технички способности и се бирани исклучиво на истите, што се однесува до оние карактеристики кои во модерниот фудбал се најбитни - ФИЗИЧКИ ОСОБИНИ - овие се на ниво на несериозна,незрела и "дно на табела", полупрофесионална екипа.

Не ме заебавај бе, каков играч си ти да те претрча, предрибла, посрамоти играч на беневенто чоече. Црвен добивме после ОЧАЕН старт на Ромањоли, примивме гол после ИМБЕЦИЛСТВО на абате. Катастрофа.
Ромањоли каков талент, каква одлична прва сезона ееееееееееееј... но тука стекна некоја фама и одма почна да става у 2 навечер stories, се слика ко пизда некоја, со цело шише вино на маси и тн. Има 17+ проценти телесни масти пошто не се замара едноставно, од авион се гледа целиот непрофесионализам околу Милан. Барем Игуаин им шиба голови и покрај тоа сало што го има на себе. На овие миланезиве мускулите на нозете им се неприметни бе, балерини изгледаат поспортски него овие. Што ли праеле сиве овие месеци не ми е јасно.

Најголем проблем со Милан моментално е баш она фурање летото. Сите мислеа дека толку, завршена е работата, напраени се (за тогаш) солидни трансфери за вкупно 200 милиони евра и сеа мислат дека ќе се шеткаат по лигава, ќе се заебаваат и фудбалот ќе го сведат на хоби. Неееее бе брат
Ја ви гарантирам дека Милан во последниов период ФУДБАЛСКИ заостанува ради тренер и стручен штаб, од тренинзи до тактика до све. Гарантирам дека играчиве си имаат формирано фракции и воопшто не се ни познаваат, нит пак комуницираат на било каков начин, пошо ги боли курот за клубот генерално, си земаат платичка лабаво и тоа е тоа. 90% од нив не ни комуницираат, ради тоа што се его - манијаци. Од оние новите кои дојдоа од странство, гарантирам дека ниеден не се има потрудено да научи италијански... само еден господ знае како се разбираат уопште.

a abate crepot uste ruka mu dava na sudijata na kraj koga naprai faul :pos:, da da cist faul druze dobra odluka bravo, i mu objasnue ...samo tuka bese, ponazad vrati hehe, ko gospod za muda da go fatil, ko da naprail od onie t.n. inteligentni fauli za koi imaat doktorirano atletiko.
Retko glup igrac, ima dobri predispozicii za bek ili krilo ko kandreva, ama nula fudbalska inteligencija u nego.

krpce, od milan momentalno nema nisto poocajno na planetava, a mozebi i vo univerzumov. 200m evra, prv bod na benvetoto u istorija, so gol u 95ta od golman. Od ova podole samo serija b, drugo nema.

tenor.gif

Е баш ова е иронијата. :D

Овие двајца куропецачи и дркањето на фановите на Милан (не на форумов и Мк туку општо на интенетов) на нивната одлична „работа“. :ROFLMAO:

А се глеаше дека наликуваат на обични дилајли и преваранти. До Бонучи не ни купија класа играч, се фалеа со купувањето на факинг Борини и остали полу-анонимуси. Па уште кога ќе ми текне какви палења имаше дека го заебале и го расшамарале Риола за Донарума, кое величење го имаа тогаш. :pos:

За на крај да испадне дека може Милан да го јаде ради нив...

Мора да земат асален тренер, а не да експериментираат со екс играчи, кои тренирале второлигаши...

tenor.gif

Е баш ова е иронијата. :D

Овие двајца куропецачи и дркањето на фановите на Милан (не на форумов и Мк туку општо на интенетов) на нивната одлична „работа“. :ROFLMAO:

А се глеаше дека наликуваат на обични дилајли и преваранти. До Бонучи не ни купија класа играч, се фалеа со купувањето на факинг Борини и остали полу-анонимуси. Па уште кога ќе ми текне какви палења имаше дека го заебале и го расшамарале Риола за Донарума, кое величење го имаа тогаш. :pos:

За на крај да испадне дека може Милан да го јаде ради нив...

Мора да земат асален тренер, а не да експериментираат со екс играчи, кои тренирале второлигаши...

За огромен дел од постов се согласувам, играчите шо се донесоа беа ок, пристојни и според мене со асален тренер ќе имаа далеку подобри резултати, тука Милан напраи огромна грешка и сега уште поголема кога го назначи Гатузо за тренер на оваа распашана банда.

За Донарума му играа hardball на почеток и бев ок со тоа но на крај се избрукаа ептен, Раиола испадна победникот у секој случај.

Овој Милан плаче за асален тренер и ако не се потрудат да најдат таков за следната сезона тогаш нека и кажат чао уше сега.

За огромен дел од постов се согласувам, играчите шо се донесоа беа ок, пристојни и според мене со асален тренер ќе имаа далеку подобри резултати, тука Милан напраи огромна грешка и сега уште поголема кога го назначи Гатузо за тренер на оваа распашана банда.

За Донарума му играа hardball на почеток и бев ок со тоа но на крај се избрукаа ептен, Раиола испадна победникот у секој случај.

Овој Милан плаче за асален тренер и ако не се потрудат да најдат таков за следната сезона тогаш нека и кажат чао уше сега.

Мислам дека голем дел од фановите на Милан уште живеат во „Берлускони - Галијани“ филмот, кога носеа играчи за кило модар патлиџан и освојуваа титули со такви. Паѓаат на тоа палење да имаат „мафио фаци“ за директори кои ги „заебуваат“ клубовите од кои ги купуваат играчите. Но веќе не функционира фудбалот на тој начин, бар не до тој степен да направиш конкурент за титула со такви потези.

Настрана заебанции и сеир, ова е едно од подобрите видеа за представување на нови играчи.

Најјак е делот кога идат у Бергамо по Кеси, со кола, не со авион :icon_lol:

Перишиќ кога постигна за 2-0 ги тролаше миланезиве...:ROFLMAO:

24301303_1368840216578401_7049878452793380107_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom