Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Долга е сезоната за да се знае кој кое место ќе заврши. Наполи, Фиорентина, Рома и Лацио колку и да се засилат не можат да издржат да играат на високо ниво.
Минатата сезона овие екипи имаа пад на формата во средина на сезоната и 5 кола беа без победи и губеа од екипи кои испаднаа.
Удинезе би го ставил пред Рома и Лацио, доста добро изиграа последните 10 кола иако продадоа пола тим. Никој не ги фаворизира ама секогаш завршуваат во топ 5. :icon_lol:

Долга е сезоната за да се знае кој кое место ќе заврши. Наполи, Фиорентина, Рома и Лацио колку и да се засилат не можат да издржат да играат на високо ниво.
Минатата сезона овие екипи имаа пад на формата во средина на сезоната и 5 кола беа без победи и губеа од екипи кои испаднаа.
Удинезе би го ставил пред Рома и Лацио, доста добро изиграа последните 10 кола иако продадоа пола тим. Никој не ги фаворизира ама секогаш завршуваат во топ 5. :icon_lol:

губеа фиорентина немаа искуство и клупа од 13то место на 4то сега иммаат искуство и подобра клупа а и прв тим ама играат ЛЕ

Што тропаш бе па и ти безвезе :facepalm:

Што тролам? Реков дека ако телма немаат пари за да ги откупат правата за Серија А незнам која ТВ има..

Третиот дрес на Наполи :facepalm:

BQXZ7Y6CIAABfn0.jpg:large

Грдосија од слика

Искрено, мислам дека нема екипа која ќе може да му парира на Јуве и сезонава. Според мене имаат најкомплетен состав од сите екипи моментално и повторно без проблем ќе ја освојат титулата. За другите 2 места во ЛШ како главни фаворити би ги ставил Милан и Наполи, а после нив Фиорентина, Рома, па Интер. Не ми се верува Интер ни годинава да обезбедат пласман во ЛШ. Мислам дека им треба некое играчиште, значи некој изграден фудбалер, кој ќе ги држи во текот на сезоната, како што беше Снајдер пред 3-4 години. :)

За рома...прв дел на сезона ќе бидат страшни ќе тепаат све пред себе ќе бидат негде помеѓу 1-3 место ...али последни 10 кола ќе усерат ко секоја година што праат... Фиорентина немаат капацитет а ни искуство да се борат на два фронта...ако земат сериозно Европа лига ондак рачунајтед 4-6 место ќе се Серија А..ако се посветат озбилно на серија А ондак може да се 2-3 место...Наполи се зависи дали Игуаин ќе може достојно да го зема Кавани..

Наполи најголем фаворит за Сериа А, но поради тоа што навивам за Интер си гласав за нив но чисто сумљам тие да се борат за титула.

Големиот играч па сеа демек не трола,да го сакаше толку Наполи немаше да праи проблем со платата, Јуве ништо не губи и без Ѕунига сме појаки од другите така да .. пиши нешто за Интер или нема што да се пише па сите сеа сте за Наполи.

Viva Sicilia пријателе, Катанија :D

Види сега, Катанија е одличен тим, ама да избори ЛЕ преку лигата тешка работа. Тоа би значело да имаат подобра сезона од онаа што помина, а тешко да ја повторат, а не да ја подобрат сезоната. Не ми е јасно зошто го продадоа Лоди, кој е одличен играч, мислам дека ќе загуби на квалитет многу Катанија поради неговата продажба. Не сум видел дали се засилени, ама ако останале Бергесио, Гомез, Легротаље, Споли, Алморон и компанија, средина табела не ви бега ;)

Инаку што се случи со Гомез, нели беше пред сигурна продажба уште во Мај?

Види сега, Катанија е одличен тим, ама да избори ЛЕ преку лигата тешка работа. Тоа би значело да имаат подобра сезона од онаа што помина, а тешко да ја повторат, а не да ја подобрат сезоната. Не ми е јасно зошто го продадоа Лоди, кој е одличен играч, мислам дека ќе загуби на квалитет многу Катанија поради неговата продажба. Не сум видел дали се засилени, ама ако останале Бергесио, Гомез, Легротаље, Споли, Алморон и компанија, средина табела не ви бега ;)

Инаку што се случи со Гомез, нели беше пред сигурна продажба уште во Мај?
Тоа "ние" земи го со доза на резерва, не го мислам баш озбилно. Навивам само за Ливерпул, али ете Катанија ми се најсимпатичен тим од лигава, иако не ја пратам многу. Со трансфер вестите не сум поврзан, све е на италјански и затоа не се трудам многу да ги пратам.

Инаку од тоа што знам би требало да останат повеќето, никој не очекуваше анонимец ко Маран толку добро да го вклопи тимот и да ги задржи добрите играчи. И ја бев против тоа да го продадат Лоди, али ете, бајаги пари понудија плус играч (Такцидис или како и да се чита гркот) со тоа co-ownership и тоа е тоа. Дефинитивно е голем чекор наназад у секој случај. А баш Џенова ми се така поантипатичен тим од лигава, кај баш на нив најдоа да го дадат. Али ајде. Добро е што во клубот сите играчи кои се тука подолго време и се привикнати се постари и поискусни, а новите што ги купуваат се бајаги помлади и затоа полесно се адаптираат, тоа мислам дека е политиката на клубот. Тоа ми е најсветла точка за претстојнава сезона. Плус и Макси Лопез во кој најголема надеж имам вложено, се надевам нема и сезонава да избега. Е сега специфично е што Маран сака високи и цврсти напаѓачи (Керол :P), прошлава сезона тоа добро испадна во повеќето ситуации, али дали и сезонава ќе биде така добро ќе видиме. Ја не пратам речиси ич италјанско за да се праам експерт, само овие си ги пратам понекад, али колку што знам у Италија не лежи баш таков фудбал, не се иде на толку физичка сила како што практикуваше Катанија прошлата сезона. Во секој случај темелите се поставени, сеа дали добро ќе биде искористено ќе видиме, ја баш би сакал да го гледам тимчево во големо натпреварување :)

П.с: Гомез ќе иде у Металист Каркив.

Касано:"Јувентус е толку јак што веќе во Октомври ќе биде решено првенствотото. Го имаат најдобриот тренер и донесоа одлични засилувања".

Што му прават на овој во Парма бе, ко ненормален стана од коа ојде таму само некои глупи изјави дава.

едит: Наполи го сакале и санчез

Тоа "ние" земи го со доза на резерва, не го мислам баш озбилно. Навивам само за Ливерпул, али ете Катанија ми се најсимпатичен тим од лигава, иако не ја пратам многу. Со трансфер вестите не сум поврзан, све е на италјански и затоа не се трудам многу да ги пратам.

Инаку од тоа што знам би требало да останат повеќето, никој не очекуваше анонимец ко Маран толку добро да го вклопи тимот и да ги задржи добрите играчи. И ја бев против тоа да го продадат Лоди, али ете, бајаги пари понудија плус играч (Такцидис или како и да се чита гркот) со тоа co-ownership и тоа е тоа. Дефинитивно е голем чекор наназад у секој случај. А баш Џенова ми се така поантипатичен тим од лигава, кај баш на нив најдоа да го дадат. Али ајде. Добро е што во клубот сите играчи кои се тука подолго време и се привикнати се постари и поискусни, а новите што ги купуваат се бајаги помлади и затоа полесно се адаптираат, тоа мислам дека е политиката на клубот. Тоа ми е најсветла точка за претстојнава сезона. Плус и Макси Лопез во кој најголема надеж имам вложено, се надевам нема и сезонава да избега. Е сега специфично е што Маран сака високи и цврсти напаѓачи (Керол :P), прошлава сезона тоа добро испадна во повеќето ситуации, али дали и сезонава ќе биде така добро ќе видиме. Ја не пратам речиси ич италјанско за да се праам експерт, само овие си ги пратам понекад, али колку што знам у Италија не лежи баш таков фудбал, не се иде на толку физичка сила како што практикуваше Катанија прошлата сезона. Во секој случај темелите се поставени, сеа дали добро ќе биде искористено ќе видиме, ја баш би сакал да го гледам тимчево во големо натпреварување :)

П.с: Гомез ќе иде у Металист Каркив.

Абе и јас се зафркавам со тоа вие, :icon_mrgr:

Баш напротив играчите на Катанија беа далеку од високи и силни оваа сезона. Главни во нападот има беа Бергесио, Гомез и Бариентос, а никој од нив нема истакната висини или сила. Бергесио е класичен шпиц, додека овие двајца се нешто поназад, ама сите се технички спремни играчи, а помалку физички спремни.

Клучот на Катанија е спојката од искуство и младост. За тоа во право си 100%. Во Сериа А еден тим кој не се бори за висок пласман во тимот да го има Легротаље и Споли како централни дефанзивци, Маркезе по страната и Алмирон со Лоди во централна средина е благослов :D

Само не се надевај многу на Макси Лопез оти мислам дека веќе е истрошен играч...

Него заинтересирани за Гомез беа Интер, ама тие тешко прават паметни трансфери па затоа не сум изненаден што не го доведоа :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom