Тоа "ние" земи го со доза на резерва, не го мислам баш озбилно. Навивам само за Ливерпул, али ете Катанија ми се најсимпатичен тим од лигава, иако не ја пратам многу. Со трансфер вестите не сум поврзан, све е на италјански и затоа не се трудам многу да ги пратам.
Инаку од тоа што знам би требало да останат повеќето, никој не очекуваше анонимец ко Маран толку добро да го вклопи тимот и да ги задржи добрите играчи. И ја бев против тоа да го продадат Лоди, али ете, бајаги пари понудија плус играч (Такцидис или како и да се чита гркот) со тоа co-ownership и тоа е тоа. Дефинитивно е голем чекор наназад у секој случај. А баш Џенова ми се така поантипатичен тим од лигава, кај баш на нив најдоа да го дадат. Али ајде. Добро е што во клубот сите играчи кои се тука подолго време и се привикнати се постари и поискусни, а новите што ги купуваат се бајаги помлади и затоа полесно се адаптираат, тоа мислам дека е политиката на клубот. Тоа ми е најсветла точка за претстојнава сезона. Плус и Макси Лопез во кој најголема надеж имам вложено, се надевам нема и сезонава да избега. Е сега специфично е што Маран сака високи и цврсти напаѓачи (Керол

), прошлава сезона тоа добро испадна во повеќето ситуации, али дали и сезонава ќе биде така добро ќе видиме. Ја не пратам речиси ич италјанско за да се праам експерт, само овие си ги пратам понекад, али колку што знам у Италија не лежи баш таков фудбал, не се иде на толку физичка сила како што практикуваше Катанија прошлата сезона. Во секој случај темелите се поставени, сеа дали добро ќе биде искористено ќе видиме, ја баш би сакал да го гледам тимчево во големо натпреварување
П.с: Гомез ќе иде у Металист Каркив.