Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е до јазикот проблем толку, колку што е недостатокот на средства за такви книги. Сигурно не се без пари...
На пц ги читав јас,не сум ги купувал...
Седиш пред пц и читаш а и лесни се за читање.

Оваа на Анчелоти ја најдов у pdf формат и до пред некое време ми се моташе на позадина ама сеа којзнае у кој фолдер ми е..

Чудно ми е зошто издаваат книги додека сеуште се актуелни.Т.е ибра издаде книга пред 2 години ако не се лажам а сеуште се бави со фудбал и сеуште е актуелен и има уште работи да пишува?

Сите им се смееја на Јуве за поразот од Баерн и како не биле за ЛШ ама сепак испадна дека Јуве и добро поминал. Да, ако ништо друго се тешам:)
хехе
вака сега ко че размислам..
ние сне имале срејча што ни се паднала Барса...
инаку че го кркавме немиен од Германците.
*не дека вака не го кркавме.. ама една утакмица ги изедовме

Абе тебе чоек не може ни пп да ти пише ни ништо ебате...

Некаде читнав дека Мурињо својата книга ќе ја издаде некаде октомври/ноември годинава и книгата е must read. Интересен човек е во секој случај и штета што такви тренери го избегаваат Калчото.

Имаш некое инфо околу ова?

он топик
Ова со резервната лига да се надеваме дека е почеток на реформи.
Има и уште многу други работи за мењање ама битно е од некаде да се почне.
Незнам за книгата но секако е Must read зашто типот е гениј во права смисла на зборот, а и увек интересни се биографиите на познативе од фудбалот, онаа на Ибра е такоџе многу интересна, ја немам прочитано али другар пола ми ја раскажа :), доста работи што не ги знаеме се кажуваат, дешавки од соблекувална, заебанции со агентот и ред други работи што се интересни за читање.

Инаку тоа со резервната лига ништо нема да е бе луѓе, парите го вртат светот, ФАКТ, пари во Италија нема, пропаѓа и земјата и фудбалот у пакет со неа, треба да се заштитат клубовите прво од многу давачки а второ треба да се инвестира во сите стадиони ко немците што направија за 2006 а продолжија со истиот тренд и на останатите стадиони каде не се играа натпреварите од светското. Ти да имаш модерен стадион под дифолт ке си магнет и за публика, тоа све ќе повлече, нови инвестиции, спонзори, модернизирање на тренинг камповите и ред други пропратни работи кои во Италија СТАГНИРААТ, уште со некои работи не се влезени у 21ви век, сериозно ова ...

Незнам за книгата но секако е Must read зашто типот е гениј во права смисла на зборот, а и увек интересни се биографиите на познативе од фудбалот, онаа на Ибра е такоџе многу интересна, ја немам прочитано али другар пола ми ја раскажа :), доста работи што не ги знаеме се кажуваат, дешавки од соблекувална, заебанции со агентот и ред други работи што се интересни за читање.

Инаку тоа со резервната лига ништо нема да е бе луѓе, парите го вртат светот, ФАКТ, пари во Италија нема, пропаѓа и земјата и фудбалот у пакет со неа, треба да се заштитат клубовите прво од многу давачки а второ треба да се инвестира во сите стадиони ко немците што направија за 2006 а продолжија со истиот тренд и на останатите стадиони каде не се играа натпреварите од светското. Ти да имаш модерен стадион под дифолт ке си магнет и за публика, тоа све ќе повлече, нови инвестиции, спонзори, модернизирање на тренинг камповите и ред други пропратни работи кои во Италија СТАГНИРААТ, уште со некои работи не се влезени у 21ви век, сериозно ова ...
Не дека е нешто ептен ептен јако ова со резервната лига ама колку толку ваљда ќе им се олесни да извадат по некој талент,се надевам.

За другово си во право и тука законите ептен кочат работа и државата воопшто не се интересира околу тоа баш и Галијани кажуваше дека Франција наскоро ќе ги помине на ранг листата поради тоа што огранизираат ЕП/СП и градат нови стадиони и слично.

Инаку Милан во последен период потпишува многу спонзорски договори со рандом познати фирми и ако не грешам за 30-40 милиона му е зголемен приходот од ланската година а платите се сведуваат на минимум и се трудат да се извлечат од лошата ситуација и еве баш со Интер планираат да прават нешто околу Сан Сиро

Milan and Inter are considering to buy Milano’s hippodrome (it’s right next to San Siro) - primarily to build restaurants and shops.
The hippodrome (roughly 152.000 square meters) next to San Siro that Milan and Inter are planning to buy for €30m:
BIPrzMiCYAEBojW.png:large

Исто Галијани изјави дека настојуваат да го откупат Сан Сиро но општината им барала некоја смешно голема сума и не можеле да дојдат до договор.

Додека Интер се во лоша ситуација и баш глеав дека приходот им е намален за 30тина милиони откако не играат ЛШ а се очекува да падне уште пошо најверојатно и сезонава нема да играат.

На пц ги читав јас,не сум ги купувал...
Седиш пред пц и читаш а и лесни се за читање.

Оваа на Анчелоти ја најдов у pdf формат и до пред некое време ми се моташе на позадина ама сеа којзнае у кој фолдер ми е..
Ако имаш нешто линкче или фајл со книгата на Ибра на англиски пушти навака :D

Како ќе биди со резервнава лига? Во моментов малдинската лига во Италија е под 20 години ако не се лажам што е премногу според мене. Треба да ја направат под 18 + резервна лига.

А и се сложувам со Syn Малку дожд/снег да заврни и невозможно е да се игра на 70% од терените во Серија А. Исто така мислам дека треба лигата да се намали на 18 тима. И секако подрастични казни за тимовите кои местат натпреаври. Па добро бе секоја сезона на некој тим му се одземаат по неколку бодови во Серија А и Б. Да сум јас би ги ставил директно во Серија Д и автоматски - 25 бода па нека местат пак. Лигата може да тргне напред само ќе треба време. Еве Јуве изгради стадион, Рома почнува да го гради својот од следната година, Лацио и Интер мислам дека исто сакаа да откупат земјиште да градат стадион, Милан сакаат да го откупат Сан Сиро па би требало да тргнат работите. Сепак мислам дека се е џабе без поголеми инвестиции и подобри (пред се помлади) играчи.

Како ќе биди со резервнава лига? Во моментов малдинската лига во Италија е под 20 години ако не се лажам што е премногу според мене. Треба да ја направат под 18 + резервна лига.

А и се сложувам со Syn Малку дожд/снег да заврни и невозможно е да се игра на 70% од терените во Серија А. Исто така мислам дека треба лигата да се намали на 18 тима. И секако подрастични казни за тимовите кои местат натпреаври. Па добро бе секоја сезона на некој тим му се одземаат по неколку бодови во Серија А и Б. Да сум јас би ги ставил директно во Серија Д и автоматски - 25 бода па нека местат пак. Лигата може да тргне напред само ќе треба време. Еве Јуве изгради стадион, Рома почнува да го гради својот од следната година, Лацио и Интер мислам дека исто сакаа да откупат земјиште да градат стадион, Милан сакаат да го откупат Сан Сиро па би требало да тргнат работите. Сепак мислам дека се е џабе без поголеми инвестиции и подобри (пред се помлади) играчи.
имаше муабети дека прво нешто планот им беше да пуштат младите тимови на неколку екипи ( мислам дека беа милан интер наполи јувентус рома лацио ) да се натпреваруваат во Серија Б но да немаа право на промоција ни испаѓање ...нешто како што е 2ра шпанска лига ..али ќе видиме што ќе биде со резервнава лига...

имаше муабети дека прво нешто планот им беше да пуштат младите тимови на неколку екипи ( мислам дека беа милан интер наполи јувентус рома лацио ) да се натпреваруваат во Серија Б но да немаа право на промоција ни испаѓање ...нешто како што е 2ра шпанска лига ..али ќе видиме што ќе биде со резервнава лига...
Ова со Серија Б не ти држи вода ама ич, подразмисли малце па да видиме дали ќе те текне зошто.

п.с таков муабет никогаш немало, ти погрешно си сфатил.

Ова со Серија Б не ти држи вода ама ич, подразмисли малце па да видиме дали ќе те текне зошто.

п.с таков муабет никогаш немало, ти погрешно си сфатил.
http://www.guardian.co.uk/football/feedarticle/10744622
http://uk.eurosport.yahoo.com/news/serie-italy-propose-reserve-teams-lower-leagues-121128368.html
не било за серија Б стрикно него општо .... резервните тимови да играат во 3-4 лига....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom