Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
A moze i treba da pisuvas statii aka Syn, zasto ako te citaa lugjevo do pred nekoj den, koga i ja se umesav u muabetot, seuste ke ostanea so svakjanjeto deka Carobbio jadel kazna pomala od onaa koja mu se zakanuva na Conte. ;)
Ja prvo ti dadov nekolku linka za toa i tekstovi, tebe ne ti bese ni toa dovolno zasto del od niv bea od wikipedia, ti teknuva valjda na muabetov, da ne se navrakam na tie postovi so citati, tek ukapira deka stvarno kaznata mu e apla golema koga ti dadov link od italijanskata fudbalska federacija. ;)

Inaku ako e nevin Conte, kako sto site bliski ( a i onie koi ne se bliski ) do Juve tvrdat, nema potreba ondak da se zamrate mnogu so ova, ako e nevin, ke go proglasat za nevin, nevin covek bez dokazi ne e izvodlivo da bide proglasen za vinoven i da pie golema suspenzija. Sega za sega za site involvirani vo slucajov koi se sankcionirani, si dobija zasluzena kazna potkrepena so crsti dokazi, se nadevam ke prodolzat so toa tempo, kazni uz cvrsti dokazi. ;)
Се нервираме пошто единствен доказ против Конте е усниот збор на Каробио против него, а не ги зема како доказ изјавите на 23 играчи на Сиена кои го негираат Каробио, а кои се твоите цврсти докази дај приложи ги пак со некоја твоја статија ...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Се нервираме пошто единствен доказ против Конте е усниот збор на Каробио против него, а не ги зема како доказ изјавите на 23 играчи на Сиена кои го негираат Каробио, а кои се твоите цврсти докази дај приложи ги пак со некоја твоја статија ...
Cek da vidam u fioka, gi zaboraviv ...
:tapp:

Koi moi cvrsti dokazi, pa ti do pred saat vreme vikase deka 4 meseci bil kaznet Carobbio, i ti li za neinformiranost sega ke drzis lekcii ?

Slucajot kolku sto znam, ne e zavrsen, se kopa i kopa i kopa, se sobiraat dokazi i na kraj Se toa ke bide servirano, togas ke se vidi koj na sto e, neli me citas od pogore, ako Conte e nevin, nema teoretska shansa da go kaznat, Carobbio sega za sega e mozokot na ovaa operacija od Siena, normalno deka negoviot zbor seriozno ke bide svaten, so toa sto podocna treba da se dokaze na sudot, do toj moment Conte e nevin, na krajot koga ke presece sudot ke vidime dali ke ostane vo taa sosojba ili ne.

I za tie 23 igraci e diskutirano na temava, samo ne si videl, da citase ponazad nemase nit ova da go napises nit ona od pogore so tie famozni 4 meseci.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Cek da vidam u fioka, gi zaboraviv ...
:tapp:

Koi moi cvrsti dokazi, pa ti do pred saat vreme vikase deka 4 meseci bil kaznet Carobbio, i ti li za neinformiranost sega ke drzis lekcii ?

Slucajot kolku sto znam, ne e zavrsen, se kopa i kopa i kopa, se sobiraat dokazi i na kraj Se toa ke bide servirano, togas ke se vidi koj na sto e, neli me citas od pogore, ako Conte e nevin, nema teoretska shansa da go kaznat, Carobbio sega za sega e mozokot na ovaa operacija od Siena, normalno deka negoviot zbor seriozno ke bide svaten, so toa sto podocna treba da se dokaze na sudot, do toj moment Conte e nevin, na krajot koga ke presece sudot ke vidime dali ke ostane vo taa sosojba ili ne.

I za tie 23 igraci e diskutirano na temava, samo ne si videl, da citase ponazad nemase nit ova da go napises nit ona od pogore so tie famozni 4 meseci.
Па ете денес и за Бонучи имаше судење, па одбраната на Бонучи матер му ебала со докази на тој обвинителот како и да се вика, па се заќутел и си барал пауза на секои 5 минути ... Сите знаеме дека Конте ќе биде казнет и без докази ќе видиш, но ако, Јуве уште повеќе ќе се обедини и ќе игра посилно од лани и да им докаже на федерацијата... А тоа што Каробио отпрвин не го спомнал Конте, туку на кој знае кое второ или трето сослушување не коментираш ...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Па ете денес и за Бонучи имаше судење, па одбраната на Бонучи матер му ебала со докази на тој обвинителот како и да се вика, па се заќутел и си барал пауза на секои 5 минути ... Сите знаеме дека Конте ќе биде казнет и без докази ќе видиш, но ако, Јуве уште повеќе ќе се обедини и ќе игра посилно од лани и да им докаже на федерацијата... А тоа што Каробио отпрвин не го спомнал Конте, туку на кој знае кое второ или трето сослушување не коментираш ...
Vcera ako ne se lazam, ne denes, ke se odi na cel sudski proces i tamu.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Значи Syn да ти појаснам за зборот на Каробио и сите други 24 играчи на Сиена ...

Dokaz protiv Kontea je vrlo jednostavan - bivši igrač Siene, Filipo Karobio tvrdi da je Konte za vrijeme okupljanja tima rekao da su rezultati sigurni za utakmice sa Albinolefeom i Novarom, za vrijeme sezone 2010/2011 u Serie B. To je cjelina dokaza. Riječ pojedinca.

И после идеме ....

Juventus je objavio napad kojim oštro osuđuje sistem, naglašavajući da štite priznate kriminalce više nego one koji pokušavaju da dokažu svoju nevinost. To je bez trunka sumnje tačno. Talijansko pravilo je da si smatran krivim sve dok ne možeš da dokažeš svoju nevinost, sto je u slučaju "moja riječ protiv tvoje" veoma teško dokazati.

No, što se tiče Konteovog slučaja, ovdje je riječ pojedinca protiv riječi 24 drugih. Igrači tadašnje Siene koji su prisustvovali okupu, su svi do jednog svjedočili da trener nikad nije spomenuo ili kojim slučajem asocirao na to da su rezultati namješteni. Njihova svjedočenja su odbačena od strane tužioca. Ako se Konte tereti za neprijavljivanje ilegalnih radnji vlastima, onda ili je Konte nedužan ili ostala 23 igrača lažu i trebaju se teretiti za istu stvar. Ova činjenica da ti igrači Siene nisu optuženi još više oslikava koliko je sve ovo besmisleno...
--- надополнето: 5 август 2012 во 20:41 ---
Еве пример ... Јас сам извршувам убиство, ме гледаат 30 луѓе и после јас кажувам дека и Syn ми е соучесник а он нема благе везе со тоа, и сега судот ги одбива изјавите на тие 30 луѓе и го слуша само мојот збор ...
--- надополнето: 5 август 2012 во 20:47 ---
Neki bi rekli, Konte je prihvatio nagodbu, zar to nije priznavanje krivice? Ne, u Italiji to nije tako. Pravosudni sistem je nevjerovatno dug - tako da se pravila izmišljena za vrijeme Kalčopoli skandala, 6 godina kasnije i dalje koriste na brojnim sudovima. To je postao svjesni sporazum koji odgovara svim stranama na taj način da se obavi nagodba i što prije završi sa tim ušteđujući vrijeme i novac. Ovo posebno potvrđuju civilni sudovi, gdje velika većina ljudi osuđenih na zatvor nikad ne završe iza rešetaka. Naravno, to je zbog zastare slučaja jer ne bude dovoljno mjesta u zatvoru. Ponavljam, čudan je to sistem u Italiji.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Dobro, se izjasniv za toa ponazad, nemam namera da se povtoruvam a i bukvalno istoto sto ti mi go prenesuvas od nekoj sajt go rekov
Ako se Konte tereti za neprijavljivanje ilegalnih radnji vlastima, onda ili je Konte nedužan ili ostala 23 igrača lažu i trebaju se teretiti za istu stvar. Ova činjenica da ti igrači Siene nisu optuženi još više oslikava koliko je sve ovo besmisleno....
Sto se odnesuva za Carobbio, ako eden igrac koj e mozok na ovaa operacija koga e vo prasanje Siena se izjasni taka, MORA da ima istraga za toa negovo tvrdenje, ja stvarno neznam sto tuka tebe ne ti e jasno, ponataka vo istragata ke se vidi dali ima vistina vo toa negovo tvrdenje i toa e toa.
--- надополнето: 5 август 2012 во 20:58 ---
Судот ке пресече :pos:
Pa sigurno nema fanovite na Juve od kgn forumot da presecat, na krajot, najrelevantni se oni i nivnata odluka e posledna.

С

сашенко

Гостин
Неодамна заклучивме дека твоите погледи и погледите на Јувентус не се поклопуваат ни од далеку. Тебе ти е сеедно кој ке биде резултатот на овие интриги, исто како на секој неинволвиран.
И? Нека гледаат како сакаат, немора да се сложам со се за да бидам фан. Навивам за Јувентус од детсво нема никој да го смени тоа. Ама кога се работи за вакви работи јас не верувам на никого 100% Италија е ова. А и јас не реков Јуве или Конте е крив, јас реков дека оставам можност и за двете опции. Или можеби се против Јуве тие луѓе како што викаш ти, или пак едноставно нашиве си се криви. Немој да заборавиш дека не искача се во јавност, ако само ова беа доказите против Конте (што ги зборите по форум) Ањели на ѓаволот адвокатите ке ги најдеше и ке го извадеше Конте. Јас само се сомневам дека има нешто повеќе околу него, а да се сомневаш е нормално во ваква ситуација. Секој разумен човек би се сомневал и не би верувал слепо на никого. Тоа не ме прави помалце фан или што ти знам таму што...искулирај малце не се пали
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:00 ---
Извини дечко, за кого навиваш?! o_O
Јуве брат :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Dobro, se izjasniv za toa ponazad, nemam namera da se povtoruvam a i bukvalno istoto sto ti mi go prenesuvas od nekoj sajt go rekov

Sto se odnesuva za Carobbio, ako eden igrac koj e mozok na ovaa operacija koga e vo prasanje Siena se izjasni taka, MORA da ima istraga za toa negovo tvrdenje, ja stvarno neznam sto tuka tebe ne ti e jasno, ponataka vo istragata ke se vidi dali ima vistina vo toa negovo tvrdenje i toa e toa.
--- надополнето: 5 август 2012 во 20:58 ---

Pa sigurno nema fanovite na Juve od kgn forumot da presecat, na krajot, najrelevantni se oni i nivnata odluka e posledna.
Ама што има врска ако е мозок бре... Он изјавил дека Конте во соблекувална им рекол на СИТЕ , не се грижете утакмиците се средени со тие и тие.. Е сега Каробио вели дека Конте го кажал ова, а другите 24 играчи негираат дека го кажал ова... Капираш ? Убаво ти пишав, ако јас убијам некој и посочувам на тебе дека си ми соучесник а има сведоци кои биле на настанот и негираат за тоа, мојот ли збор ќе се слуша ?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Ама што има врска ако е мозок бре... Он изјавил дека Конте во соблекувална им рекол на СИТЕ , не се грижете утакмиците се средени со тие и тие.. Е сега Каробио вели дека Конте го кажал ова, а другите 24 играчи негираат дека го кажал ова... Капираш ? Убаво ти пишав, ако јас убијам некој и посочувам на тебе дека си ми соучесник а има сведоци кои биле на настанот и негираат за тоа, мојот ли збор ќе се слуша ?
Epa dobro de, i sto e sega cudno tuka, eve, ti odis normalno na pretpostavki, sega eve ti druga pretpostavka, i ostanatite 23ca ako znaele za mestenkata po pravilo i oni treba da odgovaraat, ko sto se veli u toj srpskiot citat pogore, pa slobodno moze da se pretpostavi deka poradi toa oni lazat, toa go rekov vcera mislam, ili pred 2 dena, 1 kazuva edno a e mozok na operacijata, drugi 23ca ona sprotivnoto, pod difolt tuka ne znaci deka ona na onie 23ca e tocno, nitu pak ona na onoj 1 covek e tocno, toa e ostaveno da se dokaze pri sudskiot proces, so toa sto ako se dokaze ona na Carobbio, i ovie drugive 23ca treba da bidat sankcionirani.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Epa dobro de, i sto e sega cudno tuka, eve, ti odis normalno na pretpostavki, sega eve ti druga pretpostavka, i ostanatite 23ca ako znaele za mestenkata po pravilo i oni treba da odgovaraat, ko sto se veli u toj srpskiot citat pogore, pa slobodno moze da se pretpostavi deka poradi toa oni lazat, toa go rekov vcera mislam, ili pred 2 dena, 1 kazuva edno a e mozok na operacijata, drugi 23ca ona sprotivnoto, pod difolt tuka ne znaci deka ona na onie 23ca e tocno, nitu pak ona na onoj 1 covek e tocno, toa e ostaveno da se dokaze pri sudskiot proces, so toa sto ako se dokaze ona na Carobbio, i ovie drugive 23ca treba da bidat sankcionirani.
По оваа логика ако одиме, доколку Конте добие суспензија логично е и другите играчи да добијат суспензија бидејќи дале лажни изјави и они ќе се товарат за знаење за наместени утакмици а не пријавиле ... Како и да е, ако го јаде Конте и ако единствен доказ е само зборот на Каробио,е тогаш немам што да кажам за судовите во Италија освен дека работат против Јуве ...

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
И? Нека гледаат како сакаат, немора да се сложам со се за да бидам фан. Навивам за Јувентус од детсво нема никој да го смени тоа. Ама кога се работи за вакви работи јас не верувам на никого 100% Италија е ова. А и јас не реков Јуве или Конте е крив, јас реков дека оставам можност и за двете опции. Или можеби се против Јуве тие луѓе како што викаш ти, или пак едноставно нашиве си се криви. Немој да заборавиш дека не искача се во јавност, ако само ова беа доказите против Конте (што ги зборите по форум) Ањели на ѓаволот адвокатите ке ги најдеше и ке го извадеше Конте. Јас само се сомневам дека има нешто повеќе околу него, а да се сомневаш е нормално во ваква ситуација. Секој разумен човек би се сомневал и не би верувал слепо на никого. Тоа не ме прави помалце фан или што ти знам таму што...искулирај малце не се пали
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:00 ---

Јуве брат :)
Еве бар некој што гледа реално...10 пати боље од сите што се удараат во гради дека Конте е невин...или па Конте дека е крив...судски процес нека заврши па ќе се виде кој е криво кој е право...
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:30 ---
По оваа логика ако одиме, доколку Конте добие суспензија логично е и другите играчи да добијат суспензија бидејќи дале лажни изјави и они ќе се товарат за знаење за наместени утакмици а не пријавиле ... Како и да е, ако го јаде Конте и ако единствен доказ е само зборот на Каробио,е тогаш немам што да кажам за судовите во Италија освен дека работат против Јуве ...
а добро а ако не е единствен доказ само зборот на Каробио ондак што испаѓа?? дека без везе си праите само филмови??

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Pa logicno e de i treba da dobijat, i jas istiot stav go teram na temata, ako ne dobijat toa ke e golem minus za ovoj sudski proces no toa definitivno nema da go opravda Conte vo nitu eden segment, ako navistina se dokaze deka e vinoven, ednostavno sudskiot proces vo edna vakva situacija ke ostane nekompleten, odnosno, nedovrsen.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom