Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
хахах судијава еј !

Морати со сите сили иде на купот :pos:

Еми кога неможиме во Сериа А и во ЛШ(научна фантастика) тогаш ќе пробаме во купот со старците во тимот што ги имаме!

Па и тоа ќе ви беше научна фантастика у моментов судијава нормален да беше ! Али ај да не продужуем ќе се фати одма Ј.Занети за офсајдот од Пато од цели 4 мм :)

Па и тоа ќе ви беше научна фантастика у моментов судијава нормален да беше ! Али ај да не продужуем ќе се фати одма Ј.Занети за офсајдот од Пато од цели 4 мм :)

Марли знајш како оди тоа со големите екипи..да не те потсетувам по илјада пати дека големите екипи општо во фудбалот се повеќе пофаворизирани од судиите и без разлика на се тоа останува бидејќи Наполи спрема Интер е никој и ништо во Италија!...јбг

Знам де, али ова е више претеризам да му ебем ! ИСКРЕНО ? :)

Аман де ти па како адвокат да му си на Наполи се буниш...па и да испаднеа Интер повеќе задоволен ќе бев и општо фановите на Интер бидејќи ионака ова натрпеварување е безвредно!

Убао си кажа коментаторот.. Милан имал +7 бодови од судиски грешки, највеќе од сите, дури повеќе и од Јувентус. :tv:

Пеналот ли беше претеризам ? Дај бе не зезај, претеризам беше пеналот на Красич со Болоња, ова кога се прилепени раце странично за тело а овој играл со подлактица, мал милион примери имаш кога ова не било свирено.
Поентата ми е дека не беше ова очигледен пенал па да е претеризам недосудувањето на истиот, не дека ќе згрешеше судијата ако свиреше, но ипак, далеку беше ова од претеризам у тие гужви у 16те метри.
Лесно е да се коментира кога се гледа успорената снимка, ко што ги спомињаш и тие 4 сантима, при успорен снимак се гледаат, али на терен тоа се моменти кои некогаш се приметуваат а некад не и то је то.

А и искрено сеедно, мислам беше тоа у регуларен тек, може и подобро ќе беше 1-0 да завршеше за нив и да немаше продолжение.

Искрено мене ми е жал за Јувентус. На некои натпревари дури навивав за нив, само за да бидат во борба за титулата, да им тргне. Да си збориме поштено, ако Јувентус и Милан не се кинат за прво место, италијанската лига тогаш го нема шмекот. Без јак Јувентус и јак Милан нема атрактивна италијанска лига (па ни силна). Интер, Рома, Лацио, Наполи, служат само да ја дополнат таа слика и да ја направат поинтересна. Милан и Јувентус беа белегот на италијанскиот фудбал во светот претходните две ипол децении.

Ептен голем белег се согласувам тука, белег кој се врежа во историјата под името Калчополи.

J.Zanetti, една титула освоивте во Европа и мислите кој знае каков белег сте оставиле. Уште многу треба да јадете да оставите трага како Милан и Јувентус...

Јас кон Јувентус сум имал многу повеќе негативни чувства отколку кон Интер, но ако сакам да сум реален мора да признаам дека Јувентус се поголемо име во Европа од вас.

Искрено мене ми е жал за Јувентус. На некои натпревари дури навивав за нив, само за да бидат во борба за титулата, да им тргне. Да си збориме поштено, ако Јувентус и Милан не се кинат за прво место, италијанската лига тогаш го нема шмекот. Без јак Јувентус и јак Милан нема атрактивна италијанска лига (па ни силна). Интер, Рома, Лацио, Наполи, служат само да ја дополнат таа слика и да ја направат поинтересна. Милан и Јувентус беа белегот на италијанскиот фудбал во светот претходните две ипол децении.

Мислам дека ова што го напиша тебе повеќе ти одговара отколку што е тоа така...Иначе ако Милан и јувентус се белегот на Италијам, зошто поатракитивни дерби средби во Италија се Интер-Милан и Интер-Јувентус отколку Милан-Јувентус каде освен фановите на тие тимови никој не го гледа друг и не се окарактеризирва ова дерби така бомбастично како овие првите??..ти го пишуваш ова така бидејќи кога почнуваше да гледаш фудбал или поточно Италјанско првенство Милан и јувентус се бореа за титулите и сакаш да се врати тоа време...некој сега почнува да гледа фудбал и секогаш Италјанското првнество ќе го асоцира на битката помеѓу Интер и Рома за скудетото..не гледај дотолку површно на работите...ова значи дека премиер лигата никогаш нема да го има тој сјај ако не се арсенал и манчестер најсилни екипи како што беа во времето????..оди провери кој завршуваше втор во Италија и кој се бореше за скудетото во 1998,2002,2003 и тогаш дојди тука и повторно пиши како тоа Милан и јувентус биле белегот на италија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom