Да бидеме реални, постот не беше 20 години него 15, стагнацијата без титули е карактеристика за сите клубови во Калчото само истата ја имале во различни периоди, еве сега Милан стагнира и поминува низ лош период, истото важи и за Јуве кои дури и во Серија Б играа, во 100 годишна историја на 1 клуб нормално е да сретнеш и лоши периоди без титули така да јебига, биднало, за среќа на фановите на Интер тоа заврши, а со тројнава круна и те како заврши.
Aко ги опфатиме целосно историите на Милан, Јуве и Интер, Јуве биле без титула 20 години, Милан 44, Интер 15 со онаа од 89та и тоа е тоа.
Али вакви постови за екипи од ваков ранг дефакто не се убави за гледање на фановите, зборам од денешен аспект, зашто таа разочараност која владее кај фановите на Јуве последниве 2-3 години владеела и кај фановите на Интер, истото важи и за Милан па затоа, аналогно на тоа, не се задоволуваме со трето место, нека биде и второ со 8-9 бода заостанување, нити со 1/4 финале или полуфинале во ЛШ. Да, не е тоа за потценување али за наш вкус и не е нешто посебно или ко што реков ја, без голем трофеј е една нула, фановите на Милан пред 2-3 години на Сан Сиро ги кинеа и сезонските билети што не беше убава слика а минатата година фановите на Јуве го палеа стадионот, маваа дел од играчите пред автобус и организираа протести против управувањето на тимот.
Најголемиот проблем зашто Интер стагнираа тој период денес го гледаш во Јуве и Милан, а тоа е неорганизирано работење на управите, Интер имаа пари, да, али ги трошеа неплански а и изборот на тренери не им беше на место, копија на тоа е примерот со Јуве лани, кога дадоа преку 50 милиони евра и го ангажираа Ферара за нивни тренер, претходно се дрзнаа да го отпуштат Дешамп ( потег кој според мене беше голема грешка но и наиде на големо задоволство зашто бев убеден дека мн позитивно ке се одрази неговото пристуство за Јуве ) а на негово место ставија тренер кој дефакто беше ризик да го постават и за 2 години да го условуваат за титула.
Милан такоџе имаа тиња потег со Леонардо кој рака на срце покажа муда со оглед на тоа дека наследи играчки кадар 10 пати полош од оној кој Анчелоти го имаше сезоната кога завршија 5ти, а и овој моментално некако ми делува ко марионетка на Берлускони без свое Ја.