SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
ДА... За Афилиејт е доволно дури и 1000 прегледи месечно :) Само да знаеш дека ако пишува на AdWords low competition не значи дека конкуренцијата е слаба.
Прoверив и бaрaјќи нa Гугл... Зaтoa и нaпишaв low competition... Сaмo мaлце пипaвa рaбoтa е :/

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

ако е low competition на adwords тогаш може и да нема многу пари за тој keyword, треба убаво да направиш анализа колку е CPC?

Е ајде ако имаш некоја идеја. Јас имам само основни познавања од SEO а и CPA имам само површно познавање. Од друга страна, спремен сум да инвестирам - пари и време (можам да пишувам articles ако се потребни).
Идеи полно, запишани така на листови секоја вечер по некоја се допишува ама време и стабилна реализација никако да излезе. Affiliate маркетинг е подобар избор дефинитивно бидеејќи таму се кријат како што кажаа членовите горе niches што нема јака конкуренција. Моите познавања исто така се основни. Гледам @dwa и @Mr.HyPNoTiC се по упатени па ако имаат желба можеме заедно по нешто од нешто да склопиме. Не очекувам јас којзнае каква заработка, ако тргне добро секако ќе вложиме повеќе труд, а и заради искуство и дружба бидеејќи од странскиве форуми не може да се најдат партнери за соработка, сите бараат некој да им финансира проекти...

^И мене минус ми е недoвoлнoтo пoзнaвaње. Цaките реткo кoј ги кaжувa. Некoи кaжувaaт нештo, нo "диплoмaтски". Сегa се учaм дa нaпрaвaм свoј дизaјн нa веб стрaнa, дa не биде oд гoтoвите. Некoи рaбoти сo пoзaдинските линкoви не ми се сеуште рaзјaснети.
Сегa избoрoт ми е сведен нa некoлку niches, нo пред тoa уште мaлку едукaцијa :)
Акo се плaнирa некoе прoектче и примaте noob, нa рaспoлaгaње ви сум. Нa пoчетoкoт мoжеби ќе требa дa ми "нaцртaте", нo нaјлеснo се учи сo прaксa и oд пoискусните.

малку off-topic. Знам дека никој не ги кажува тајните на занаетот ама овие што работат со SEO мислиш работат во државна безбедност:-) Едвај некои основни работи да кажат плус конкретни примери никогаш не даваат:-) малку критика:-) Не зборам за форумов туку општо. Мислам милион нишиња има, има милиони сајтови, не разбирам како ќе си бидеме конкуренција па толку што се пазат. Можда не сакаат да се урочат?:-)

Ќе пробам да ви помогнам колку што можам не сум на којзнае кое ниво меѓутоа ќе пробам да помогнам, имам и некои курсеви кои што мислам дека за почетници се одлични пример:
http://chirpcircle.com/amazon-niche-site-formula/
http://seotraffichacks.com/ (webinars - advanced seo)

Прво да си формираме некоја фб група или уште подобро Skype. Да си кажеме кој за што го бива уште на почетокот, да се запознаеме и да се знае кој што ќе има задача.. Јас сум дизајнер, така да од Logo до Landing Page и се што ќе треба можете да рачунате дека ќе биде средено.. Прво да видиме колку има заинтересирани

Прво да си формираме некоја фб група или уште подобро Skype. Да си кажеме кој за што го бива уште на почетокот, да се запознаеме и да се знае кој што ќе има задача.. Јас сум дизајнер, така да од Logo до Landing Page и се што ќе треба можете да рачунате дека ќе биде средено.. Прво да видиме колку има заинтересирани
Јас сум заинтересиран само што не разбирам многу..

малце оф топик , има ли некој искуство со ClickBank исплата на чек.Дали во македонска банка можам да го искеширам ?

малце оф топик , има ли некој искуство со ClickBank исплата на чек.Дали во македонска банка можам да го искеширам ?
Мислaм декa мoже, нo си нaплaќaaт прoвизијa.

Зa сигурнo некa ти пoтврди некoј друг.

А зошто не Payoneer?

И плус ме радува што не се буткаш со CPA туку одиш со affiliate. За разлика од CPA (каде што на секое ниче има голема конкуренција) на Affiliate ничињата сеуште има некој без конкуренција или пак мала конкуренција.
Не е уште CPA за фрлање, има потенцијал. Не работам CPA (се нема време), но кога би работел, би работел исклучиво со mobile понуди и pin submits. И тоа строго со бајпасирање на правилата за рекламирање. Имам направено и многу добар маркетинг план, и ботови за автоматизирање на работата, и custom link/content lockers, но ептен сум лимитиран со време. Се нема време за сè. :(

Дечки курсoв мoже дa се земе зa $30 кoј е зaинтересирaн некa ми пише ќе пoделиме трoшкoви.

http://www.gotchseoacademy.com/

Не е уште CPA за фрлање, има потенцијал. Не работам CPA (се нема време), но кога би работел, би работел исклучиво со mobile понуди и pin submits. И тоа строго со бајпасирање на правилата за рекламирање. Имам направено и многу добар маркетинг план, и ботови за автоматизирање на работата, и custom link/content lockers, но ептен сум лимитиран со време. Се нема време за сè. :(

Има голем потенцијал ама тоа треба да се пропушти на оние кој добро се снајдени во моментот со СЕО. Не дај боже таман ќе ранкираш на добра позиција и одма гром од ведро небо:ban: (пенелезирена стран) или пак:duel: со спам линкови :) Таму крв паѓе да се ранкире во топ 3.

To get started, sign up for a Payoneer account. Once approved you will receive an e-mail confirmation with your US Payment Service details, which is your US collection account. Next, log into your ClickBank account at ClickBank.com. Now you can set up your ClickBank account to distribute funds to your new Payoneer account via xACH using the following steps:

1. Go to the Settings tab.

2. Locate your Payment Information near the bottom of the page and click Edit.

3. While in the Payment Information Editor, select Direct Deposit to reveal the Direct Deposit Information entry screen.

4. Select “United States” as your Bank Country.

5. Enter “Bank of America” as your Bank Name.

6. For the “Account Number” and “Routing Number” use the US Payment Service information provided to you by Payoneer.

7. Select “Checking” as your Account Type.

8. Finally, click Save Changes and ClickBank will send you an email confirmation of your changes.

како преку payoneer ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom