Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку години си оти викаш дека си презадоволен за твои години.Секако ако не е тајна а може и у пп да ми пишеш чисто ме занима оти незнам јас дали сум доволмо возрасен за да тргнам да заработам на овај начим.И јас се приклучив во групата и се надевам дека заедно сме посилни... Моментално сум малку паднат со заработувачката но се надевам на подобро. Пред да ме деранкират од гугл бев ранкиран на ничиња што никогаш не замислував дека може да се ранкира таму но со напорна работа се исплати тоа. Пред абдејтот во Мај правев по 300-500$ дневно но Абдејтот Панда 4.0 на гугл ми смени се. Со СЕО се занимавам веќе 1ипол година и за моите години сум презадоволен од постигнатото.
И искрено да ви кажам доколку се потрудите ќе успеете! Сите почнале од 0!
Почнав на 20 а сега сум 22. Немаат врска годините... Само напорна работа. Јас кога почнав работев по 12-15 часа дневно... Плус нонсто читам што се дешава на BHW i Warrior Forum.Колку години си оти викаш дека си презадоволен за твои години.Секако ако не е тајна а може и у пп да ми пишеш чисто ме занима оти незнам јас дали сум доволмо возрасен за да тргнам да заработам на овај начим.
Има начин како да се заштитиш од негативно SEOМоментално имам 2-3 страни ранкирано на кои има фрљено негативно СЕО но тоа не прече. Немав ниту едн трага пставено но сите беа мануелно прегледани и затоа беа деиндексирани.
Значи тек здравје после нова година ќе чекаме...пошто реално и 200 да се пријават пак може 15 да останат.Има начин како да се заштитиш од негативно SEO[DOUBLEPOST=1413493658][/DOUBLEPOST]Да испијам чај ке напишам поголем апдејт во врска со темата и групата.[DOUBLEPOST=1413497394][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1413500711][/DOUBLEPOST]Надополнување во врска со темата и креирање на група.
Лоши и добри вести
Ок ке почнам прво со лошите.
Предвидував да се пријават минимум 50 до 100 максимум луѓе. Се пријавија 30 за само еден ден и тоа беше добар сигнал. Кога ги поставив условите ниеден не негодуваше во врска со тоа што исто така беше супер.
Но многу од луѓето негодуваа кога слушнаа дека се работи за 8+ часа работно време и дел се оправдани. Некој е на факултет, некој веќе има работа ама некој едноставно го мрзи.
Дури половина од тие што се пријавија не би можеле 8+ часа да го работат ова дневно со што остануваме само 15 луѓе.
Поради комплицираноста на работата очекувам 50% од нив да се откажат дури и да прифатат такво работно време.
Мора да ме сфатите од економски аспект - не сум Буда
Што очекував и што сакав од овој проект.
Очекував да се пријават од 50 до 100 луѓе. Ке дадев максимум од себе за рок од 6 месеци да почнат да прават барем 1000$ месечно.
Ако 100 луѓе го усовршат ова тие би ми генерирале месечно 10 000 долари профит.
Како да раководам група од 15 луѓе на кои ке треба да го посветам целото внимание? Колку пари би ми генерирале тие 15 луѓе ?
Како да се ослонам на 15 луѓе и да напуштам проекти кои и ден денес ми генерираат пари ?
Со овој проект на форумот имав идеа како да направам тим од луѓе кои ке заработуваат сериозни пари а во исто време тоа мене
да ми ги дуплира моментлните приходи. Да не се лажеме, секој сака да биде побогат.
Идиотски е да се запостави "бизнис" врз база на вакви услови. Ако 15 луѓе би правеле 1000 долари месечно тоа се 15 000 долари вкупно од кои 1500$ одпаѓаат на мене, што е 60% помалку од она што го имам сега. Нема резон нели ? И ова го зборам за најдобро можно сценарио.
Пробајте да ме разберете.
Добри вести
Ветив дека темата ке продолжи и ке се држам до тоа. Секојдневно ке оделам барем пола час и ке ја надополнувам со материјали за кои ако во иднина се вклучите во ваков бизнис многу ке ви користат.
Нормално ке бидам тука да одговорам на било кој ако има некакви прашања. Мило ми е дел од членовите кои веќе се вклучија во оваа расправа и допринесоа многу.
Темата ке продолжи, ако утре никој нема прашања ке напишам интерсни информации за локација на линкови во web 2.0 и кога се тие најмоќни.
Фала и извинете многу.
Пандата содржина бара. За негативното СЕО, си пробал да направиш disavow на линкови?И јас се приклучив во групата и се надевам дека заедно сме посилни... Моментално сум малку паднат со заработувачката но се надевам на подобро. Пред да ме деранкират од гугл бев ранкиран на ничиња што никогаш не замислував дека може да се ранкира таму но со напорна работа се исплати тоа. Пред абдејтот во Мај правев по 300-500$ дневно но Абдејтот Панда 4.0 на гугл ми смени се. Со СЕО се занимавам веќе 1ипол година и за моите години сум презадоволен од постигнатото.
И искрено да ви кажам доколку се потрудите ќе успеете! Сите почнале од 0!
10 web 2.0 ( бесплатни се тие ) а не 10 сајтови... ке видиме во иднина што и како ке биде. Тука ке сум, нема да бегам хах[DOUBLEPOST=1413508634][/DOUBLEPOST]Значи тек здравје после нова година ќе чекаме...пошто реално и 200 да се пријават пак може 15 да останат.
Треба однапред да ги убедиш дека вреди 3 месеци да не излезат од дома за ова.
И едно прашање од мене? Треба да формираме 10 сајтови уште сега пред да влеземе во проектот, или кога ќе влеземе тогаш(пошто сега ако ги отвори некој и направи кардинални грешки у старт, ќе изгуби драгоцено време)? И колку би не коштало 10 домејна + хост на серверот што го нудиш со попусти?
Да ама мислам дека треба да направи верификација со google webmaster tools. Не е баш најпаметно да се користат алатки од гугл + blackhat...( можеби тогаш пеналот и побрзо би стигнал )... јас дури и кратење на линкови избегавам со goo.gl кога работам blackhat.Добра беше идејата, али реално гледано, нема смисла да губиш драгоцено време (во случајов пари) за десетина луѓе, а притоа да немаш воопшто корист од тоа. Никој нормален тоа не би го направил.
Пандата содржина бара. За негативното СЕО, си пробал да направиш disavow на линкови?
Абе иди бегај, со муабетов од погоре не попари сите.10 web 2.0 ( бесплатни се тие ) а не 10 сајтови... ке видиме во иднина што и како ке биде. Тука ке сум, нема да бегам хах
Да ама мислам дека треба да направи верификација со google webmaster tools. Не е баш најпаметно да се користат алатки од гугл + blackhat...( можеби тогаш пеналот и побрзо би стигнал )... јас дури и кратење на линкови избегавам со goo.gl кога работам blackhat.Добра беше идејата, али реално гледано, нема смисла да губиш драгоцено време (во случајов пари) за десетина луѓе, а притоа да немаш воопшто корист од тоа. Никој нормален тоа не би го направил.
Пандата содржина бара. За негативното СЕО, си пробал да направиш disavow на линкови?
Ако некој подучувам 2-3 саати не би дошол до 1000$ баш така брзо, би поминало прилично долго време.Абе иди бегај, со муабетов од погоре не попари сите.
Ете имаш време до викендов смисли некоја стратегија за помала група, ако треба преземи некој радикални чекори.(т.е ако во овој проект требало да си 24/7 со нас, одбери некој каде што ќе бидеш по 2-3 саата дневно)
A blackhat работи дечково? Веројатно gaming. И не знам зошто тоа blackhat го рачунаат. Да знаеш само какви вистински blackhat методи чекаат на реализација, така ми стојат по фолдериве.[DOUBLEPOST=1413509412][/DOUBLEPOST]Да ама мислам дека треба да направи верификација со google webmaster tools. Не е баш најпаметно да се користат алатки од гугл + blackhat...( можеби тогаш пеналот и побрзо би стигнал )... јас дури и кратење на линкови избегавам со goo.gl кога работам blackhat.
Ако ништо друго, доволна е темава да те насочи на прав пат. Другото учете сами, челичете се. 100 пати повеќе ќе научите ако не чекате се' на готово, во темава, на македонски.Абе иди бегај, со муабетов од погоре не попари сите.
Ете имаш време до викендов смисли некоја стратегија за помала група, ако треба преземи некој радикални чекори.(т.е ако во овој проект требало да си 24/7 со нас, одбери некој каде што ќе бидеш по 2-3 саата дневно)
хах не знам за останативе што користеле blackhat ама јас после успешен проект лошо се чувствувам малце...од морална гледна точка. ( глуперда сум, знам )A blackhat работи дечково? Веројатно gaming. И не знам зошто тоа blackhat го рачунаат. Да знаеш само какви вистински blackhat методи чекаат на реализација, така ми стојат по фолдериве.[DOUBLEPOST=1413509412][/DOUBLEPOST]
Ако ништо друго, доволна е темава да те насочи на прав пат. Другото учете сами, челичете се. 100 пати повеќе ќе научите ако не чекате се' на готово, во темава, на македонски.