Искрено да прајме муабет, темава е на место и мојт да се напрает И многу повеќе од 150$. Вие негативци и шо не вервите во ова гет аут од темава... Некој мојт да споделит искуство со сео и како да ја рангират страната на гугл да е на прво место...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Проектот за собирање е всушност правење на една огромна мрежа од 1000+ web 2.0 сајтови каде линкови ке се разменуваат помеѓу своите корисници.Неколку прашања од мене.
1. Дали е некој заинтересиран со искуство за инвестирање во ПБН. Или некој што веќе има пбн што може да ранкува и јас да платам?
2. Дали некој знае како да накачи epc/cr. Traffic имам од seo, ctr мие 60%(impressions/clicks).EPC моментално мие 0.15-0.20 разочарувачки. Сите француски.
3. И ако може некој tips кои FR offers највеќе конвертираат и кој locking method користите.
Инаку за идеата за фирма мислам дека е лоша. Трошоците многу ќе ви се зголемат, даноци ќе ве изгорат. Подобро е да имте група и од реферали да се зима %. И ништо никој не губи и секогаш ќе има процент повеќе за организаторот.
Позз од мене и со среќа на сите.
Тоа би било тоа, некој би сакал да ранкира фб страници. друг би сакал да ранкира youtube виеда а трет свој сајт без разлика дали е single niche или multi niche.@templar55
Порано работев со ппд , принципот ми беше ставам промо видео / теасер и линк за даунлоад . Е сеа , страната кадешто го аплоадирав контентот за симињање нешто се зезна , ми го снема контенот и баталив. Сеа би сакал пак да почнам , ама некако да продолжам со цпа , како би можел ? преку која страна да идам ? како да се префрлам , бидејќи пред тоа работев пример видеото од youtube во description го имаше даунлоад линкот преку ппд страна и секој кој ќе пополни syrvey јас тоа го монетизирав . Како би идело тоа со ЦПА ?
Исто ме интересира , дали може со СЕО да се билда ФБ страница ? бидејќи и таа како секоја нормална страна го содржи keyword-от
EDIT :
Би ти се приклучил кон тимот , но не се работи преку фирма , не би можел да профитираш од мене
Холандски пазар е совршено ! Убаво се конвертираат понудите од Холандија а и добри пари се вадат ( во просек од 8-10$ од еден lead )ок после неколку дена читање стигнав на некое задоволително ниво за да се пишам како почетник тука. Разработив до некаде што се работи и како иде тоа додавање на ранкингот (можеби не целосно точно ама веќе имам некоја појасна слика). Доста поучни и важни работи најдов тука и благодарност до сите што споделија нешто од нивното знаење.
Е сега некој дополнителни прашања на кој сум посериозно заглавен е како правите истражување на пазарот за да го искористите тоа. Како се наоѓа кои работи се моментално атрактивни и актуелни. Гледам некој зборат за француски пазар при што ми беше повеќе од кристално јасно дека не таргетирате само купувачи од англиското говорно подрачје. Дали сметате дека може да се искористи и некој друг јазик пример Шведски (кој го зборувам на задоволително ниво) или Холандски имам добар број на познаници кој го зборуваат одлично на некој од нив им е и мајчин јазик.
Исто така сум расположен да учам повеќе, а понудата на @templar55 е и повеќе од примамлива па дури и да бара 10% од мојата заработка а не да сум му реферал како што навел би прифатил зашто реално да не ја почнеше темава уште ќе пишував едноставни скриптички за трчање низ никој ексел документ да пребараат некој едноставни податоци![]()
Селектирав 25 од тука + 6 (кои некои членови ке ги донесат) а што не се од форумот. Оние коишто сакаат да се зачленат во групата а втората порака им е: "Зачлени се тука, да видиш колку пари јас правам" тие ги одбив. Мислам дека само штета ке можат да нанесат и ништо друго.
Искрено не ми е јасно како некои членови после 10 страни опширна дискусија сеуште не можат да разберат дека не се работи за PTC.
Луѓето што ги селектирав вечерва ке ги контактирам во масовна порака. Зачленување е уште во тек и треба да ми пратите само приватна порака.
Искрено би сакал и @PoetskaPravda да биде дел од тимот. Знам дека ке допринесе многу.
Засега сме 28... Ке почекаме до 50 и ке почнеме.
Ова е листата на оние коишто ке бидат контактирани вечерва и што ке им ја претставам целата идеја:
@echoffs
@Македонец
@gug1
@aleksandar40
@vane2600
@PaulvanDyk
@SantoriniLover
@wiksa
@-X- Manager
@dextr1an
@lazarot
@dwa
@Mr.HyPNoTiC
@k3b
@palpem
@salemk
@Pluh
@DeMoN_17
@Петар12345
@Бубо
@Атомската мравка
@Vamos
@HexD
@Zbo
@Position
Ако некој сум пропуштил се извинувам и слободно нека ми прати порака затоа што имам неверојатно многу пораки и се трудам во најбрз можен рок да одговорам.
Нема да можам да ви се приклучам, веќе сум зафатен со мои проекти. Имам уште милион други идеи кои чекаат за реализација, стојат така запишани во текст документ. Се нема време за сè. Но ако сакаш можеш да ме додадеш во групата, ако има дискусии како на форумов можам да се надоврзам, да помогнам, кога ќе имам време за тепање.Искрено би сакал и @PoetskaPravda да биде дел од тимот. Знам дека ке допринесе многу.
Истото му го предложив пред 15-20 минути. За полесно менаџирање со "учениците", најдобро е приватен форум да се креира, 2 минути работа е тоа.Само да не се напрај "македонското подло" никој не губи ништо само можи да добија од ова сето , да се собериме доволен број и да крениме еден phpbb vbulletin шо и да е кој шо нема да биди индексиран и да продолжиме таму
Sent from my iPhone using Tapatalk
Член со кој воспоставив личен контакт и она што ми го потврди за кои keywords се ранкирал е прилично импресивно. Секоја чест.И јас се приклучив во групата и се надевам дека заедно сме посилни... Моментално сум малку паднат со заработувачката но се надевам на подобро. Пред да ме деранкират од гугл бев ранкиран на ничиња што никогаш не замислував дека може да се ранкира таму но со напорна работа се исплати тоа. Пред абдејтот во Мај правев по 300-500$ дневно но Абдејтот Панда 4.0 на гугл ми смени се. Со СЕО се занимавам веќе 1ипол година и за моите години сум презадоволен од постигнатото.
И искрено да ви кажам доколку се потрудите ќе успеете! Сите почнале од 0!