- Член од
- 31 јануари 2014
- Мислења
- 5.169
- Поени од реакции
- 2.272
Нема да се смета за плагијат, освен ако не те најде некој па да ти рече ееее си копирал. Плагијатите се проверуваат на copyscape.com а има и други сајтови само напиши online pagiarism checker и првите 5-6 пробај ги.Сакам да прашам дали доколку најдам информација на интернет пример (википедија) и ја преведам и ја ставам на мој вебсајт (не со ист текст како што сум ја нашол) ќе се смета за плагијат? и како можам да проверам дали текстот е плагијат?
друго колку постови треба да се има на страната за да можиш да палицираш за адсенс, и дали се битни постовите или пак нешто друго е во прашање?
Дали е ефикасно ако се плати за реклама на фејзбук? и ако е од прилика колку да се вложи за почеток?
И дали некој работи за афилиет преку банка? ако некој има работено нешто да сподели.
И дали некој знај од кој регион најповеќе се плаќа за PPC?
За адсенс никој не може да ти каже. Јас лично аплицирав со 3 текстови и ми одобрија за 24 часа. Текстовите беа далеку од добри, тогаш уште почнував.
Ефикасно е колку што знам, само колку што разбрав сега се мн поскапи од порано. Сепак ова ќе прашаш тој што знае со сигурност. Ако ти е македонски пазар веројатно не е скапо, ако таргетираш Американци, Канаѓани, Зап, Европа тогаш е далеку поскапо.
Не сум работел со афилиејт.
најмногу се плаќа во земјиве што го набројав претходно. Мислам и логично е