SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам дали доколку најдам информација на интернет пример (википедија) и ја преведам и ја ставам на мој вебсајт (не со ист текст како што сум ја нашол) ќе се смета за плагијат? и како можам да проверам дали текстот е плагијат?
друго колку постови треба да се има на страната за да можиш да палицираш за адсенс, и дали се битни постовите или пак нешто друго е во прашање?
Дали е ефикасно ако се плати за реклама на фејзбук? и ако е од прилика колку да се вложи за почеток?
И дали некој работи за афилиет преку банка? ако некој има работено нешто да сподели.
И дали некој знај од кој регион најповеќе се плаќа за PPC?
Нема да се смета за плагијат, освен ако не те најде некој па да ти рече ееее си копирал. Плагијатите се проверуваат на copyscape.com а има и други сајтови само напиши online pagiarism checker и првите 5-6 пробај ги.
За адсенс никој не може да ти каже. Јас лично аплицирав со 3 текстови и ми одобрија за 24 часа. Текстовите беа далеку од добри, тогаш уште почнував.
Ефикасно е колку што знам, само колку што разбрав сега се мн поскапи од порано. Сепак ова ќе прашаш тој што знае со сигурност. Ако ти е македонски пазар веројатно не е скапо, ако таргетираш Американци, Канаѓани, Зап, Европа тогаш е далеку поскапо.
Не сум работел со афилиејт.
најмногу се плаќа во земјиве што го набројав претходно. Мислам и логично е:-)

Нема да се смета за плагијат, освен ако не те најде некој па да ти рече ееее си копирал. Плагијатите се проверуваат на copyscape.com а има и други сајтови само напиши online pagiarism checker и првите 5-6 пробај ги.
За адсенс никој не може да ти каже. Јас лично аплицирав со 3 текстови и ми одобрија за 24 часа. Текстовите беа далеку од добри, тогаш уште почнував.
Ефикасно е колку што знам, само колку што разбрав сега се мн поскапи од порано. Сепак ова ќе прашаш тој што знае со сигурност. Ако ти е македонски пазар веројатно не е скапо, ако таргетираш Американци, Канаѓани, Зап, Европа тогаш е далеку поскапо.
Не сум работел со афилиејт.
најмногу се плаќа во земјиве што го набројав претходно. Мислам и логично е:)

Ок прво фала за одговорот :)
мене ми е за амерички пазар пошто моментално сум таму :) така да пуштајте страни ќе ви кликам на рекламите секогаш кога сум слободен
се читаме до следните прашања :)

Би сакал да прашам нешто:
шо ако вашата страница се наоѓа на првата страна на гугле а при тоа немате реклами на страната и немате линкови до амазон и слично. дали тогаш правите пари?

шо ако вашата страница се наоѓа на првата страна на гугле а при тоа немате реклами на страната и немате линкови до амазон и слично. дали тогаш правите пари?

Не. Гугл не плаќа за тоа.

Ако седиш дома и не работиш ќе земеш ли пари од нешто? Нормално ако не поставиш било какви реклами или Афилиејт ќе немаш никакви примања.

Ок преку што најповеќе земате пари? кон што да се насочам? помош?

Од се има пари и од Адсенсе и од Афилиејт и од ЦПА, ППД... само ти треба да одлучиш шо конректно сакаш да работиш. За Афилиејт, ЦПА и ППД треба да имаш искуство од маркетинг. Бидејќи си почетник и мислам дека не си доволно запознаен како да натераш некој да го купи производот што го нудиш или да изврши некој сурвеј, ти препорачувам Адсенсе.

Од се има пари и од Адсенсе и од Афилиејт и од ЦПА, ППД... само ти треба да одлучиш шо конректно сакаш да работиш. За Афилиејт, ЦПА и ППД треба да имаш искуство од маркетинг. Бидејќи си почетник и мислам дека не си доволно запознаен како да натераш некој да го купи производот што го нудиш или да изврши некој сурвеј, ти препорачувам Адсенсе.
планот ми беше да почнам со адсенсе арно ама сајтот не ми беше прифатен па сега треба да работам на промена на сајтот и додавање повеќе текст[DOUBLEPOST=1463162506]

Дoбри aлтернaтиви нa aдсенс? Сoлиднo гo средив сaјтoт, нo сеуште незнaм дaли дa aплицирaм зa aдсенс, имa пoдoбри oд нив?

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Дoбри aлтернaтиви нa aдсенс? Сoлиднo гo средив сaјтoт, нo сеуште незнaм дaли дa aплицирaм зa aдсенс, имa пoдoбри oд нив?

Нема.

Освен ако сакаш да промовираш производи преку сајтот, тогаш оди со Амазон.

Revcontent е добра алтернатива ама ти треба 100.000+ посети месечно и пак може да не те прифатат.
AdSense и амазон може не ги нарушува нивните правила. Поентата е да не ти е преполн сајтот со реклами од сто места, во таква ситуација може да те опоменат или суспендираат.

Content.Ad :) Дури и повеќе се заработува :)

Ми вратија од Гугл меил дека веќе сум имал Адсен акаунт. Успеав да влезам на стариот акаунт кој го направив пред неколку години.

За исплата видов две опции, чек и wire. Може да се искористи пејонер картичка за повкелување пари?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom