SEO за почетници

T

templar55

Гостин
ОК време е да резимираме во врска со темата. Зошто Penguin 3.0 е добар од едукативен карактер и зошто е лош од материјална гледна точка.
Многу луѓе научија корисни работи до сега и имаа можност да видат во живо како изгледа кога ке бидете плеснати со гугл апдејт. Научија како би требало да се носат со тоа и што да се прави во иднина. Сакам да кажам дека е добар за оние коишто сеуште учат и имаат можност да ги видат на дело животните на гугл а со тоа и по претпазливо да работат во иднина.
Од материјална гледна точка е ужасно лошо. Повеќето niches ми се изгубени. Дневниот профит ми е на минимално ниво. Тоа значи дека е време за акција. Она што планирам да го работам во следниот месец е :

-100 Ултра квалитетни web 2.0 ( niche related )
-Ке градам само релевантни линкови до моите сајтови, т.е. 90% од линковите ке ми бидат релевантни 10% не, чисто да запазам на диверзија и овер оптимизација.
- За зборовите за кои ке сакам да се рангирам ке ставам anchor text високо горе на моите статии во web 2.0 со тоа тие би имале повеќе моќ. И тука ке запазам диверзија.
-Никогаш повеќе нема да имам над 10% anchor за главниот keyword.
- Ке воведам нова метода, нешто ново по гугл стандардите што воопшто не сум го споменал пред тоа. Мислам на: споменување на бренд.
Значи под споменување на бренд мислам ( pickmyshaver.com ) без притоа да линкувам до тој сајт, а не http://pickmyshaver.com или best shavers .
Наводно споменување на бренд без притоа да се линкува до тој бренд значително ке придонесе за ранкингот после пингвинот.
-Ке продолжам да ги градам стандардните .edu и .gov линкови.
-Ке бидам по претпазлив околу Tier 2
-Можно е и да ставам некои банери на web 2.0 чисто за да изгледа релевантно, а не како блоговите да се направени само за линкување.
Ова ке го започнам од понеделник и ке ве молам да ме разберете зошто ретко ке бидам онлајн. Ке се вклучувам можеби на 2-3 дена и ке одговорам на сите. Нема да биде лајт како до сега. Ке гледам да работам минимум 10 часа... и периодов што претстои ке биде навистина гаден.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.237
Поени од реакции
352
ОК време е да резимираме во врска со темата. Зошто Penguin 3.0 е добар од едукативен карактер и зошто е лош од материјална гледна точка.
Многу луѓе научија корисни работи до сега и имаа можност да видат во живо како изгледа кога ке бидете плеснати со гугл апдејт. Научија како би требало да се носат со тоа и што да се прави во иднина. Сакам да кажам дека е добар за оние коишто сеуште учат и имаат можност да ги видат на дело животните на гугл а со тоа и по претпазливо да работат во иднина.
Од материјална гледна точка е ужасно лошо. Повеќето niches ми се изгубени. Дневниот профит ми е на минимално ниво. Тоа значи дека е време за акција. Она што планирам да го работам во следниот месец е :

-100 Ултра квалитетни web 2.0 ( niche related )
-Ке градам само релевантни линкови до моите сајтови, т.е. 90% од линковите ке ми бидат релевантни 10% не, чисто да запазам на диверзија и овер оптимизација.
- За зборовите за кои ке сакам да се рангирам ке ставам anchor text високо горе на моите статии во web 2.0 со тоа тие би имале повеќе моќ. И тука ке запазам диверзија.
-Никогаш повеќе нема да имам над 10% anchor за главниот keyword.
- Ке воведам нова метода, нешто ново по гугл стандардите што воопшто не сум го споменал пред тоа. Мислам на: споменување на бренд.
Значи под споменување на бренд мислам ( pickmyshaver.com ) без притоа да линкувам до тој сајт, а не http://pickmyshaver.com или best shavers .
Наводно споменување на бренд без притоа да се линкува до тој бренд значително ке придонесе за ранкингот после пингвинот.
-Ке продолжам да ги градам стандардните .edu и .gov линкови.
-Ке бидам по претпазлив околу Tier 2
-Можно е и да ставам некои банери на web 2.0 чисто за да изгледа релевантно, а не како блоговите да се направени само за линкување.
Ова ке го започнам од понеделник и ке ве молам да ме разберете зошто ретко ке бидам онлајн. Ке се вклучувам можеби на 2-3 дена и ке одговорам на сите. Нема да биде лајт како до сега. Ке гледам да работам минимум 10 часа... и периодов што претстои ке биде навистина гаден.
без ПБН?
од кај ти се тие .еду и .гов линкови? :)

T

templar55

Гостин
без ПБН?
од кај ти се тие .еду и .гов линкови? :)
harward, mit, columbia university и тако даље... имам чат пат и од некои моќни институции. Мал дел од нив имам и некои кинески универзитети и владини сајтови.
Инаку без ПБН, да. Ке ги третирам овие web 2.0 како пбн и константно ке ги апдејтувам.

Последно уредено од модератор:

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Сеуште не се знае дали е Пенгвин абдејт или уште си талка Пандата...

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
тоа е поентата, да ги направис релевантни на сајтот на кој линкуваш така линкот ќе има поголема вредност.[DOUBLEPOST=1413716374][/DOUBLEPOST]
значи ова се смешки :) колку домени имате?
Друго ми беше поентата, пример ако имам сајт за ролекс часовници, дали може блоговите да се за часовници (општо) а не конкретно за ролекс?

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.237
Поени од реакции
352
Друго ми беше поентата, пример ако имам сајт за ролекс часовници, дали може блоговите да се за часовници (општо) а не конкретно за ролекс?
да да, тоа е одговорот ... те разбрав убаво :)

T

templar55

Гостин
Многу јасно... чак што више може да ти бидат за Man accessories и пак да ти бидат релевантни.

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
Благодарам многу за одговорите. Планирам да почнам со правење на 20тина блогови. Но сите ке се со 0 ПР ДА и ПА. Како всушност би ми помогнале?

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Јас имам едно прашање, дали пренатрупеност со meta keywords ќе доведе до подобра или полоша страна како што ќе течи работата за добивање на трафик?

T

templar55

Гостин
Благодарам многу за одговорите. Планирам да почнам со правење на 20тина блогови. Но сите ке се со 0 ПР ДА и ПА. Како всушност би ми помогнале?
Не, DA ке имаат од 60 до 99 у зависност каде ги градиш тие блогови. PA ке им биде 0 а за PR не се секирај веќе, избацено е од употреба така да нема ни да имаш PR ( само стари сајтови имаат ) Пример кајгана има PR5 ama forum.kajgana.com има PR3.
За да подигнеш PA на тие блогови што ке ги градиш треба да почнеш да градиш линкови и до нив.[DOUBLEPOST=1413726856][/DOUBLEPOST]
Јас имам едно прашање, дали пренатрупеност со meta keywords ќе доведе до подобра или полоша страна како што ќе течи работата за добивање на трафик?
Пренатрупност = пенал... не се играјте. Keywords stuffing е забрането.

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
А до нив какви линкови да градам? Пак да барам нешто квалитетно или би можело и со некој гиг од фивер?

T

templar55

Гостин
А до нив какви линкови да градам? Пак да барам нешто квалитетно или би можело и со некој гиг од фивер?
За тоа од вторник натаму... сега не можам ништо да ти кажам додека не се средат проблемите. И јас сум во дилема дали да бидат спам и внимателно со фивер, 99% од услугите таму се гомна.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
На веб 2.0 гради само контекстуал + социални сигнали. А може дури и на тие веб 2.0 други веб 2.0

• Ми се допаѓа
Reactions: dwa
Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Што плагини користете за SEO тие што сте на wordpress?

Освен SEO Yoast

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Што плагини користете за SEO тие што сте на wordpress?

Освен SEO Yoast
Моја препорака е воопшто да не користиш WP. Многу тешко се оптимизира, многу процеси се лоадират без потреба итн... Користи некоја обична скрипта. + Што повеќе плагини користиш што побавно страната ти се лоадира.

Kajgana Shop

На врв Bottom