SEO за почетници

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Моја препорака е воопшто да не користиш WP. Многу тешко се оптимизира, многу процеси се лоадират без потреба итн... Користи некоја обична скрипта. + Што повеќе плагини користиш што побавно страната ти се лоадира.
Пример скрипта?

Инаку за Wordpress може да се оптимизира брзината со W3 Cache :)

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
За тоа од вторник натаму... сега не можам ништо да ти кажам додека не се средат проблемите. И јас сум во дилема дали да бидат спам и внимателно со фивер, 99% од услугите таму се гомна.
И уште нешто... еве да речеме дека имам 2-3 сајтови за часовници, дали би можел кон сите тие 2-3 сајтови да правам линкови од блоговите кои сум ги креирал? (ако се на различен хостинг, или нема врска)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Некаде го има bestspinner безпари или кракувана верзија на сличен програм ми треба за articles до уникатност 90%

T

templar55

Гостин
И уште нешто... еве да речеме дека имам 2-3 сајтови за часовници, дали би можел кон сите тие 2-3 сајтови да правам линкови од блоговите кои сум ги креирал? (ако се на различен хостинг, или нема врска)
Мора да се на различен хостинг. Тоа ти е footprint. Сумљиво е многу кога од еден блог има 3-4 линкови кои водат до сајтови што се на ист хостинг.[DOUBLEPOST=1413741449][/DOUBLEPOST]
Некаде го има bestspinner безпари или кракувана верзија на сличен програм ми треба за articles до уникатност 90%
Го има ама не функционира како што треба. Има многу багови или не е кракуван баш најдобро. Подобро започнете рачно, кога ке соберете пари купите ги неопходните софтвери. Нема да ви треба многу време ако знаете што правите.

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
А бестспинерот, како прави ривју на производи? Може ли кој го има да стави еден ривју пример на овој производ да видам како функционира за да знам дали да го земам!? Бидејќи највеќе ми го треба за ривју на производи.

T

templar55

Гостин
И не купувајте домени со 4 збора, напоменав и претходно...3 збора макс, останатото изгледа како спам.

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
Инаку, како да собирам мејлови? Во ситлот на "Subscribe to receive newsletter" и сл.? Знам дека за да праќам на тие мејлови потоа си има веб-страни кои што се платени, но сега за сега би сакал само да ги колектирам тие мејлови и ако се направи солидна база тогаш да почнам да праќам мејлови. Вака не ми се исплати да плаќам а можеби ќе имам само 10 мејлови.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.620
Поени од реакции
2.272
Вака нешто не миb е јасно околу градењето на линкови, т.е незнам дали добро сфатив.

Прв чекор се гради сајт blablagamers.com

Втор чекор се градат неколку сајтови на бесплатни хостинзи и домеини, како bloger, wordpress, tk...
Е сега дали имињата на овие веб сајтови да го содржат клучниот збор од главниот сајт? пр americanblablagamers.tk

Трето нели треба да се пишуваат статти. Дали да линкам уште во првата статија и по колку статии да имаат овие блогови?
Статиите што ги пишувам на тие блогови треба да бидат за тој одреден продукт со линк до главниот сајт? Линкот како да го вметнам, во збор, во код или само да го пастирам?

Дали се рачуна како градење линкови со коментирање по блогови, форуми и видеа на јутуб?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Не знам во пракса колку е ефиксно, на нет има ваков пример за web 2.0 што го примениле како успешен

This is what we'll need for every Web 2.0 property we want to create.

- Proxy or VPN to disguise your IP Address (you can use something like HMA or PrivateInternetAccess)
- 1 free email account from hotmail/gmail/yahoo/aol/etc.
- 1 450+ word article related to our category - "Dog Training." (The Linked Article)
- 7 250-350 word articles related to our niche - "Pets and Animals" (The Filler Content)
- 1 150-250 word "about page" article
- 1 30-100 word profile bio
- 10-24 relevant images
- 4-8 relevant videos
- 5-10 related Authority Links
- 1 profile pic/avatar

T

templar55

Гостин
Не знам во пракса колку е ефиксно, на нет има ваков пример за web 2.0 што го примениле како успешен

This is what we'll need for every Web 2.0 property we want to create.

- Proxy or VPN to disguise your IP Address (you can use something like HMA or PrivateInternetAccess)
- 1 free email account from hotmail/gmail/yahoo/aol/etc.
- 1 450+ word article related to our category - "Dog Training." (The Linked Article)
- 7 250-350 word articles related to our niche - "Pets and Animals" (The Filler Content)
- 1 150-250 word "about page" article
- 1 30-100 word profile bio
- 10-24 relevant images
- 4-8 relevant videos
- 5-10 related Authority Links
- 1 profile pic/avatar
Се е точно освен првото со VPN...врска нема твојata IP адреса со web 2.0 и како побогу google ке го открие тоа.Теорија нема google да дознае од која IP е направена една страничка/блог. Ова важи се за сите web 2.0 освен за blogger. За блогер ке те откријат лесно. За останатите немајте гајле, ама ако ви фаќа фуфка тогаш ресетирајте го вашиот модем и спремни сте за нов web 2.0. Не фрлајте пари за VPN кој чини 500-600 денари месечно...
Нека ме демантира некој ако мисли поинаку зашто еден погрешен чекор и целата мрежа оди во аут.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.452
Поени од реакции
22.224
Најдобро воопшто не користете Google сервиси. Не користете Google Chrome, не користете Gmail, не користете Google Analytics... Нема потреба да навлегувам во детали зошто.
За да не давате пари за VPN, користете Tor Browser, со еден клик може да менувате IP + бесплатен е, и плус преку него може да сурфате низ Deep web-от. :sneaky: Ми се врткаат некои идеи, сакам и таму да го проширам бизнисот.

Инаку, како да собирам мејлови? Во ситлот на "Subscribe to receive newsletter" и сл.? Знам дека за да праќам на тие мејлови потоа си има веб-страни кои што се платени, но сега за сега би сакал само да ги колектирам тие мејлови и ако се направи солидна база тогаш да почнам да праќам мејлови. Вака не ми се исплати да плаќам а можеби ќе имам само 10 мејлови.
http://mailchimp.com/ - до 2000 претплатници е бесплатен.

А бестспинерот, како прави ривју на производи? Може ли кој го има да стави еден ривју пример на овој производ да видам како функционира за да знам дали да го земам!? Бидејќи највеќе ми го треба за ривју на производи.
The Best Spinner-от не прави ривју на производи, туку од веќе напишан текст (во случајов ривју) прави повеќе верзии, користејќи различни зборови со слично или исто значење.

T

templar55

Гостин
Најдобро воопшто не користете Google сервиси. Не користете Google Chrome, не користете Gmail, не користете Google Analytics... Нема потреба да навлегувам во детали зошто.
За да не давате пари за VPN, користете Tor Browser, со еден клик може да менувате IP + бесплатен е, и плус преку него може да сурфате низ Deep web-от. :sneaky: Ми се врткаат некои идеи, сакам и таму да го проширам бизнисот.

http://mailchimp.com/ - до 2000 претплатници е бесплатен.

The Best Spinner-от не прави ривју на производи, туку од веќе напишан текст (во случајов ривју) прави повеќе верзии, користејќи различни зборови со слично или исто значење.
Се слагам комплетно, него може мислење да ми кажеш во врска со креирање web 2.0 од уникатна IP, има врска или нема логика и е без потреба паника и страв од пенал.
Ке заборавев и, користење на кратки url имаат голема пракса во seo-то а бидејќи и гугл има таков сервис ( goo.gl ) избегнувајте го и тоа.
Како што кажа @PoetskaPravda избегнувајте се од гугл.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.452
Поени од реакции
22.224
Се слагам комплетно, него може мислење да ми кажеш во врска со креирање web 2.0 од уникатна IP, има врска или нема логика и е без потреба паника и страв од пенал.
Според мене шит од бул. Освен ако Web 2.0-то им праќа секојдневни извештаи и статистики на Google, некој таен договор помеѓу нив, друг начин нема. Кажав и претходно, подалеку од Google сервиси, се' живо и диво се мониторира.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Леле луѓе ... Погледнете го резултатот што го објави Алгороо... 3.07 ... Страшно... Минатиот Penguin абдејт беше 4.27 а овај е 3.07 али пак е многу... Што е многу, многу е...

Kajgana Shop

На врв Bottom