SEO за почетници

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Би требало да може. Ќе ги користиш информации од US payment service (податоците од банката и свифтот).

Член од
6 декември 2013
Мислења
33
Поени од реакции
9
Може и комбинирано, гугл адсенс и плус амазон афилејт така ?
Да, можеш да ги комбинираш, со тоа што на постовите кои ти се чисто информативни оптимизирај ги со Адсенсе, а додека останатите постови каде што промовираш производи, соодветно оптимизирај ги со Амазон affiliate линкови.
Само внимавај да не прекршиш некое од строгите правила од Амазон, бидејќи многу лесно можеш да добиш бан.

Член од
1 август 2015
Мислења
27
Поени од реакции
7
кои се тие строги правила на амазон?
од кој регион најповеќе се плаќа ако ти кликат на рекламите?
иначе ако некој ти кликни на рекламата од македонија плаќаат 0.04$ (солидна сума)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.578
од кој регион најповеќе се плаќа ако ти кликат на рекламите?
иначе ако некој ти кликни на рекламата од македонија плаќаат 0.04$ (солидна сума)
$0.04 солидна сума? o_O

Ти објавувај содржина на англиски јазик, за регионите ич да не се секираш. Не си губете време со македонски страни и AdSense, ризикувате бан на акаунтот за ситна пара. Потенцијалот што го има AdSense не вреди да го фрлите во вода за кило кикиритки.

Посвети се на странски пазар, има толку многу начини и можности за заработка, што жалосно е да не ги правиш барем 2-3000 долари месечно.

Член од
6 декември 2013
Мислења
33
Поени од реакции
9
Пример:
- Не смееш да користиш линкови од Амазон преку маил кампања
- Да користиш reviews од корисниците на твојата страна
- Рачно да внесуваш цени од производот на твојот сајт
- Мора да имаш "Declaimer" дека промовираш Амазон производи и си Amazon affiliate
- Да имаш продажба во рок од 90 дена, инаку ти го суспендираат акаунтот итн...

Член од
1 август 2015
Мислења
27
Поени од реакции
7
$0.04 солидна сума? o_O

Ти објавувај содржина на англиски јазик, за регионите ич да не се секираш. Не си губете време со македонски страни и AdSense, ризикувате бан на акаунтот за ситна пара. Потенцијалот што го има AdSense не вреди да го фрлите во вода за кило кикиритки.

Посвети се на странски пазар, има толку многу начини и можности за заработка, што жалосно е да не ги правиш барем 2-3000 долари месечно.
Да се шо објавувам е на англиски и јас сум во Америка и му реков на близок од мк да кликни само за инфо да видам колку носи клик од таму.
Сакав да прашам сајтот не ми е воопшто заштитен од ко го купив само го средвам со текстови но не и во позадина дали треба да превземам нешто? и што?[DOUBLEPOST=1463534616][/DOUBLEPOST]
$0.04 солидна сума? o_O

Да се шо објавувам е на англиски и јас сум во Америка и му реков на близок од мк да кликни само за инфо да видам колку носи клик од таму.
Сакав да прашам сајтот не ми е воопшто заштитен од ко го купив само го средвам со текстови но не и во позадина дали треба да превземам нешто? и што?

Член од
18 мај 2016
Мислења
1
Поени од реакции
1
На каков начин добивате најмногу посетители на вашата страна? (Социјални мрежи, СЕО, емаил маркетинг)

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
http://www.jacobking.com/gsa-search-engine-ranker-coupon
шо мислите за ова? дали се исплаќа да се вложи во GSA и колкава е веројатноста дека ќе си пенализиран?
Ако веќе сакаш GSA може јас да ти ја продадам имам GSA Search Engine Ranker, GSA Indexer, GSA Captcha Braker и Wicked Article Creator Премиум. GSA е добро за TIER Linking. Треба да посветиш повеќе време во креирање на кампања т.е какви линкови ќе градиш и слично. Никако не користи GSA на money site.

Член од
1 август 2015
Мислења
27
Поени од реакции
7
Ако веќе сакаш GSA може јас да ти ја продадам имам GSA Search Engine Ranker, GSA Indexer, GSA Captcha Braker и Wicked Article Creator Премиум. GSA е добро за TIER Linking. Треба да посветиш повеќе време во креирање на кампања т.е какви линкови ќе градиш и слично. Никако не користи GSA на money site.
па јас сум нов и не знам баш како се работи со GSA само сакав да прашам дали ќе користи и дали се исплаќа да се купи
а шо се подразбира под money site?

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
па јас сум нов и не знам баш како се работи со GSA само сакав да прашам дали ќе користи и дали се исплаќа да се купи
Во принцип сака да ти каже никогаш да не го користиш за main keyword страната, онаа официјална до каде што ти носат сите Backlinks..GSA е лесно препознатлив кај чика Гугл и може да јадеш пеналче... Фокусирај се малку како почетник на web2.0 и земи некое niche што е со многу многу мала конкуренција и не мора да е којзнае колку пребарувано.. Обиди се да ранкираш, пробувај што ќе работи, а што не... Вака јас започнав..[DOUBLEPOST=1463739201][/DOUBLEPOST]
Во принцип сака да ти каже никогаш да не го користиш за main keyword страната, онаа официјална до каде што ти носат сите Backlinks..GSA е лесно препознатлив кај чика Гугл и може да јадеш пеналче... Фокусирај се малку како почетник на web2.0 и земи некое niche што е со многу многу мала конкуренција и не мора да е којзнае колку пребарувано.. Обиди се да ранкираш, пробувај што ќе работи, а што не... Вака јас започнав..

Член од
1 август 2015
Мислења
27
Поени од реакции
7
Благодарност до Тоде за одговорот.
Имам прашање веб страната ми е посетена од 50-100 посетители дневно (знам е премалце) и сите тие посетители СЕ ОД ФЕЈЗБУК а имам фан пејџ и профил. фан пејџот го следат 4 ца а на профилот имам 4 пријатели. Ме интересира како да ја зголемам бројката? како посететеноста да не е само од фејзбук. пробав со постирање коментари на 2 форуми али до сега немам посети. има ли некоја совет за ова? како да ја зголемам посетеноста?
Помош ! Фала :)

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Имам прашање веб страната ми е посетена од 50-100 посетители дневно (знам е премалце) и сите тие посетители СЕ ОД ФЕЈЗБУК а имам фан пејџ и профил. фан пејџот го следат 4 ца а на профилот имам 4 пријатели. Ме интересира како да ја зголемам бројката? како посететеноста да не е само од фејзбук. пробав со постирање коментари на 2 форуми али до сега немам посети. има ли некоја совет за ова? како да ја зголемам посетеноста?
Процесот на СЕО е долг и сложен, ништо не бива преку ноќ.. Претпоставувам работиш со Adsense, би ти препорачал да работиш друг метод... Спамај по фб групи, со добро ниче ќе имаш добра заработка.. Кога ќе дојдеш до некоја сума спремна да вложиш во нова веб страна ($500-$1000) што од темел ќе си ја градиш (подобро да биде whitehat) и ќе ја оптимизираш добро, тогаш веќе е друга песна, и постојано читај, она што работи за мене можеби нема да функционира за тебе, и обратно.. Битно е да се трудиш постојано и да бидеш претпазлив.. Секоја работа ќе има резултати, ако е сработена правилно :)[DOUBLEPOST=1464001276][/DOUBLEPOST]
Процесот на СЕО е долг и сложен, ништо не бива преку ноќ.. Претпоставувам работиш со Adsense, би ти препорачал да работиш друг метод... Спамај по фб групи, со добро ниче ќе имаш добра заработка.. Кога ќе дојдеш до некоја сума спремна да вложиш во нова веб страна ($500-$1000) што од темел ќе си ја градиш (подобро да биде whitehat) и ќе ја оптимизираш добро, тогаш веќе е друга песна, и постојано читај, она што работи за мене можеби нема да функционира за тебе, и обратно.. Битно е да се трудиш постојано и да бидеш претпазлив.. Секоја работа ќе има резултати, ако е сработена правилно :)

Последно уредено:
Член од
1 август 2015
Мислења
27
Поени од реакции
7
Процесот на СЕО е долг и сложен, ништо не бива преку ноќ.. Претпоставувам работиш со Adsense, би ти препорачал да работиш друг метод... Спамај по фб групи, со добро ниче ќе имаш добра заработка.. Кога ќе дојдеш до некоја сума спремна да вложиш во нова веб страна ($500-$1000) што од темел ќе си ја градиш (подобро да биде whitehat) и ќе ја оптимизираш добро, тогаш веќе е друга песна, и постојано читај, она што работи за мене можеби нема да функционира за тебе, и обратно.. Битно е да се трудиш постојано и да бидеш претпазлив.. Секоја работа ќе има резултати, ако е сработена правилно :)

Да речиме дека имам 500-1000$ како би ги вложил? кон што да се насочам? Бидејќи има милион работи кај шо те тераат да вложиш ама не знам кој би се исплатил?
има да реичеме некој Посигурен метод за да се вложат тие 1000$?

Kajgana Shop

На врв Bottom