Сендвичара "Седмица"

  • Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
А па у странство еден добар џанк фуд, донери на сегде :icon_mrgr: еве и кај нас полека земаат замав.
Се дур стандардот не ни рипне за да јадеме во места како Бургер кинг, седмица е најдобар избор. Сеа глеам отвроиле едно за хот дог, вкусно е а најадува ко 2 гриза од хамбургерот од седмица. Зашто би јадел некој коа моментално се иста цена?
 
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
 
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D

140 хамбургер во 7ца.
Вили зависи од сендвичара до сендвичара, но горе доле толку е и во Скопје.
 
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
Неисплатливо е вили, ама имаат добри локации во скопје и работат до касно навечер. И кај вас ќе работи добро, бидејки немате ни еден хамбургер што најадува во градот :icon_lol:
 
Неисплатливо е вили, ама имаат добри локации во скопје и работат до касно навечер. И кај вас ќе работи добро, бидејки немате ни еден хамбургер што најадува во градот :icon_lol:
Има по рестораниве. :D

А вака јака сендвичара немаме, појќе сме на пецива. :Pos:
 
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
Тие се дефинитивно најпреценетата сендвичара во државава, последен пат пред скоро 2 години јадев со гурманска, во таа ваљда имаше сомелено се само месо не, погнасна плескавица полна со рскавци немам каснато.[DOUBLEPOST=1504288615][/DOUBLEPOST]http://www.dokazm.mk/buhova-nikoj-d...t-zdravjeto-na-graganite-sedmitsa-ne-trueshe/
" Бухова потврди дека во „Седмица“ и во ДМ имало труење, но и дека двата објекта се отворени повторно"
 
Последно уредено:
Тие се дефинитивно најпреценетата сендвичара во државава, последен пат пред скоро 2 години јадев со гурманска, во таа ваљда имаше сомелено се само месо не, погнасна плескавица полна со рскавци немам каснато.[DOUBLEPOST=1504288615][/DOUBLEPOST]http://www.dokazm.mk/buhova-nikoj-d...t-zdravjeto-na-graganite-sedmitsa-ne-trueshe/
" Бухова потврди дека во „Седмица“ и во ДМ имало труење, но и дека двата објекта се отворени повторно"
Не сум многу по плеските, на другар мој хоби му е да јаде, кога отвори отидовме, за голема беше голема, вкусна не, пошо не ни осетив ради тоа сосот, благ шербет, дали најадува незнам, пошо мелено ме дуе како балон.... :D

Иначе ако идаш преку лето и сакаш да пробаш добра плескавица оди Метропол има едно трафиче таму оригинал плескавица прават, со магдонос и тие работи.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
 
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
130 беше во Скопје,150 го направиле(со помфрит со се),а и ги сменија лепчињата......вработените не ни работат ко на седенка да се дојдени во сите вилиња кај што сум бил/поминал во последниве години,ваљда зошто ретко земаат плата.
 
Во ред, секој нека си јаде каде сака, сопствен избор е тоа само не можам да разберам како некој може да јаде во Вили (од секогаш) и од Седмица (од 2012, 2013 некаде). Првиве нехигиена пар екселанс, мислам дека кај и да е ќе ги стават во некој учебник за инфективни болести а вториве од таа година некаде ептен го расипаа хамбургерот, т.е. плескавицата. Не дека беше сјајна и пред тоа ама тие што имаме проблеми со желудникот ептен проблеми почна да ни прави од овој период. Познавам не само по мене, туку што имам зборено и со други луѓе што имаат тегоби.
 
Не сум многу по плеските, на другар мој хоби му е да јаде, кога отвори отидовме, за голема беше голема, вкусна не, пошо не ни осетив ради тоа сосот, благ шербет, дали најадува незнам, пошо мелено ме дуе како балон.... :D

Иначе ако идаш преку лето и сакаш да пробаш добра плескавица оди Метропол има едно трафиче таму оригинал плескавица прават, со магдонос и тие работи.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Јас мелено јадам само во мој крај и тоа вмеана, ловечка/мала македонка и плус ги прават на жар.
Во Александрија во Прилеп за 70 денари имаш пола леб печен на дрва со ловечка колку лебот, печена пиперка, краставица,домат и кромид, еснафски и повкусен од овој по фасцинантните Скопски сендвичари :)
 
Да не се лажеме дека плескавицата во Александрија е премиум квалитет. Другите марифети топ, али плескавицата не.
 
Да не се лажеме дека плескавицата во Александрија е премиум квалитет. Другите марифети топ, али плескавицата не.
Поарна е од овие сендвичари тука, барем на месо мириса, али таму само за од нога кога си на работа, а за поквалитетно ќе си седнеш на покултурно место.
 
Шо му фали на дм бе Берик? Ти барем не ми личиш на чоек за по Воденици енд шит...
Па сеа за скараџилница е ок, али не можам да го споредувам со места за јадење како Форца или Џино.
Воденица не сум бил али сакам да отидам, иако сите велат преценета дека е.
 
...крива е државата и санитарната инспекција која хибернира зависно од ситуацијата, не може секој да приготвува храна ниту да води таков бизнис, кај нас професиите ни се каша попара, не се знае кој што работа и за што е едуциран, но најосетливо е проблемот со храната оти има здравствени последици кај човекот...
пред три дена се вратив од Грција иако си имав приготвено храна едноставно не јадев ништо резервирајќи место во мојот желудник за една добра скара кај ресторанот Белов 113 (од Гевгелија неколку километри сместен покрај патот во прекрасен природен речен амбиент) и што вреди кога три дена не можам да се освестам од скарата што ми предизвика страшно алиментарно труење со сите симптоми на повраќање, дијареја ...итн, и? ми го приложуваат јадењето украсено со салфетка и прибор, а позади во кујната муви го лазат и кој знае од какво месо спремено? што сум јас крива да убавиот годишен одмор го завршам со несовесно работење на ресторанот и газдарењето на Белов што богами за такви цени и таква понуда со такво труење веќе го имам на црна листа, каде е државата да ги прави месечните контроли, посебно во вакво топло време што мало невнимание во чување и приготвување може фатално да го чини човекот!
а ваму ЕУ се бунела дека е нездраво скара на дрва па забрана, па обавезно инокс росфај опрема и работна површина? и што фајде кога готвачот и другите околу него несовесно и нестручно ја спремаат храната? срамота! што работа санитарната инспекција? :(
 
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
E, од Вили мислам дека посрање нема.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom