Сендвичара "Седмица"

Член од
17 август 2011
Мислења
10.415
Поени од реакции
18.578
А па у странство еден добар џанк фуд, донери на сегде :icon_mrgr: еве и кај нас полека земаат замав.
Се дур стандардот не ни рипне за да јадеме во места како Бургер кинг, седмица е најдобар избор. Сеа глеам отвроиле едно за хот дог, вкусно е а најадува ко 2 гриза од хамбургерот од седмица. Зашто би јадел некој коа моментално се иста цена?
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.668
Поени од реакции
59.618
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
140 хамбургер во 7ца.
Вили зависи од сендвичара до сендвичара, но горе доле толку е и во Скопје.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
10.415
Поени од реакции
18.578
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
Неисплатливо е вили, ама имаат добри локации во скопје и работат до касно навечер. И кај вас ќе работи добро, бидејки немате ни еден хамбургер што најадува во градот :icon_lol:
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Неисплатливо е вили, ама имаат добри локации во скопје и работат до касно навечер. И кај вас ќе работи добро, бидејки немате ни еден хамбургер што најадува во градот :icon_lol:
Има по рестораниве. :D

А вака јака сендвичара немаме, појќе сме на пецива. :Pos:
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
Тие се дефинитивно најпреценетата сендвичара во државава, последен пат пред скоро 2 години јадев со гурманска, во таа ваљда имаше сомелено се само месо не, погнасна плескавица полна со рскавци немам каснато.[DOUBLEPOST=1504288615][/DOUBLEPOST]http://www.dokazm.mk/buhova-nikoj-da-ne-mi-se-javuva-da-urgira-odgovornost-od-site-shto-go-zagrozuvaat-zdravjeto-na-graganite-sedmitsa-ne-trueshe/
" Бухова потврди дека во „Седмица“ и во ДМ имало труење, но и дека двата објекта се отворени повторно"
 
Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Тие се дефинитивно најпреценетата сендвичара во државава, последен пат пред скоро 2 години јадев со гурманска, во таа ваљда имаше сомелено се само месо не, погнасна плескавица полна со рскавци немам каснато.[DOUBLEPOST=1504288615][/DOUBLEPOST]http://www.dokazm.mk/buhova-nikoj-da-ne-mi-se-javuva-da-urgira-odgovornost-od-site-shto-go-zagrozuvaat-zdravjeto-na-graganite-sedmitsa-ne-trueshe/
" Бухова потврди дека во „Седмица“ и во ДМ имало труење, но и дека двата објекта се отворени повторно"
Не сум многу по плеските, на другар мој хоби му е да јаде, кога отвори отидовме, за голема беше голема, вкусна не, пошо не ни осетив ради тоа сосот, благ шербет, дали најадува незнам, пошо мелено ме дуе како балон.... :D

Иначе ако идаш преку лето и сакаш да пробаш добра плескавица оди Метропол има едно трафиче таму оригинал плескавица прават, со магдонос и тие работи.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
 
P

PewDiePie

Гостин
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
130 беше во Скопје,150 го направиле(со помфрит со се),а и ги сменија лепчињата......вработените не ни работат ко на седенка да се дојдени во сите вилиња кај што сум бил/поминал во последниве години,ваљда зошто ретко земаат плата.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во ред, секој нека си јаде каде сака, сопствен избор е тоа само не можам да разберам како некој може да јаде во Вили (од секогаш) и од Седмица (од 2012, 2013 некаде). Првиве нехигиена пар екселанс, мислам дека кај и да е ќе ги стават во некој учебник за инфективни болести а вториве од таа година некаде ептен го расипаа хамбургерот, т.е. плескавицата. Не дека беше сјајна и пред тоа ама тие што имаме проблеми со желудникот ептен проблеми почна да ни прави од овој период. Познавам не само по мене, туку што имам зборено и со други луѓе што имаат тегоби.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Не сум многу по плеските, на другар мој хоби му е да јаде, кога отвори отидовме, за голема беше голема, вкусна не, пошо не ни осетив ради тоа сосот, благ шербет, дали најадува незнам, пошо мелено ме дуе како балон.... :D

Иначе ако идаш преку лето и сакаш да пробаш добра плескавица оди Метропол има едно трафиче таму оригинал плескавица прават, со магдонос и тие работи.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Јас мелено јадам само во мој крај и тоа вмеана, ловечка/мала македонка и плус ги прават на жар.
Во Александрија во Прилеп за 70 денари имаш пола леб печен на дрва со ловечка колку лебот, печена пиперка, краставица,домат и кромид, еснафски и повкусен од овој по фасцинантните Скопски сендвичари :)
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Да не се лажеме дека плескавицата во Александрија е премиум квалитет. Другите марифети топ, али плескавицата не.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Да не се лажеме дека плескавицата во Александрија е премиум квалитет. Другите марифети топ, али плескавицата не.
Поарна е од овие сендвичари тука, барем на месо мириса, али таму само за од нога кога си на работа, а за поквалитетно ќе си седнеш на покултурно место.
 
Член од
14 август 2006
Мислења
45.497
Поени од реакции
84.991
Шо му фали на дм бе Берик? Ти барем не ми личиш на чоек за по Воденици енд шит...
Па сеа за скараџилница е ок, али не можам да го споредувам со места за јадење како Форца или Џино.
Воденица не сум бил али сакам да отидам, иако сите велат преценета дека е.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.838
Поени од реакции
38.002
...крива е државата и санитарната инспекција која хибернира зависно од ситуацијата, не може секој да приготвува храна ниту да води таков бизнис, кај нас професиите ни се каша попара, не се знае кој што работа и за што е едуциран, но најосетливо е проблемот со храната оти има здравствени последици кај човекот...
пред три дена се вратив од Грција иако си имав приготвено храна едноставно не јадев ништо резервирајќи место во мојот желудник за една добра скара кај ресторанот Белов 113 (од Гевгелија неколку километри сместен покрај патот во прекрасен природен речен амбиент) и што вреди кога три дена не можам да се освестам од скарата што ми предизвика страшно алиментарно труење со сите симптоми на повраќање, дијареја ...итн, и? ми го приложуваат јадењето украсено со салфетка и прибор, а позади во кујната муви го лазат и кој знае од какво месо спремено? што сум јас крива да убавиот годишен одмор го завршам со несовесно работење на ресторанот и газдарењето на Белов што богами за такви цени и таква понуда со такво труење веќе го имам на црна листа, каде е државата да ги прави месечните контроли, посебно во вакво топло време што мало невнимание во чување и приготвување може фатално да го чини човекот!
а ваму ЕУ се бунела дека е нездраво скара на дрва па забрана, па обавезно инокс росфај опрема и работна површина? и што фајде кога готвачот и другите околу него несовесно и нестручно ја спремаат храната? срамота! што работа санитарната инспекција? :(
 
Член од
14 август 2006
Мислења
45.497
Поени од реакции
84.991
Колку пари ви го шиткаат сендвичов во Скопје ?

Иначе во Охрид дојде Вили, незнам како отвори не е ни важно, одам од радозналост, 120 денари хамбургер без помфрит, помфритот 20 денари плус, брееј, после ние сме скапи. :D
E, од Вили мислам дека посрање нема.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom