Сендвичара "Седмица"

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Tie oficijalni brojki vklucuvaat 95 vraboteni i prihod od restoranot koj ima znacitelno podobra marza od sendvicarite, a najverojatno i od drugi izvori.

Posto tuka zboruvame za sendvicarite ke se zadrzime na primarni fakti.
Jas ne se sekjavam da sum videl povekje od 5 prodavacki pozadi sank. Zatoa ke izberam da veruvam na mojata proekcija od pogore namesto na statijata na pari.mk.
Bejslajnot sto odlucuva za prihodot na sendvicarata e brojot na prodadeni sendvici. So 5 prodavacki toj broj e 450 na den. Mozeme da debatirame za ovaa brojka ama gore dole tie se moznostite na 5 vraboteni.

Ako sedmica navistina vrabotuva 95 vraboteni i stvarno prijavila 1M profit, togas bi go smenil mislenjeto deka kompanijata propagja posto ocigledno ostvaruva profit od nekoj drug izvor osven sendvicarite.
Megjutoa toa ne go menuva faktot deka sendvicarite tonat. Ako ne se soglasuvate so ova mozete da ponudite potocna proekcija, ili da mi pokazete raspredelba na prihodi rashodi po lokal.

Дали ти знаеш дека 7ца има свој производствен погон?

Tie oficijalni brojki vklucuvaat 95 vraboteni i prihod od restoranot koj ima znacitelno podobra marza od sendvicarite, a najverojatno i od drugi izvori.

Posto tuka zboruvame za sendvicarite ke se zadrzime na primarni fakti.
Jas ne se sekjavam da sum videl povekje od 5 prodavacki pozadi sank. Zatoa ke izberam da veruvam na mojata proekcija od pogore namesto na statijata na pari.mk.
Bejslajnot sto odlucuva za prihodot na sendvicarata e brojot na prodadeni sendvici. So 5 prodavacki toj broj e 450 na den. Mozeme da debatirame za ovaa brojka ama gore dole tie se moznostite na 5 vraboteni.

Ako sedmica navistina vrabotuva 95 vraboteni i stvarno prijavila 1M profit, togas bi go smenil mislenjeto deka kompanijata propagja posto ocigledno ostvaruva profit od nekoj drug izvor osven sendvicarite.
Megjutoa toa ne go menuva faktot deka sendvicarite tonat. Ako ne se soglasuvate so ova mozete da ponudite potocna proekcija, ili da mi pokazete raspredelba na prihodi rashodi po lokal.
Каков лик мајко мила :D Не верува на податоците од катастар, туку на своите рачуници за 450 сендвичи на ден и е убеден дека пропаѓа.
Ресторанот со 7 маси ги покрива останатите 4 сендвичари.

Чисто ме занима, по твојава рачуница, колку луѓе треба да покриеш еден дуќан од понеделник до сабота? Изглеа тие 5 работат 15 саати, а останатите 70 прават cristal meth во нивната кланицата.

Абе не си геј ако плаќаш со картичка, геј си ако правиш драма за ваква банална ствар како начин на платежно средство. Конкретно овој бизнис го нема тој начин и готово, треба одма да го прифатиш тоа.

Се педернизира народот у пичку матер бе, нема ден да не ми излезе некој статус по социјалните мрежи како нешто му се десило на некој, попратено со километарски пост со фејк филозофирање. Во автобус не им стануват да седнат, таксисти клима не им гаселе, немало со картичка да се плаќа, еве денес и маратонот во Скопје им пречел.

Дај бре мен-ап. Ај да разберам вакво цепидлачење да доаѓа од некое мрсулче родено 2006/07, ама толкави мажи бре по 35 години секојдневно плачат си мислиш родени се и потекнуват од некоја кралска фамилија.
Па не права драма ако ги искритикувам еве си кажав дека јас ретко имам кеш и реално ги одбегнувам ако немам кеш во моментот зашто спешл да идам да вадам пари не идам и тоа е тоа

Каков лик мајко мила :D Не верува на податоците од катастар, туку на своите рачуници за 450 сендвичи на ден и е убеден дека пропаѓа.
Ресторанот со 7 маси ги покрива останатите 4 сендвичари.

Чисто ме занима, по твојава рачуница, колку луѓе треба да покриеш еден дуќан од понеделник до сабота? Изглеа тие 5 работат 15 саати, а останатите 70 прават cristal meth во нивната кланицата.
Podatocite od statijata na pari se zemeni od zavrsnite smetki na centralen registar, ne od katastar. Katastarot sluzi za zapisuvanje na prava na sopstvenost na nedviznosti i ne e povrzan so muabetot.

Inaku koga ja napraviv proekcijata deneska namerno presmetav samo edna smena (iako sendvicarata raboti od 10 do 23) so nadprosecna plata. Ova odi vo polza na vasiot argument. Koga bi se dupliral iznosot za plati na rabotnici, prihodot na sendvicarite ke odi uste podole.

Веќе мислам дека трола од досада.
Ja gi iznesov moite argumenti, ako nema(s | te) nisto drugo da ponudi(s | te) mozeme i da zastaneme tuka. Bez ljutish.

Нигде немало такво цепидлачење за глупости како кај македонски народ и ќе нема. Вака да се бунеа луѓе за поважни теми…
Да живееш во Македонија и да немаш денари во себе не е педерски туку дебилно во најмала рака. А ако толку му смета на некој да носи кеш, ќе си нарачува сендвичи од другите сендвичари што прифаќаат картица.

Инаку моја дешавка во туристички град во Шпанија. Излегувам од брод, носам само долари пошто работев за америчка компанија и картица.
Седнувам во ресторанче на плоштад со можда 20 маси, полно народ, една маса најдов таман за мене си нарачав за јадење, стигна, изедов, испив, да платам со картица типов ми вика, ааа не може, не прифаќаме картици, само кеш евра. Оставам документ за лична идентификација, одам до најблизок банкомат и вадам евра. Оттогаш памет во глава пред да седнам негде прво прашање е прифаќате ли картици.

Не е само ‘Седмица’ во Македонија ‘заостаната’, имаш еден куп локали низ Европа и свет кај што кешот е крал. И тоа е личен избор на газдата, дали некому му се свиѓало или не е скроз небитно.

Back
На врв Bottom