Семинарски, состави, есеи, задачи

• Креатор на темата Креатор на темата ATG
  • Време на започнување Време на започнување
Може помош што да опфаќа еден есеј на тема „Мојата иднина-ја создавам јас“ нешто како вовед или накратко што да пишувам на оваа тема?

Може помош што да опфаќа еден есеј на тема „Мојата иднина-ја создавам јас“ нешто како вовед или накратко што да пишувам на оваа тема?

Е мој фраеру.

Можеш да почнеш вака нешто...

“Јас сум ученик од средно кој не знае да одговори на очигледен наслов кој е прилично едноставен. Меѓутоа, некои други можат, наместо мене. За да биде иронијата поголема, има шанси јас да станам фора во државва, и ќе им ја моделирам иднината на некои пописмени фаци, нешто како Малколм, иако јас не знам да напишам состав за мојата иднина. Нит каде се гледам, ни што планирам. ни пуста моја желба.“

Или ова...

Одговори бре на насловот....

I am a potato. My future is cheesy.

Здраво, може ли некој да ми помогне? Ми треба есеј на тема "Борбата помеѓу свештеникот и мажот во Канцониерот од Франческо Петрарка"

пак јас... ми треба Декамерон,али книгата... не раскажано,книгата ми треба... ја има некаде на нет??? поточно:

-воведна новела
-форезе и џот
-приказна за соколот
-босилекот на изабела
-марскизот од салуцио...

тоа за декамерон го најдов,средив работа... ама пошо не ме бидува за пишување состави/есеи ке барам тука помош...

за утре,ми треба есеи на тема ДЕКАМЕРОН (џовани бокачо) и КАНЦОЊЕР (франческо петрарка)... сигурно знаете за кои книги ви зборам...ако може некое есејче за двете??? или пак барем за една?
:vozbud:

Да не ви се наоѓа семинарска од машински на тема : Обработка со стружење-надворешно стружење? Благодарам однапред :)

Ако може некој што знае да ми напише краток состав на тема
"Споредба (сличности и разлики ) на Вертер и Чарлд Харолд "

Некој да не има есеј за главниот лик Мерсо од "Странецот" на Албер Ками?

Дали знаете некој што изработува семинарски од областа на биохемија?
Поконкретно, ми треба било каква семинарска поврзана со канцер (пр. Создавање на онкогени, или било што слично).

Nekoj da ne ima pismeni na slednive temi:1.Jazikot-neraskinliv del od Makedonskiot identitet 2.Mitot i folklorot se nepresushen izvor za literaturnite dela 3.Preku narodnata pesna narodniot genij ni gi pretstavuva tradicijata i minanoto na Makedonskkiot narod. Potrebni mi se za vo vtornik (02.11.2015)

Да не има некој некаков есеј (осврт) за ,,Сомнително лице" од Бранислав Нушиќ, ,,Свадбата на Фигаро" од Пјер Бомарше или ,,Вујко Вања" од Антон Павлович Чехов. Ако немате, дали може некаква идеја за вовед, на било кои од овие.

Изработувам семинарски, состави, есеи, проектни и бизнис планови. Ако сте заинтересирани пишете ми порака за подетални информации. :)

Здраво,некој што ја има прочитано Шагринска кожа од Оноре де Балзак,може ли да ми каже кои се ликови,каде се случува дејството и ако знае некој некоја реченица каде што има ретроспекција и интроспекција?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom