Семинарски, состави, есеи, задачи

• Креатор на темата Креатор на темата ATG
  • Време на започнување Време на започнување
За кога ви требаат??[DOUBLEPOST=1392993637][/DOUBLEPOST]
Семинарска за "системот на рамнотежа на сила, колективна безбедност и светска влада", или бар упатете ме :D

Луѓе абе нешто семинарска или некој документи на тема Електро-магнетна индукција
Ми треба есеј за инфлација (општо) или некоја проектна задача , доколку некој има познавање од оваа тема би ве замолила за малку помош,
Ви Благодарам

За кога ви требаат??[DOUBLEPOST=1392993637][/DOUBLEPOST]

Семинарска за матура по информатика за WINDOWS MICROSOFT (ми требаат од WIN95 до WIN8) ако може да се најде ми треба шо побрзо ...

Тело со маса m е закачено за конец и ротира во вертикална рамнина, со радиус R. На врвот од кружницата притисокот дава 3 пати поголема тежина на телото. Брзината на телото во таа точка е:
а)2 корен од gr
б)корен од 2gr
в)2gr
г)4gr
-Ај ве молам решете ми ја задачава што побрзо, многу ми е важно, значи битна е постапката како се решава задачата.

zdravo dechki, mi trebaat 5 pismeni
1.Narodot na crniot trud vo poezijata na Racin
2.Belite mugri na makedonskiot narod vo poezijata na Racin
3.Sudirot na generaciite prikazhan vo dramata Begalka-Vasil Iljoski
4.Pechalbarstvoto kako opshtestveno zlo vo dramaa Pechalbari i Parite se otepuvachka
5.Parite unishtuvachi na chovekovata srekja (od dramata Nedorazbiranje!
ako ima nekoj ve molam da mi pishee

Дечки, јас креирав една анкета, се однесува на образованието кое сте го имале во основно, а и сега во средно. Работиме на проект за подобрување на вашето образование, па потребна е ваква анализа, која ќе се трае неколку месеци, за да има подобар увид. Ова не е поврзано со Влада, Министерство и сл., туку е проект на неколку ентузијасти :)
Ќе ве замолам да одговорите на прашањата што поискрено, ние работиме за вас.
Поздравче :)
https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=C95AiW62NXXUvGQ1NT6Qcw%3d%3d

1.Темнината на ноќта во која гасне светлината и убавината на мојата младост

2.Треба да паднеш ниско за да се почувствувш среќен

ima li nekoj hitno mi treba sostav ????

Може ли некој да ми прати состав за ликот на Велика од романот Пиреј? :D

Може ли некој да ми прати состав за ликот на Велика од романот Пиреј? :D

Еве ти нешто за ликот... обиди се сам да напишеш состав :)
Велика, таа чиста, искрена, бескрајно издржлива македонска жена не пленува со својата човечност и благородност. Таа е носител на македонскиот патријархален морал, на сè македонско и човечко.
Велика е селска девојка, срамежлива, работлива, сериозна, која не си дозволува своите љубовни чувства директно да ги изразува кон момчето. По мажењето, таа целосно му се предава на раѓањето и мајчинството, но и на работата и грижата за целото семејство. Времето на плодноста и напредокот, за жал, кратко ќе потрае. Таа останува сама за време на војната, за време на болестите и безизлезот. Но, нејзината големина и издржливост ја гледаме токму тука. Во нејзиното раскажување речиси нема ништо друго освен тага, смрт, очај и немоќ. Велика е сама во најтешките моменти и затоа е неутешна. Утехата ја очекува со враќањето на Јон, но нема да ја добие. Во својот очај таа не потклекнува. Наоѓа сили да го оправда однесувањето на мажот, па дури се обидува да му помогне. И покрај неговите нечовечни тортури таа е крајно попустлива и добра кон него. Неговата смрт ја растажува, но и ја ослободува. Таа сè уште има сила да продолжи, да го одгледа и шестото дете. Величината на Велика е бескрајна, таа е мајка - херој, жена - херој, таа е Македонија.

makedonskijazikiliteratura

Здравоо... Правам проектна задача на тема АНАЛИЗА НА СИСТЕМИ НА ФОРУМИ па ми треба поконкретно да напишам како се прави форум (низ неколку етапи) па ако можете вие да ми кажете како е направен форумов ...ви благодарам :)

Луѓе, ситуацијава е алармантна.. Јас утре правам писмена по македонски јазик.. Дел од темите ги написхав но овие 2 незнам како:
1.судирот во драмата „Сид“
2.паралела меѓу судирите во драмите „Сид“и „Тартиф“
Вемолам доколлку сте правеле писмена на некоја од овие теми да ми пратите
Ви благодарам

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom