Семинарски, состави, есеи, задачи

• Креатор на темата Креатор на темата ATG
  • Време на започнување Време на започнување
Биографија и дело на .. Ѓорѓија Пулевски,Кирил Пејчиновиќ,Теодор Синаетски и Јордан Хаџи Константинов Џинот..

Здраво на сите.Како што знаете почнаа досадувањата со писмени,испитувања и слично.Ми треба состав за просветителство во Македонија.Значи треба да ги спомниме Јордан Хаџи Константинов,Теодосиј Синаитски,Кирил Пејчиновиќ,Јоаким Крчовски.Во составот треба да има нешто од тоа што направиле првите просветители во македонија односно горе наведените личности.

Фала однапред,многу!

Дали има некој што прави проекти за пари или познава некој таков ми треба да ми направи проектот за матурата ќе платам колку треба :)

Дали некој знае каде можам да најдам нешто на тема "Криминално однесување на младите"? Ви благодарам однапред :)

Ми треба проектна задача за ПОЛОВО РАЗМНОЖУВАЊЕ И РАЗВИТОК КАЈ ЧОВЕКОТ И ЖИВОТНИТЕ.

ОТП, 7 или 8 одделение...?

Neznam tocno dali bese vo 7 ili 8 odd po otp koga se pravea elektronikite...
Epa da ne ima slucajno nekoj po doma od tie pecatenite plocki sto bea sto se lemese na niv? Ako ima neka pise

си купуеш прочкиче..(незнам дали даваат парченца али лесна работа) си наоѓаш шема..ја штампаш/скенираш и онда ја буташ под пеглата...ја нанесуваш шемата на плочката..онда у ладна вода ја тргаш хартијата и плочката и гледаш дали има прекин на водови..ако има земаш црн маркер и повторуваш ондам спремна е за нагризување...во стаклен сад..(или пластичен) стааш малце солна киселина+хидроген од 42,3(тука некаде беше) и ја остааш плочката едно 2-3 минути додека не позелени..ондак ја вадиш..и шибаш на лемење..:toe:

Момци де нешто дајте за безбедност на SQL сервер порфавор... :)

Treba da napisam esej na tema:Sto mi se dopaga kaj lugeto denes,a sto ne mi se dopaga...pa ako moze nekoj da mi dade nekoja idea,ili ako ima vakov esej na slicna tema,neka pise...fala :(

Ај ако има некој некоја добра семинарска на тема: "ИЛИНДЕНСКО ВОСТАНИЕ".
Ми треба за матура проектна задача.Однапред благодарам.

Ми треба одговор а воедно и објаснување на следново прашање:
Што е потешко
- 10 кг. волна
- 10 кг. олово
^ ако се мерат со динамометар?

на Руски може?

Не го бива гугал транслејт иначе не ќе беше проблем.. озбилно ПОЛОВО РАЗМНОЖУВАЊЕ И РАЗВИТОК КАЈ ЧОВЕКОТ И ЖИВОТНИТЕ на македонски било шо..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom