Можби не секој ден,ама верувам, барем еднаш неделно,се собирате сите дома, на заеднички ручек.
Како изгледа тоа во вашата куќа? Кој што прави,кој работи, а кој спрема, што разговарате,каква е атмосферата...???
Кај нас дома,по дифолт, ручекот секој ден, е ритуал.Доколку не сум гладна,татко ми го доживува тоа како навреда.Гладна,сита,морам да седнам на маса и да каснам нешто.
А знаете што муабет се врти??? Страва.Татко ми, ми се жали мене,како е мајка ми неверојатно слаба готвачка, и не научила да зготви ама ништо,така како мајка му што знаела.Не ви заликува на турско???

се смеам секој ден до солзи,забога имаат по 75-6 години,не ќе ги мажам и женам допрва,хахахаа...уникум муабет.:pos2:
А кај вас???
Како изгледа тоа во вашата куќа? Кој што прави,кој работи, а кој спрема, што разговарате,каква е атмосферата...???
Кај нас дома,по дифолт, ручекот секој ден, е ритуал.Доколку не сум гладна,татко ми го доживува тоа како навреда.Гладна,сита,морам да седнам на маса и да каснам нешто.
А знаете што муабет се врти??? Страва.Татко ми, ми се жали мене,како е мајка ми неверојатно слаба готвачка, и не научила да зготви ама ништо,така како мајка му што знаела.Не ви заликува на турско???

се смеам секој ден до солзи,забога имаат по 75-6 години,не ќе ги мажам и женам допрва,хахахаа...уникум муабет.:pos2:
А кај вас???

... уствари, повеќе би ги нарекла празнични (да не се празниците, не ќе ме однесе пат кај моите), а дома како сама, јадела зготвен ручек или општо нешто од сендвичара сеедно ... не е тоа тоа, нормално.
Скоро секогаш сме во расчекор со смените или јас или брат ми, а и да се погодиме сите дома јас секогаш јадам пред сите зошто имам определено време за јадење а нив тоа им е рано, ретките моменти кога ке ручаме заедно се прекрасни (ваљда зш еднаш годишно се случува такво нешто) јас сум задолжена за поставување и раскревање на масата, мама за останатиот дел, а брат ми и татко ми си седнуваат на готово ама обожаваат да дофрлаат додека мама готви а јас ја спремам масата. За време на ручекот муабетот претежно е меѓу мама и тато се расправаат како мали деца колку било или не било солено јадењето и секогаш тато и префрла на мама како не знаела да готви а оваа па му се заканува дека нареден пат тој ке готви .. ама уште не сум го дочекала тој ден :pos2: После ручекот уште долго време седиме на масата и доколку има некој проблем го решаваме тогаш.