Семе Синапово (Тема за хејтери)

• Креатор на темата Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување Време на започнување
Мене многу повеќе ме нервираат wannabe Хаус циничните досетки отколку ова. Ниту го имам лајкнато, ниту ништо и јас како повеќето од вас ја дознав групата преку споделувањето на слики што ми излегуваа на ѕид, но многу повеќе ме нервираат сеирџиските групи кои освен исмевање ништо не знаат да кажат. Секогаш сум велела дека е подобро да се биде “патетичен“, ама искрен и со позитивни ставови, отколку постојано да се биде циничен, саркастичен и во се да се наоѓа некоја причина за сеирџиство и заебавање.

На крај краева, ако нешто ми смета на интернет, само го скролам надоле и не го гледам, немам потреба да го коментирам. Секој шо сака може да си постира и мене многу работи и оние 9gag ствари кои НОН-СТОП се постираат ми се глупи, па никогаш не сум земала на Фејсбук да пишувам статуси против нив, да ги плукам и хејтам. Секој со своето... Не е Фејсбукот лична сопственост (освен на Марк Цукенберг:icon_mrgr: ), па за се да се дава негативни коментари.

Пре би избрала да немам смисла за хумор, отколку све да гледам преку призма на цинизам, сарказам и сеир, карактеристики кои ако постојано се вклучени ми одат страшно на нерви, а да не кажам колку ми е убиствена комбинацијата од сите три во едно.

. Секогаш сум велела дека е подобро да се биде “патетичен“, ама искрен и со позитивни ставови, отколку постојано да се биде циничен, саркастичен и во се да се наоѓа некоја причина за сеирџиство и заебавање.

Напишаново оригинал семе синапово :D

Сум игнорирал многу ретардирани работи ама семе синапово едноставно беше премногу, врв во патетиката а кога видов колку луѓе се заболени едноставно сарказмот и нетолерантноста ми го зафатија нервниот систем и станаа посилни од возачот на телото - ме заболеја, што значи причината за мојата болест беше нус производ на нивната па како карма се враќа кај изворот два пати засилена.

Јесте да има луѓе без смисла за хумор...ама во секој случај семето и сите убожаватели заслужуваат исмевање без разлика колку глумат искреност и позитивни ставови...
:pipi:

Напишаново оригинал семе синапово :D

Сум игнорирал многу ретардирани работи ама семе синапово едноставно беше премногу, врв во патетиката а кога видов колку луѓе се заболени едноставно сарказмот и нетолерантноста ми го зафатија нервниот систем и станаа посилни од возачот на телото - ме заболеја, што значи причината за мојата болест беше нус производ на нивната па како карма се враќа кај изворот два пати засилена.

Јесте да има луѓе без смисла за хумор...ама во секој случај семето и сите убожаватели заслужуваат исмевање без разлика колку глумат искреност и позитивни ставови...
:pipi:

А од каде знаеш дека глумат искреност? Можеби тие луѓе што ја направиле страната навистина и искрено го мислат тоа, можеби навистина веруваат во тоа што го пишуваат...

Баш прееска ја разлистував темава, затоа што дури сега ја гледам, не ни знаев дека имало вакво нешто и налетав на некои од речениците и не видов ништо претерано во нив, зборуваат за позитивни мисли, љубов, среќа колку што сфатив и навистина не гледам што има толку за реметење во страна која става реченици за љубов, среќа, позитивна енергија.

Може е до мене, ама не ми е јасно...
Поентата ми е дека секој од нас траска глупости на Фејсбук, пишува статуси, постира песни и некого може нервираме (јас сигурно знам дека нервирам луѓе и дека сум им на hide, ама уште не ме бришат:icon_mrgr: ), ама секој си има право да пишува што сака на свој профил, тоа ми е муабетот.

Жими мајка за повеќето од работите дознавам преку хејтерите и исмевачите. За Боки 13 пола ствари што ги дознав, ги дознав преку луѓе кои наводно не го поднесуваат, за оваа група исто така, за Слаткар и слични, итн. итн. Значи муабетот ми е дека кога нешто не ме интересира или ме нервира - го игнорирам, едноставно, зашо го прифаќам фактот дека секој има право да верува во што сака, да пишува што сака, да прави што сака. Нормално, не го оспорувам и фактот да се искритикува нешто, ама има начин како да се критикуваат работите, не мора се да е со цинизам, со правење демотивации, со навредување... И јас знам да искажам несогласување, да дадам критика, ама не го правам тоа со цинизам и сарказам.

Не е толку дека ги бранам овие, кои и да се, уште не сфатив дали е организација, што ли е, повеќе ме нервира начинот на кој се критикува. You see my point?

Crazy in Love совршено разбирам што ми кажуваш :)

Само што моето искуство ми покажало дека овие "позитивните во јавност" односно лигавите се најдволичните и најпроблематичните битиа на планетава.
Филозофијава им е турска серија за заглупување на пошироки народни маси како телетабиси...

Толеранцијата понекогаш не е доблест.

А од каде знаеш дека глумат искреност? Можеби тие луѓе што ја направиле страната навистина и искрено го мислат тоа, можеби навистина веруваат во тоа што го пишуваат...

Баш прееска ја разлистував темава, затоа што дури сега ја гледам, не ни знаев дека имало вакво нешто и налетав на некои од речениците и не видов ништо претерано во нив, зборуваат за позитивни мисли, љубов, среќа колку што сфатив и навистина не гледам што има толку за реметење во страна која става реченици за љубов, среќа, позитивна енергија.

Може е до мене, ама не ми е јасно...
Поентата ми е дека секој од нас траска глупости на Фејсбук, пишува статуси, постира песни и некого може нервираме (јас сигурно знам дека нервирам луѓе и дека сум им на hide, ама уште не ме бришат:icon_mrgr: ), ама секој си има право да пишува што сака на свој профил, тоа ми е муабетот.

Жими мајка за повеќето од работите дознавам преку хејтерите и исмевачите. За Боки 13 пола ствари што ги дознав, ги дознав преку луѓе кои наводно не го поднесуваат, за оваа група исто така, за Слаткар и слични, итн. итн. Значи муабетот ми е дека кога нешто не ме интересира или ме нервира - го игнорирам, едноставно, зашо го прифаќам фактот дека секој има право да верува во што сака, да пишува што сака, да прави што сака. Нормално, не го оспорувам и фактот да се искритикува нешто, ама има начин како да се критикуваат работите, не мора се да е со цинизам, со правење демотивации, со навредување... И јас знам да искажам несогласување, да дадам критика, ама не го правам тоа со цинизам и сарказам.

Не е толку дека ги бранам овие, кои и да се, уште не сфатив дали е организација, што ли е, повеќе ме нервира начинот на кој се критикува. You see my point?
Половина од луѓето што ги споделуваат фотографиите од Семе Синапово, да го правеа во реалниот живот тоа што го споделуваат, земјава ќе беше далеку подобро место за живеење. Значи кај е патетично, уште е и лицемерно, што е убиствена комбинација.

Половина од луѓето што ги споделуваат фотографиите од Семе Синапово, да го правеа во реалниот живот тоа што го споделуваат, земјава ќе беше далеку подобро место за живеење. Значи кај е патетично, уште е и лицемерно, што е убиствена комбинација.

Тоа да, тука се согласувам, кога ќе видиш, во суштина луѓето да правеа една третина од тоа што велат дека треба да биде (љубов, заедништво, среќа, почит), светот ќе беше поубаво место за живеење. Со тоа се согласувам, нема тука збор, ама муабетот ми беше дека со шкртање на тие зборови и над нив допишување такви ствари не е начин за да се искаже мислење... :)

Za dusebriznicite od Seme senfovo: Sakajte se, ljubete, podelete od aznoto na siromasite, no ostajte pari i za ortoma da se pobesite na prvo drvo v park suma Vodno.

Семе сеирџиско :icon_lol:
391257_345329052215387_888533470_n.jpg

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: -Затоа што едно не е доволно....
http://www.facebook.com/photo.php?f....226782244041139.71192.226300637422633&type=1
Seme Sinapovo

9 hours ago
“Утре изутрина“ почна хирургот, “Ќе ти го отворам срцето...“
“ Ќе го најдеш Исус таму,“ го прекина момчето.
Хирургот погледна, вознемирено рече “Ќе го пресечеме и отвориме“ тој продолжи, “да видиме колкава штета е направена... “
“но кога ќе
го отворите моето срце, ќе го најдете Исус таму,“рече момчето.
Хирургот ги погледна родителите , кои седеа мирно. “Кога ќе видам колкава штета има, ќе го сошијам твоето срце повторно, и ќе планирам што да правам следно.“
“Но ќе го најдеш Исус во моето срце. Библијата кажува дека Тој живее таму. Ќе го најдеш Него во моето срце.“
На хирургот му беше доста. “ Ти кажувам што ќе најдам во твоето срце. Ќе најдам оштетени мускули, мала снабденост со крв и слаби крвни садови. И ќе видам дали може да ти биде подобро.“
“ Ќе го најдеш и Исус таму исто така. Тој живее таму.“
Хирургот замина.
Хирургот седна во неговата канцеларија, снимајќи ги нивните забелешки од операцијата, “... оштетена аорта, оштетена белодробна вена, проширена мускулна дегенерација. Нема надеж за трансплантација, нема надеж за лек. Терапија: таблети против болки и одмор во кревет. Прогноза: тука тој застана, “смрт за една година.“
Тој престана да снима, но имаше уште многу да се каже.“Зошто“ праша гласно. “Зошто Го дозволуваш ова? Зошто му ја даваш оваа болка, и го препушти на рана смрт. Зошто?“
Господ одговори и рече, “Момчето, мое јагне, не требаше да биде во твоето стадо уште долго, бидејќи тој е дел од Моето стадо, и засекогаш ќе биде. Тука,во Моето стадо, тој нема да чувствува болка,и ќе биде утешен како што не можеш ни да замислиш.“

Солзите на хирургот беа жешки, но неговиот бес беше уште пожежок. “Ти го создаде тоа момче,и Ти го создаде тоа срце. Тој ќе биде мртов за неколку месеци. Зошто?“
Господ одговори, “Момчето, мое јагне, ќе се врати во Моето стадо, бидејќи тој ја заврши својата обврска. Јас не го ставив моето јагне со твоето стадо за да го изгубам, туку за да здобијам уште едно загубено јагне.“
Хирургот плачеше....
Хирургот седна покрај креветот на момчето, родителите на момчето седеа спроти него. Момчето се разбуди и прошепоти,“ Дали го отворивте моето срце?“
“Да“, рече хирургот.
“Што најдовте?“ праша момчето.
“ Го најдов Исус таму.“ одговори хирургот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom