jasisamojas
Не ми треба титула
- Член од
- 26 ноември 2008
- Мислења
- 762
- Поени од реакции
- 423
Алелуја!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Осеќам дека ќе има разочарани фаци и многу пцуење коа нема Лино да дое на селекторската позиција.
Кажи ми каков е тој тренер што ќути и слуша што ке му кажат играчите ?Уште стојам на тоа дека не е Шундо крив, хејтате ама сакале признајте сакате не во негово време репрезентацијата има најдобри резултати. И Пепи беше може подобар и од Кире па Македонија имаше само еден меѓународен настап. Јас го бранев Шундо и му ја сваќам оставкава... ама сега веќе кога поднесе оставка фер е да си се олесни и да ја објасни ситуацијата во која што беше ставен односно меѓу двата клана. Ете може барем да каже зошто во Шпанија некои играчи играа лошо , еве на пример за мене неможе да е коинциденција тројца првотимци на Металург и стандардни играчи за репрезентација (двајца со голем стаж)имаа катастрофа првенство...
До сега можеби бил уценуван ама сега води солиден клуб и би било фер пред сите да посочи што не функционираше.
За тоа не е тренер Червар а мислам нема ни да ни биде... за тоа ги спомнав тие два клана... ќе вергламе стар муабет.Кажи ми каков е тој тренер што ќути и слуша што ке му кажат играчите ?
Нека биде Лино Червар тренер, па да видиш како Кире ке ќути и ке слуша што ке му се каже! Што не јаде гом*а во Атлетико Мадрид ? Ќути и слуша. Како ке му кажат, така ке игра, а ако не ти се свиѓа , надвор !
За тоа не е тренер Червар а мислам нема ни да ни биде... за тоа ги спомнав тие два клана... ќе вергламе стар муабет.
Кој коректни промени Левче? Од една страна викаш дека репрезентација не е клуб ни Михајло ни Минчо а од друга страна тие се двата главни спонзори. Да не се испонаша така управата на Металург и да пробаа на покултурен начин да влезат во управата сигурно до сега местото претседател ќе припаѓаше на некој нивни... ама неможе бе знаеш како викаат Човекот излага од село ама селото од човекот не... Ма да тотално небитна е функцијата претседател додека Начевци имаат поголеми ингеренции во управувањето со федерацијата. Моментално тие не се во ничив клан и многу мудро искористуваат од целава кавга... си кешираат од Минчо и иницираат непријателство. Јас мислам да дојде ред Михајло да се повлече од функцијата овие сигурно ќе летаат зошто истата грешка Минчо не би ја повторил како онаа на Михајло...Не бе грешка си. Играчите така се понашат бидејќи такво е раководството и тие се поголеми од раководството во РФМ. Кога ќе си замине Михајло прецедател со моќ и одлука и одговорност кој на пленарна седница ќе се расправа и ќе се донесе одлука за селектор, играчите вклучувајќи го и Кире ќе бидат сите построени во ред. Такада кога ќе се направат коренитите промени во РФМ никој нема да диктира туку се ќе си оди како подмачкано бидејќи овие фатија корени и веќе со години нешто чкрипи а репрезентацијата не е клубот на Михајло или клубот на Минчо. Завршена е работата тука сега ќе го гледаме истиот циклус со Доне.