Селекторот Шундовски поднесе оставка

• Креатор на темата Креатор на темата Samurai Jack
  • Време на започнување Време на започнување
Нека му е вечна одлуката!

Сега не ќе биде лошо и една инспекција да им се пушти во РФМ.

Осеќам дека ќе има разочарани фаци и многу пцуење коа нема Лино да дое на селекторската позиција.

Лино го шкартираа уште пред баражот со Австрија не постигнаа договор (по телефон) играчите со Михајло... Додека Михајло не фати џенем на следните избори и додека не дојде нов прецедател кој ќе биде дециден околу селекторската позиција, суетите ќе имаат предност. Со ова нема никад да критикувам и да плукам по играчите, секоја им чест тие се главниот фронт, меѓутоа организацијата ни е нула и ради ова сега ќе го донесат Доне за тренер кој ќе биде и поголем пиун од Шундовски имајќи предвид ддека си го има со Михајло па и Начевски.

А по Шундовски ќе се памти 5то место и со тоа тој си е главен додека не се надмине тој успех затоа паметен беше што си отиде, натака со него ќе бевме катастрофа.

Hahahaha, LUDILO. Zhal mi e za tipov, iskreno, ali ne trebal da se fati na oro so vakvi igroorci in the first place.
Kako i da e.... znachi NAJUSPESHNIOT selektor (spored site parametri za koi mozhe da dobieme statistichka verifikacija) na makednskata mashka rakometna reprezentacija si zamnina. Ostavi zad sebe 5 mesto mesto vo Evropa.

Sad dolazi "makedonac" iz Delici. EDINSTVENATA alka koja spored EKSPERTSKATA rakometna javnost, koja inaku iznikna minative dve godini - da bidam poprecizen otkako Metalurg dobi smejurija od grupa vo LS vo koja napravi senzacija, osvojuvajkji go ushte posenzacionalnoto treto mesto - nedostasuvashe za nashite da go dobijat medalot od golemite natprevaruvanja koi go zasluzhuvaat. Chovekot koj e najzasluzhen za POPULARIZACIJA na rakometot megju makedoncite, koi prethodno ne bea znaele kako se vika "ona so tri chekori shutni", za shto izvestuva bez iskluchok sekoj stranski rakometen portal. So nekolku zbora doagja rakometnniot prosvetitel na makedoncite od XXI vek.

Se na se, kako veli edna reklama "SEEEEEGA E LEEEEESNO". Spored komentarite na ekspertite ni preostanuva samo da dochekame da dojde Danska 2014, i mirno da ja prosledime ceremonijata na dodeluvanje medali.

Makedonci OPUSHTETE SE! HE IS COMING.....

Уште само Шундовски да беше пробелмот арно ќе е! Цело раководство РФМ одма оставка пред се за организацијата на патот до шпанија со ниско буџетни летови итн.. сите знаеме кој циркузи беа :facepalm: Така што дополнителна одговорност!

Чим е таква работата како што велите, значи треба да се инсталира нова РФМ. А тој што јадел ќутек одговорниот на РФМ и јас би го истепал уште еднаш!

Уште стојам на тоа дека не е Шундо крив, хејтате ама сакале признајте сакате не во негово време репрезентацијата има најдобри резултати. И Пепи беше може подобар и од Кире па Македонија имаше само еден меѓународен настап. Јас го бранев Шундо и му ја сваќам оставкава... ама сега веќе кога поднесе оставка фер е да си се олесни и да ја објасни ситуацијата во која што беше ставен односно меѓу двата клана. Ете може барем да каже зошто во Шпанија некои играчи играа лошо , еве на пример за мене неможе да е коинциденција тројца првотимци на Металург и стандардни играчи за репрезентација (двајца со голем стаж)имаа катастрофа првенство...
До сега можеби бил уценуван ама сега води солиден клуб и би било фер пред сите да посочи што не функционираше.

Уште стојам на тоа дека не е Шундо крив, хејтате ама сакале признајте сакате не во негово време репрезентацијата има најдобри резултати. И Пепи беше може подобар и од Кире па Македонија имаше само еден меѓународен настап. Јас го бранев Шундо и му ја сваќам оставкава... ама сега веќе кога поднесе оставка фер е да си се олесни и да ја објасни ситуацијата во која што беше ставен односно меѓу двата клана. Ете може барем да каже зошто во Шпанија некои играчи играа лошо , еве на пример за мене неможе да е коинциденција тројца првотимци на Металург и стандардни играчи за репрезентација (двајца со голем стаж)имаа катастрофа првенство...
До сега можеби бил уценуван ама сега води солиден клуб и би било фер пред сите да посочи што не функционираше.
Кажи ми каков е тој тренер што ќути и слуша што ке му кажат играчите ?
Нека биде Лино Червар тренер, па да видиш како Кире ке ќути и ке слуша што ке му се каже! Што не јаде гом*а во Атлетико Мадрид ? Ќути и слуша. Како ке му кажат, така ке игра, а ако не ти се свиѓа , надвор !

Кажи ми каков е тој тренер што ќути и слуша што ке му кажат играчите ?
Нека биде Лино Червар тренер, па да видиш како Кире ке ќути и ке слуша што ке му се каже! Што не јаде гом*а во Атлетико Мадрид ? Ќути и слуша. Како ке му кажат, така ке игра, а ако не ти се свиѓа , надвор !
За тоа не е тренер Червар а мислам нема ни да ни биде... за тоа ги спомнав тие два клана... ќе вергламе стар муабет.

За тоа не е тренер Червар а мислам нема ни да ни биде... за тоа ги спомнав тие два клана... ќе вергламе стар муабет.

Не бе грешка си. Играчите така се понашат бидејќи такво е раководството и тие се поголеми од раководството во РФМ. Кога ќе си замине Михајло прецедател со моќ и одлука и одговорност кој на пленарна седница ќе се расправа и ќе се донесе одлука за селектор, играчите вклучувајќи го и Кире ќе бидат сите построени во ред. Такада кога ќе се направат коренитите промени во РФМ никој нема да диктира туку се ќе си оди како подмачкано бидејќи овие фатија корени и веќе со години нешто чкрипи а репрезентацијата не е клубот на Михајло или клубот на Минчо. Завршена е работата тука сега ќе го гледаме истиот циклус со Доне.

Многу жалосно за момците, одлични беа и во топ форма, но кога највеќе можеа, шансата им ја прокоцкава.

Не бе грешка си. Играчите така се понашат бидејќи такво е раководството и тие се поголеми од раководството во РФМ. Кога ќе си замине Михајло прецедател со моќ и одлука и одговорност кој на пленарна седница ќе се расправа и ќе се донесе одлука за селектор, играчите вклучувајќи го и Кире ќе бидат сите построени во ред. Такада кога ќе се направат коренитите промени во РФМ никој нема да диктира туку се ќе си оди како подмачкано бидејќи овие фатија корени и веќе со години нешто чкрипи а репрезентацијата не е клубот на Михајло или клубот на Минчо. Завршена е работата тука сега ќе го гледаме истиот циклус со Доне.
Кој коректни промени Левче? Од една страна викаш дека репрезентација не е клуб ни Михајло ни Минчо а од друга страна тие се двата главни спонзори. Да не се испонаша така управата на Металург и да пробаа на покултурен начин да влезат во управата сигурно до сега местото претседател ќе припаѓаше на некој нивни... ама неможе бе знаеш како викаат Човекот излага од село ама селото од човекот не... Ма да тотално небитна е функцијата претседател додека Начевци имаат поголеми ингеренции во управувањето со федерацијата. Моментално тие не се во ничив клан и многу мудро искористуваат од целава кавга... си кешираат од Минчо и иницираат непријателство. Јас мислам да дојде ред Михајло да се повлече од функцијата овие сигурно ќе летаат зошто истата грешка Минчо не би ја повторил како онаа на Михајло...
Целата работа што Михајло уште се држи е чиста случајност што на Кире нему одговара тренер како Лино па на некој начин он е према тој клан. Ма да далеку од дека Филип е исфорсиран од Михајло. Ако се сеќавате Филип дебитираше во сениорска додека играше за Металург во тоа време се кроеа планчиња да го шитнат на име на брат му во странство... ама не успеаа. Се смени Шундо од Металург дојде Лино ... овој го збриша Фичо по брза постапка во Пелистер и така натака.... Од се тоа може да се заклучи дека фората беше и сеуште е или Кире или Лино.

Е сега другиве ботчиња се поинтересни. Наумче е пиун на цела таа дружина од Металург. Кај бе нема тој до толку памет да му текне дека и бато треба да иде со него сегде каде што игра ... го играат сега и главен пиун им е ... ама ок и на него му се ближи крај на кариерата толку ќе му биде. Е сега Манасков ми е интересен, ништо чудно и он да си прави простор за бате понатака со однесувањево во репрезентација.
Ама во секој случај Шундо им беше нај онаа опција ни таму ни таму. По вкус на Кире башка и Филип играше во негово време во Металург. И како бифши тренер на Металург Шундовски не му сметаше на Минчо. Сега таква опција не гледам ... не гледам средина можеби пак на Иле да му се даде шанса, не за друго ... во негово време склопи репрезентација што играше далеку поразновидна игра од денешнава за мене и поубава, само што во негово време сем Кире немавме друг искусен со јаки натпревари играч. Ама па во него време почнаа сите скандали и глупости овој ќе игра овој не ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom