Секс со бивши - добра или лоша идеја?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
ли4но: раскинав со дечко ми поради некои негови грешки и после тоа, остана само сексуалната привлечнст без никакви емоции :nenene: и се видовме неколку пати онака за секс само и секогаш кога ке го погледнев ми се вракаа филмови за тоа што ми го имаше згрешено и сум си заминувала и на средина од сексот. јас сум ЗА секс со екс ама ако е како во мојата врска тогаш е непрепорачливо :tapp:

Јас мислам дека дефинитивно не треба... бидејќи еве пример женските се почувствителни... за машкото може да биде само еден секс, али според мене мислам дека женските би се залажувале со тоа, ќе почнат да се враќаат стари спомени и да се будат нови надежи за врска која пропаднала а и ако ти е бивш/a,значи тоа што било со таа личност не функционирало затоа и завршила врската и не вреди да се губи време, туку треба да се фокусираш на др личности не се за џабе бивши

Тоа е веќе покажување на очај и сериозно загрозена состојба... :nenene:

definitivno ne ti se pogodil kalapot:)))

Личност која чувствувала љубов кон партнерот, а од некоја причина не се веќе заедно, ако дојде до секс со бивш/а тогаш истата се впушта во таа игра која ќе и ги подгрее надежите за повторно да се заедно... Ако сексот е повторно добар, тоа може да врати многу спомени и емоции, а кога на крај нема да испадне ништо повеќе од тоа, доаѓа ново разочарување...

Јас си научив една лекција, никогаш не би се вратила повторно кај некој со кој сум била во врска, па не знам колку и да бил добар сексот...
ma ne ti se pogodil kalapot inaceeee :)))

Нешто како проверена етикета со знак за квалитет, емоции или можност за компликации?
Бидејќи секоја врска се раскинува со причини, и тоа добри, без обзир на тоа кој на кого "му дал нога", сепак постои можност од тоа да бидете емотивно повредени затоа што да се оддвои сексот од емоциите е тешко.

Дали доколку се навраќате на бившите значи дека раскинувањето со неа ви се чини страшно, не сакате да си признаете дека е готово па само си ја подгревате надежта или еб*њето со нив е само поради секс?

Обично кога сме сами и кога повеќето околу нас имаат стабилни врски и не "трујат" како навистина направиле одличен избор во ова време на рецесија на слободни мажи, обично првото што ни доаѓа на памет и не смирува е помислата на бившиот партнер и обновување на сексот ако бил добар и ако сеуште самиот тој е слободен... Но дали помислата воопшто е добра? Дали помислата на бившиот е само начин да цупкате во место и полека но сигурно да тонете во пропаст од кој излез нема?
Лично јас не сум фан на врски за една вечер. Сексот и љубовта според мене не се двојат. Но некогаш седејќи на шанк каде што обично први се запуштаваат бармени, шанкери и останати кои во мракот не ни можеш да ги видиш, сфаќаш дека едноставно немаш некој солиден објект на интерес. И тогаш се пали сијаличката
"секс или видување со бившиот е она што ми треба во моментов"....
Повеќето од жените верувам дека се нашле во слична ситуација... Е сега поентата е дали да се заврти бројот да се оствари контакт ?!

Првото правило е дека не се ретки жените кои успеваат да воспостават коретен и пријателски однос со своите бивши љубовници. Тоа се оние мажи на кои би им дозволиле да не видат и во пижами и без шминка и во ПМС и со акнички на лицето и кога сакаме да се исплачеме и кога го презираме целиот свет... Тоа се оние ретки мажи на кои сме им дозволиле да не познаваат во вистинско светло. Постои ли подобар маж за секс од оној кој веќе совршено добро го познава нашето тело и нашите сексуални апетити и фетиши? Нема... Но, никако не сум согласна со тоа да се сведе само на задоволување на нагоните со бившиот. Тоа е убиствено. Има правило за бившите љубовници - консумирајте ги ретко и во мали количини, се со цел да останат БИВШИ и понатаму. Првиот момент кога ќе почнете да се прашувате - ”зошто јас и ти прекинавме” или ”зошто јас и ти воопшто не се обидовме да бидеме во врска” - ставете и крај на оваа секс авантура бидејќи ризикувате таа да прерасне во мазохистичка платонска опседнатост...

За крај - сексот со поранешниот не е препорачлив. Се ризикува да ги оживееат стари страсти кои никогаш и не сте ги заборавиле.... Самата средба со него придвижува механизам кој свесно и болно сме го потиснале и не е лесно да се процени што всушност се крие позади сето тоа.

најдобра според мене:) баш поради враќањето на емоциите

Поздрав братко :smir: и ја истото го мислам :) На неколку наврати имав секс со бившата , и беше одлично , се вратија сите чувства неколку месеци наназад , едноставно уживавме , пробајте па ке видите за што зборувам :smir:

wtf???прошлост е прошлост ако имаш толкави нагони оди фати нов дечко или девојка

Апсолутно добра идеја мислам.. сепак бившите можат најдобро да те задоволат зш ти знаат каде се палиш и сл. така да супер би било.. :smir:

Апсолутно добра идеја мислам.. сепак бившите можат најдобро да те задоволат зш ти знаат каде се палиш и сл. така да супер би било.. :smir:
а зошто па мора баш бившата да биде...фати нова можеби и таа ќе знае уште повеќе да те запали...

Глупава идеја.
Ако е веќе бивш, нема што да се навраќаме на него.
Има многу „секс што не чека“, со идните, таму надвор:)

Vidi, nothing is as is, to not do is to have not lived!
Се е флуидност, што да не, ако има страс(т), шо па да њет.

Ако сексот бил добар, тогаш може и да е добра идеја. Но, ако не бил нема шанси за секс со бивша.

losa ideja...ne za gjabe e bivsa,znaci toj bunar go imas kopano, suv e,podobra opcija e da baras drug

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom