Секс како услов за вработување?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.101
Веб-сајт
www.kajgana.com
Како би реагирале доколку некој побара од вас да го сторите тоа?

Би стегнале заби и би го сториле тоа во име на кариерата или не? Би го сториле само доколку работодавецот ве привлекува? Не би го сториле ни под разно?

А и доколку има работодавци на форумов, прашање за нив. Доколку дојде на пример жена кај нив на разговор за работа и ја крене сукњата, дали би ја примиле иако не одговара за работното место?

Никогаш,ама баш никогаш не би го направила тоа за да се вработам

Би го направил, зошто да не?
Ако газдарицата „прави мерак“, не гледам зошто би се чувствувал “искористено“...

И вие жените исто размислувате, ама сега демек - „поштени“. :icon_roll

Па, нели рековме дека не се става лебот на исто место со - другите работи? Поедноставно се решава дилемата (ако воопшто постои) од позиција на сопственик на фирма. Не верувам дека би (па Ејсид поготово) дозволиле заради било која сукња/пантолони да ви се скења работата.
Абе ај, пун светов убавини фор фри, уш треба социјално да плаќаш.

Пред некое време на нетов читав интересна статија. Пишуваше дека над 2/3 (две-третини) од женските би се сексале за да напредуваат во кариерата:)
За мажите немаше многу податоци, пошто ретко и се случува да го прават тоа во реалноста (во денешно време)

Bash taka rabotaa -- dza/ bu a? Ja pa mislev svetot malku po sofisticiran e.
Stenmarc, najdi i procitaj deka na prasalnicite koi se odnesuvaat na privatnosta i seksualni odnosi okolu 60% od lugjeto imaat tendencija da odgovaraat neiskreno,t.e. da odgovaraat od aspektot na sopstveniot "zamislen lik." Stavi sea soodnos na greska, i izracunaj go pak toj podatok ke te molja :)

Inace nikad -- ni ko davac ni ko primac -- aj sea racun na margin of error ke ve molja :poos:

Ne sum rabotodavec megutoa koga bi bil i koga bi se slucilo nekoja da mi nudi seks kako uslov da ja primam na rabota...bi ja nalegnal i ne bi ja primil na rabota...megutoa bi i platil pari za seksot(t.e. bi i gi frlil vo lice)...za da se pocustvuva kako prostitutka...bidejki samo zensko koe sto e prositutka vo odnesuvanjeto i razmisluvanjeto moze da se resi da nudi seks za vrabotuvanje...hehe

Acid напиша:
Би го направил, зошто да не?
Ако газдарицата „прави мерак“, не гледам зошто би се чувствувал “искористено“...

И вие жените исто размислувате, ама сега демек - „поштени“. :icon_roll

Pa i da ne ti prai merak,zarem prva ke ti bide ona od tie "ne bas so merak"?
A za zenite,moze vie na forumot bas slucajno se pogodivte site fini :):):),no ima dosta golem broj na zeni so se seksale i bi se seksale za rabotno mesto(ne zboram za kariera ili nadgraduvanje na kariera)

Ma, ni pod razno ne doagja vo predvid. Rabotata i zadovolstvoto ne se meshaat. Ne bi imala sex ni so kolega, nitu so nekoj so kogo me povrzuva bilo kakov profesionalen odnos, ne pak so rabotodavec od kogo bi ocekuvala pocit i doverba za rabotata.
A za ucenite - postojat nadlezni institucii! Onie koi podlegnuvaat na ucena, dobivaat rabota za kratko a gubat dostoinstvo za navek! Treba da se bide svoj i da se ima samopocit. Kvalitetot sekogash izbiva na povrshina, ma kolku nekoi se obiduvale da go pottisnat i zadushat. Za vrednite lugje sekogash se naogja nekakva rabota - nema potreba od samoponizuvanje.

OBDN напиша:
Bash taka rabotaa -- dza/ bu a? Ja pa mislev svetot malku po sofisticiran e.
Stenmarc, najdi i procitaj deka na prasalnicite koi se odnesuvaat na privatnosta i seksualni odnosi okolu 60% od lugjeto imaat tendencija da odgovaraat neiskreno,t.e. da odgovaraat od aspektot na sopstveniot "zamislen lik." Stavi sea soodnos na greska, i izracunaj go pak toj podatok ke te molja :)

Inace nikad -- ni ko davac ni ko primac -- aj sea racun na margin of error ke ve molja :poos:

ОBDN не тргнувај од своите ставови на таа тема, за да ми го оспориш постот. Тргни од тоа колу луѓе што ги познаваш би го (или веќе го) направиле тоа.

Инаку еве уште од сега можам да предвидам што ќе пишуваат жените на форумов - ЈАС? НИКОГАШ? РАБОТАТА И ЗАДОВОЛСТВОТО НЕ ГИ МЕШАМ? џиги-миги ... истата ситуација кога дискутиравме на тема „Зошто девојките сакаат богати типци, или се летаат по пари?“. Таму соодносот на оние кои не се по парите беше накај 90%, наспроти оние кои срамежливо или ич не рекоа дека сакаат пари. Во реалноста соодносот е друг :wink:

Stenmarc,
A re zlaten, ne mi e mene celta neshto na tebe da ti pobijam, samo da ti dadam edna informacija koja isto taka e interesna. A informacijata koja ti ja davam e od prva raka na nekoj koj sostavuva, stava u praksa i analizira takvi prasalnici od koi ti gi vadish podatocite.
Discovery neodavna imashe prasalnik koj se distribuirashe pomegju 10 000 mazi i zeni na vozrast od 18 do 35 godini. Istiot prasalnik se dade na istite lugje dva pati, ednash u hartiena (preku posta varijanta) i ednash on line survey. Prasanjata bea isti (se odnesuvaa na nivnata seksualnost) samo vo dvete istanci bese smenet redosledot. Zboruvam istite lugje, znaesh koja bese razlikata u odgovorite? 40% bese minimumot a idese do 80%. Znaci zavisi u koe raspolozenie coek ke go fatish ko ke go prasas, dali e u film mood ili reality check mood. Najopiplivi i neverodostojni se prasalnicite vo odnos na seksualnost -- toa e svetot na fantazii no i svetot na potiskanja i statisticki podatoci neznam kolku se verodostojni - svetot na istrazuvaci veli mnogu malku.
Ne rekov jas deka nema lugje koi toa go pravat, i deka ne se slucuva, samo sakav da ti dadam uste edna interesna tema za razmisluvanja -- no ako ti neshto dokazuvash ovde, prosti so se umesav - meni to nije bila cilj. :wink:

p.s. Ne poznavam nikoj koj toa go ima storeno - lugjeto izgleda okolu koi jas sum se so malku pozatvorena intima... cestito neka ti e ako poznavash tolku mnogu od niv, koi bi ti ja odrzale tezata.

Sekogas sum spremen na takov cekor! Posebno ako e od isklucitelen interes za drzavata/nacijata! ;-)

Би го напраила тоа ако работодавецот е дечко ми :) :) Мислам дека можам и без тоа да си изградам кариера така да никад не би спиела со некого за да напредувам.

OBDN напиша:
p.s. Ne poznavam nikoj koj toa go ima storeno - lugjeto izgleda okolu koi jas sum se so malku pozatvorena intima... cestito neka ti e ako poznavash tolku mnogu od niv, koi bi ti ja odrzale tezata.

Еи не спомна и за процентот на погрешни броеви кои се вртат кога се праат тие анкети :icon_lol:

OBDN дали ебењето со богат човек (да не речам идењето и мажењето) не е со цел да се напредува во животот, или кариерата? И сега ти ќе ми кажеш дека не познаваш вакви?
Пази, секс како услов за вработување, ретко која цура би го прифатила, али за напредок во „кариерата“ веруј многу повеќе би го направиле тоа:icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom