Секс како услов за вработување?

Ух, за да се случи тоа би требало да изгубам работа на 2 места и еден дуќан. Не дај боже таков таксират да ме снајде. Али, тенкс енивеј.

Не сум ти бил јас работодавецот инаку...ммммм!!!

Шега на страна, сеокјпат е лошо искустви и е непрепорачливо.

kikiki напиша:
Kaj nas ima mnogu devojki koi sto bi legnale so bilo koj da dobie rabotno mesto.

Vklucuvajki te i tebe? A za da ne se bunish, pretpostavkata moja e od slednovo kazanie:

Jas i edna koleska koja raboti kaj mene gi primame na intervju deckive. Gi merkame fizicki pa 2-3 prasanja, pa zenet si, pa imas devoka, i red drugi muabeti. A tipovite koj od koj podobar. Pa potoa nekolku nedeli nemozev da spijam, mi se javuvaa da prasat dali se primeni, pa pokani za kafe, za vecera i sto uste ne.

A koga imase oglas za maski e toa bese veke prikazna.

Prikaznata ic ne e razlicna i ne e neshto po jaka ili razlicna, samo 'kriticarot' od druga perspektiva gleda i koristi malku porazlicni rekviziti :)
Morav, sorry.

Јас имам 7 вработени, или со се мене вкупно 8 рабнотници сме. Сите седум освен мене се женски. Работата не е полово специфична напротив можеби подобро би се снашле машки ама сплет на околности па овие се сега и горе доле задоволен сум. За сите места имало интервју кое сум го водел сам во присуство на уште еден од вработените (имаме две нивоа на хиерахија па во интервјуто учествува оној кој директно ќе работи со новата особа). Досега не сум имал случај на „нудење“ на сексуални услуги во замена за работно место. Веројатно ако би дошло до такво нешто би одбил а особата би добила високи негативни поени кои брзо ќе ги дознаат сите мои деловни партнери. Кај некои мои партнери имало вакви случаи но како што кажав колку што ми е мене познато ваков начин во нашата групација досега не поминал и сметам дека доколку се дознае такво нешто самиот работодавец ќе изгуби кредибилитет кај мене. Тоа е крајно непрофесионален начин и метод на работа и нема никаква врска со успешен бизнис. Мојот рејтинг е далеку над тоа ниво. Такво нешто поминува само кај полуписмени „бизнисменчиња“ кој повеќе троши отколку што заработува затоа што татица сеуште го бива.

OBDN напиша:
Vklucuvajki te i tebe? A za da ne se bunish, pretpostavkata moja e od slednovo kazanie:

Prikaznata ic ne e razlicna i ne e neshto po jaka ili razlicna, samo 'kriticarot' od druga perspektiva gleda i koristi malku porazlicni rekviziti :)
Morav, sorry.
Ne vklucuvaj me i mene, zatoa sto jas ne sum legnla so nikogo za da dobijam rabota, od prosta pricina sto sum rabotodavac ( sopstvenik).:icon_lol:
A dosega nemam legnato so nikoj od 150 vraboteni sto sum gi primala da rabotat za mene, zatoa sto ne ja mesam rabotata so zadovolstvoto.:baeh:

kikiki напиша:
Ne vklucuvaj me i mene, zatoa sto jas ne sum legnla so nikogo za da dobijam rabota, od prosta pricina sto sum rabotodavac ( sopstvenik).:icon_lol:
A dosega nemam legnato so nikoj od 150 vraboteni sto sum gi primala da rabotat za mene, zatoa sto ne ja mesam rabotata so zadovolstvoto.:baeh:

Pa ne legnale ni onie so mini suknjite so tebe pa dobivaat poseben tretman u analiza.
NIso licno, jas onaka samo si praam bajram na mozokot. Ni da ne legnues -- pricinite 606 gi istai ubavo.
Za rabotodavec so 150 vraboteni shto ubavo se plazish :)
pozdrav

cyberlady напиша:
Ama sum seuste nevrabotena ...
:) :)
А дали би прифатила секс за да добиеш работно место? Еве на пример сега одиш на разговор за работа, но претпоставениот ти дава услов секс со него ако сакаш работа. Што тогаш?:raz:

А бе ето си кажа дека еднаш тоа и се случило.. ама уште е без работа?:raz:
Нешто наопаку тргнало в кревет?:icon_roll

Аааа се извинувам, не видов дека поднаслов ставила дека и се случило:(

Девојки од форумов... ЈАС сум работодавец, т.е сум овластен да вработувам во МОЈАТА фирма... Ако има некоја шо би "легнала" за работа, нека пише у ПВТ.

А бе шо се правите поштени, не ми е јасно???
Пазете ситуацијава: Немате пари, гола егзистенција е во прашање ОД ЕДНА СТРАНА!
ОД ДРУГА СТРАНА ви се нуди добро платена работа ( 300 јура па нагоре ) со здравствено, разни придонеси, воа-оноа, ама со тоа што треба да се секснете со работодавецот/давачката.... Не ми кажувајте дека нема да се опнете пошто така одите против своја човечка природа...
Малце муабетов излезе " има доволно педери, нема доволно пари..." ама шо е - тука е...

Da ti e validen argumentot pa makar i hipoteticki -- za ovaa cura od forumot na onaa brojkata od jura ti falat barem minimum 6 nuli :)

Back
На врв Bottom