Сејф Сити (Safe City)

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
За кое десно бре? Види што ми постираш.

Раскрсницата кај што се спојуваат улица Васко Карангелески и Јане Сандански во Аеродром. И јас така ко тебе, пред да го воведат Сејф Сити поминував на црвено откако ќе ги пропуштев сите коли од главна, сега си чекам уредно да се упали зелено. А и немам приметено некој да не чека зелено откако воведоа камери. Исто, кога од железничка сакаш да вртиш десно накај Ист Гејт, по тоа малото уличе, после пошта, кај мостот Беласица. Тој семафор беше небитен ко да е у Чаир, сега сите чекаат зелено иако таму нема камери.
Тука ми се чини дека има и зелена стрелка за десно кон Бисер, иам играно фудбал таму оддамна.
А има и од другата страна на раскрсницата, пишав у некој претходен пост.

И ова не е раскрсница со по една лента на којашто има СејфСити.

Семафорот нормално.
Па дур чекаш да пројдат возилата што ти идат од лево и право у твојата насока кога ќе свртиш, семафорот ќе ти отвори зелено.

Ама ако нема никој и е црвено за право и е една лента, а ти сакаш да вртиш десно. Па нормално дека ќе пројдеш.

А казните мои иначе се пред СејфСити. Камерине уште ме немаат снимено.

Последно уредено:
@bijons ја те разбрав што пишуваш!
Слично е во Велес, каде немаш посебна лента за десно, и мораш да чекаш у лентата за право (т.е. таа е и за право и за десно).
За жал законот тука е во право!

Ако не сум подзаборавил, во случај да има повеќе ленти како во Ск, за десно не се чека и/или на семафорот од десно имаш стрелка што покажува и право и десно. Па во тој случај семафорот се почитува.

За вакви ситуации, очи отварање во помалите градови, оти многу се чести ваквите раскрсници без посебна лента( и двоење) за десно!!
И да, пешачкиот од десно што треба да се помине е отворен за пешаци (зелено), па тука веќе не важи она булеварското...

За казната, има правници тука што поубаво ќе ти објаснат...
Ама од последно мое искуство, треба сама да отидеш да ти заверат забрана, а тоа може да потрае! (ја оти на суд бев, и месеци поминаа).
Така да темпирај кога најмалку ќе ти треба кола, тогаш нека ти ја одземат.

Шта је ту је! Сите грешиме! Биди жива и здрава..

Тука ми се чини дека има и зелена стрелка за десно кон Бисер, иам играно фудбал таму оддамна.
А има и од другата страна на раскрсницата, пишав у некој претходен пост.

И ова не е раскрсница со по една лента на којашто има СејфСити.

Па дур чекаш да пројдат возилата што ти идат од лево и право у твојата насока кога ќе свртиш, семафорот ќе ти отвори зелено.

Ама ако нема никој и е црвено за право и е една лента, а ти сакаш да вртиш десно. Па нормално дека ќе пројдеш.

А казните мои иначе се пред СејфСити. Камерине уште ме немаат снимено.
Точно, улицата има две ленти, нема дополнително зелено (а треба да има) и сега сите чекаат зелено за да вртат за десно.

Точно, улицата има две ленти, нема дополнително зелено (а треба да има) и сега сите чекаат зелено за да вртат за десно.
Имаше порано, некој го има бутнато. Не може од другата страна на раскрсницата да има, а од ваму да нема, а се е исто пропорционално.

Еве од другата страна.

Screenshot 2026-05-26 192155.png

А бе хаос е у сообраќајов, а за улиците нејќам ни да зборам.

А онаму кај Етуц школото тој со камионот го бутна семафорот и ене сега нема семафор, само пешачки. А имаше и семафор за пешаци со дугме.

Секогаш лентата за десно е слободна за поминување (ако не е уредена со семафор), освен кога нема пешаци на пешачкиот (ако постои) и други коли/превозни средства кои ти доаѓаат од твое лево.
Без разлика дали семафорите за право или евентуално лево се црвени, жолти или виолетови. Тие семафори регулираат друг правец, не тој за десно.

За ова се фаќа адвокат и на суд се оди за да си докажеш невиност, ако не лаже дотичната.
...а зошто би лажела? јас дури имам сопствена снимка за цело мое возење, на суд со држава, немам живци, доволно ми беше усран вчерашниот и денешниот ден, памет за друг пат.
Никој не ја разбра, уживај. Со сопствени демони се кара очигледно.
...речникот ти е за никаде, однесувањето бетер, демони тебе да ти дојдат, кога ќе осетиш на своја кожа ќе се сетиш на мене, вакви како тебе најскоро, наместо да напишеш нешто паметно околу ова, ме правиш јавно глупава со демони, срам да ти е!
Иначе на секоја раскрсница за десно е дозволено ако ти е слободно нормално, без разлика дали има додатно светло,
...доказ за прекршок и казна ти праќаат фотографија една од подалеку, и една од блиску каде се гледа регистрацијата.

...за да биде докажан престапот, најмалку треба три фотографии да испратат според движење на возилото да се докаже дека е поминато право на булевар, а семафор црвен, вака ти ,,местат" фотографија само една како да возам право, а јас вртам десно каде по правило ми е слободно, не знам зашто не сум разбирлива,

... и друго, зашто никој не пишува што значи тоа после 9 дена да се испрати смс за прекршок на Сејф сити, кога тоа иде веднаш, најкасно за 15 минути, пошто банкарон пишува дека се расправам со демони, очигледно демоните попречија и смс пораката за прекршок од 17ти мај ја добив вчера на пладне 25ти мај.

Последно уредено:
... денес добив смс порака после 22 дена од наводната казна дека возачката дозвола ќе ми биде суспендирана 45 дена ама од кој ден ќе важи тоа ќе ме известат повторно со смс.

... значи за ,,прекршок од средината на мај" мене ќе ми ја суспендираат возачката дозвола точно за летниот одмор да не можам да возам, ако веќе ме казниле казната платена од тогаш треба и блокирање на возачката што е ова после месец дена да не знам од кој ден не можам да возам!??

...ако размислам подобро, позади Сејф сити камерите одлучуваат за прекршок и казна човечки фактор, а не робот камерата, како прво смс порака со фотографија за доказ како прекршок ми доаѓа по 10 дена од прекршокот, не веднаш, не после 15 минути, туку точно после десет дена, а суспендирањето на возачката уште не ми е кажано од кој ден, еве скоро месец помина!

...се мислам кому да напишам за објаснување на министерот Тошковски, кој знае дали ќе чита и ќе врати порака!

... денес добив смс порака после 22 дена од наводната казна дека возачката дозвола ќе ми биде суспендирана 45 дена ама од кој ден ќе важи тоа ќе ме известат повторно со смс.

... значи за ,,прекршок од средината на мај" мене ќе ми ја суспендираат возачката дозвола точно за летниот одмор да не можам да возам, ако веќе ме казниле казната платена од тогаш треба и блокирање на возачката што е ова после месец дена да не знам од кој ден не можам да возам!??

...ако размислам подобро, позади Сејф сити камерите одлучуваат за прекршок и казна човечки фактор, а не робот камерата, како прво смс порака со фотографија за доказ како прекршок ми доаѓа по 10 дена од прекршокот, не веднаш, не после 15 минути, туку точно после десет дена, а суспендирањето на возачката уште не ми е кажано од кој ден, еве скоро месец помина!

...се мислам кому да напишам за објаснување на министерот Тошковски, кој знае дали ќе чита и ќе врати порака!
Po pravilo 7 dena od prvata sms poraka.
Ova tvoeto kojznaj so e.

Back
На врв Bottom