Сејф Сити (Safe City)

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Нема веќе впишување забрана на возачка и сликање за нова,туку одиш пополнуваш изјава и за неколку дена ти стига порака дека забраната започнува да тече.

Pochituvani,
Prekrshochnata sankcija "zabrana za upravuvanje so motorno vozilo"
irechena so pravosilna sudska odluka br.
ПРК-С 8--/24 od 2024 godina,vo traenje od 3 meseci za kategorija Б
zapocnuva da teche osmiot den od denot na ova izvestuvnje.
Za datumot od koga kje zapochne da teche izrechenata sankcija kje dobiete
nova poraka so izvestuvanje.

Па и за казнување се овие ликови што во гужва знаат дека нема да поминат и уште толку прават гужва.
За тие можеби. За раскрсници со само еден семафор и право и десно и лево, обавезно ќе заглавиш на средина на црвено кога вртиш лево. Тоа не е прекршок, тоа е лошо поставена сигнализација.
Автоматски споено мислење:

Проблем имаат и фирми за рентање коли, веројатно и други слични дејности.

Па и за казнување се овие ликови што во гужва знаат дека нема да поминат и уште толку прават гужва.
Во правец од 8ми Септември болницата кон Партизанска на тие семафори пробај да чекаш пред семафорот и да се убациш регуларно на Партизанска кон Центар па ке видиш за што станува збор

Во правец од 8ми Септември болницата кон Партизанска на тие семафори пробај да чекаш пред семафорот и да се убациш регуларно на Партизанска кон Центар па ке видиш за што станува збор
Од како си чекав 5-6+ минути на тие семафори кога одам од 8-ми септември вртам лево после Филип 2 и изглегуваш на булевар 8ми септемри. Problem solved. :D

^Да, да, ќе си кружиме низ град, возиме на вода.

Исто и на Ацо Шопов накај Влајко/Партизанска. И на Војвода Чакаларов од Порта Влае лево кон Партизанска и обратно. Многу ги има.

Teod2.jpg

Ова се знаци кај Католичка црква. Првиот е ограничување 40 над него работа на пат, иако никој ништо таму не работи.
Teodosij.jpg

Вториот знак е на стотина метри од тој погоре, ограничување 30 со знак за стеснување на пат. И овде никој ништо не работи ниту улицата се стеснува. Ниту има школо.
Шу прајме со еден куп вакви скроз нелогични знаци и семафори. Ќе мрдне ли некој со прст, имаме ли сообраќајни сручњаци.

Нема веќе впишување забрана на возачка и сликање за нова,туку одиш пополнуваш изјава и за неколку дена ти стига порака дека забраната започнува да тече.

Pochituvani,
Prekrshochnata sankcija "zabrana za upravuvanje so motorno vozilo"
irechena so pravosilna sudska odluka br.
ПРК-С 8--/24 od 2024 godina,vo traenje od 3 meseci za kategorija Б
zapocnuva da teche osmiot den od denot na ova izvestuvnje.
Za datumot od koga kje zapochne da teche izrechenata sankcija kje dobiete
nova poraka so izvestuvanje.
Deneska li ti stasa ovoa

И тоа дека треба со шлеп да ја возам колата на регистрација е прилично небулозно.

И тоа дека треба со шлеп да ја возам колата на регистрација е прилично небулозно.
ти изгледа глупо но и не е баш, што ако дојде до сообраќајка (е сега ќе речете шансите се мали, но може да се случи) и да си крив и да не си и за мала штета треба да плаќаш бидејќи не може европски

Нек‘ се угоде....уште еден вид казна за „попунуење„ на празниот буџет:

Наскоро очекувам воведување и казна за невозење приватно возило во работно време и негово чување во гаража...

Уште една потврда дека сето ова е за полнење на буџет. Можеби сега им стана појасно на тие што го одобруваа ова како е одлична работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom