Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
gledav za taa puska na you tube eve ti link http://www.youtube.com/watch?v=bqYVPVkjTt0 tuka strucnjak ja testira puskata i kazuva stoe dobro sto ne cini,viglavnom ubava puska e,jaka,preciznaSakam da prasam koj moze da mi kaze nesto za Gamo Sokom Taktikal 4.5 i dali so prekrsuvaweto zadolzitelno treba da se zakoci avtomatski.
Aко е алумински го буши милион посто, 2 мм, со Хатсан воздушна пушка сум пробал (365 m/s), му еба матер праи убаво оцртано крукче како да си бушел со бурмашинаама за лим 2мм малку ептен потешко ја снемува дијаболата кога ке го допре лимот, сачма испукана од воздушна пушка не го дупчи туку се сплескува не па дијабола
Јас си правев сам шина за заставина, не ја подесив бог знае којзнае колку прецизно ама со штелување на оптичкиот ја нагодував така да гаѓаше дијабола во дијабола, ама а зголемиш растојание треба пак да подесиш, не само во вертикала него и во хоризонталаИмам едно прашање за познавачиве на воздушни пушки,дали на застава 4,5 воздушна може да се стави оптички нишан?И колку чини?
da be !
vrapci , kosovi , skolovranci , grozdanci , stracki .Kokoski nemoze imaat debela kozha .
ja kao pomal gi pucav .
odamna ne sum upraznanjaval vodrusna puska
smesno posle otsluzen voen rok uste so raketa so nemav pucano da se vratam na vozdusna
Slavija 620 ceskoslovacka marka ali mnooogu dobra ....bese sea ja nemam odamna videno kuznae kolku e zargana (ako voopsto znam kade sum ja zafrlil )
aman be mnogu kako za vozdusna puska
pa do pred 5-10 god za 300-500 eura se kupuvase kalasnikov
sampioni za vozdusni puski ako sakas kvalitet glej ako ima nanovo da se kupi
Ceska ( oni se poznati po tie raboti ) ( ne sum siguren dali Slovacka proizveduva ali ako ne se Cesite togas sigurno se Slovacite )
Чешка произведуваше најквалитетни воздушни пушки пред 20години, Фабриката Чешка Збројовка од градот Uherský Brod, сега они само произведуваат најквалитетно огнено оружје, прваци во воздушно оружје се Шпанците, со ГАМО.
И мене истото ме интересира, солидна воздушна и оптика до кај
12 000...
најхантерска од овие од "средна класа" ти е Hatsan mod 125.дали може со воздушна ( сите воздушни) да се утепа зајак,еребици такви ствари, ако ке користи добри дијаболи ? и ако има таква хантерска пушка која е?
Чекај маку првава е мозин Руската така??
Ако е таа,истиот куршум уште од 1891-2 година се користи и денес кај Осумдесчетворката и те како е убиствен.
Каде ја ина за 5-6 илјади??
Здраво луѓе, заентересиран сум да купам воздушна, би сакал да ми кажете, добра, јака пушка со јак истрел, квалитетна некоја до кај 10к негде, бев предмалку до микеи таму имаше само Гамо, ги разгледав, ама имаше една жена вработена и пи*ката ја болеше ни да ме убеди нешо да зеам да ми подкаже ова она така да кој ја е*е, па сеа еве вас ве прашувам,и кажете ми кој нишан е болје дали механичкиот или оптичкиот...
Сериозен си за ова Славиа 631 9.000 денари нова? кога ова?Другар мој зема Славиа 631 за 9000 денари, мислам дека во Диманко во ГТЦ, подобра пушка не сум видел, гаѓав со неа шкорче на 10 метри, го погодувам ко од шала. А еднаш пробав со Хатсан 125 да гаѓам, исто на 10 метри дијаболите ми идеа во пречник 10 цм, не се знае ни кој пие ни кој плаќа. Јака да, го пробуши алуминиумот од 2мм, ама иди прекрши ја, боље земи еден да ти ја држи а ти со две раце да прекршуваш. Типот ја купил 12000 а ми ја продаваше за само 8000, се гледаше дека е малку користена, ама тој и видел „аирот„ па сакаше да се отараси од неа. За Гамо се жалат не биле квалитетни, читав reviews по интернет. За Норика не знам, треба да е подобра. Ја кога би зимал, само Славиа 634, 220 м/с, сосем доволно да тепа чавки, еребици. Гледај што прави тип со неа до 75 м далечина: http://www.youtube.com/watch?v=UOARpH9uwJs