Се за оружјата

• Креатор на темата Креатор на темата no.one
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Локација
Skopje
Вака како прво незнам дали има ваква тема на форумов ако има нека ми даде некој лик. А ако нема тогаш ме интересира многу за оружја (факти,најдобри модели ,кога биле изработени итн.). Не ме интересира атомско оружје ,хемиско итн тоа НЕ!!

Биохемиски оружја можат највеќе луѓе да убијат :) Како може тоа да не те интересира.

Ај за 2 години ќе видиш кога ќе го завршам експериментот вода растение и чаша :) Кога Растението се разградува во Водата после 3 месеци Водата делува со Чашата и се ствара Биохемиско Оружје :) Па тоа е најдобро :)))

Мене конкретно ме интересира дали е тешко да извадиш дозвола за пиштол во Македонија, и колку е еден убав нов пиштол во Микеи. Имам 23 години, не сум акнат, осудуван нити џанак. Кои се шансите да ми одобрат и долго ли трае постапката?

Муабетов ти е сакам да научам се за компјутери...за доволно умешен човек и лажица е оружје.Биди поконктретен.

сакам да научам со колкава брзина се движи куршумот кога ке излета од цефката?
колкава далечина моше да достигне????
да кажете за некое познато орушје кој го користел некоја позната личност?
од кои делови е составено????
како успева да достигне толкава брзина????? еха има уше многу па ако има нешто да споделиш повели

како успева да достигне толкава брзина????? еха има уше многу па ако има нешто да споделиш повели

Првите две и последното ти се прашања од физика,поточно истрели.
http://www.emathforall.com/ss/fizika_form_mehandiv.pdf
Тука ги имаш равенките,друг начин за пресметување...тешко.
Побарај во pdf-то хоризонтален истрел или вертикален истрел.

Хесус факин Крист.
http://en.wikipedia.org/wiki/Muzzle_velocity
Зависи од оружје до оружје и од типот на оружјето. Пак википедија.
http://en.wikipedia.org/wiki/Simo_Hayha
http://en.wikipedia.org/wiki/Seung-Hui_Cho
Ако не ти се познати овие јебига, мислам дека Гага не носи оружја со себе (ако не се рачуна гардеробата).
Метал и дрво, викаше тренерот.
како успева да достигне толкава брзина?????
A FREAKIN PROPELLANT! :vozbud:
еха има уше многу па ако има нешто да споделиш повели
До сега сите прашања ти се википедиски, т.е. бараш факти кои полесно ќе ги најдеш на википедија отколку овде што ќе наидеш на одговор. Ама ако сакаш ловечки приказни, ова е правото место.

Вака како прво незнам дали има ваква тема на форумов ако има нека ми даде некој лик. А ако нема тогаш ме интересира многу за оружја (факти,најдобри модели ,кога биле изработени итн.). Не ме интересира атомско оружје ,хемиско итн тоа НЕ!!

Пријателе ималуѓе кои и со Калаш и М4А1 имаат испукано над 6000 куршуми(израчунај колку рамки испразниле:)) па они признаваат дека СЕУШТЕ не се разбираат-веруј со оружје нема разбор:)

Ајде малце да ја разгориме темата..најдов нешто интересно па да го споделам совас..вснушност станува збор за Tacer - Електронски проектил со продолжен дострел..(несмртоносно оружје)

Компаниите "Мосберт " и TACER ги здружија силите за да ја произведат пушката-сачмарка TACER X12 ЛЛС ,која е целосно интегрирана во помалку смртоносна платформа,користејќи редизајнирана Мосберг 500 пушка-пумпарница,која е оптимизирана за XREP.На оваа пушка може да се монтира и TACER X26 за употреба на помали растојанија.
Tacer X12,покрај жолтата боја за јасно обележување на оружјето како несмртоносно,користи и патентирана технологија на радијална муниција за да се спречи употребата на бојни 12мм патрони со цел да се острани можноста крајните корисници случајно да пукаат со боева муниција кога тоа не е потребно,особено за време на многу стресни ситуации.
Ниту еден друг систем на пазарот денес не го спречува стрелецот од ненамерна употреба на боева муниција.Покрај тоа,цевката е дизајнирана да ги оптимизира перформансите на XREP, обезбедувајќи му на проектилот по излегувањето од цевката најголемата далечина,стабилизација и точност...

има уште многу да се пишуе за пушкава ..но тоа ќе го напишам во наредна можност и секако доколку ве интересира...а наскоро ќе гледам да обработам некоја од повеќе познатите пушки Ak-47,M-94,M-91 ..

loaded-desert-eagle-web.jpg

Израелски Desert Eagle
Ако на некој му се укаже шанса, мора да го проба....ако не може да го испроба, барем да го разгледа:wink:

Новиот револуционерен автомат "Kriss Super V" кој името го добил по еден вид традиционален индонезиски крив нож од 13 век ,овозможува подобра прецизност и групирање на погодоците на целта и на стрелецот,му овозможува поголема ефикасност при рафален оган на блиско растојание.
aaatn.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Основни податоци
Калибар - 11,43 х 23 мм ACP ( 45 ACP )
Вкупна тежина со празна рамка - 2,18 кг
Теоретска брзина на гаѓање- 800 - 1.000 куршуми во минута
Борбена брзина на гаѓање - 40 до 120 куршуми во минута
Должина со поклопен кундак - 406mm
Должина со исправен кундак - 635mm
Должина на цефка - 140mm
Капацитет на рамка - 12 и 28 куршуми
Принцип на работа - одложено повратно дејство на затворачот..(чкрапало по нашки )

супер се постовиве продолжете не се разбирам многу од оружје ама со задоволство читам :salut:

Застава M70B1
51445418.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

калибар - 7,62 x 39
Маса - 4,27 кг
Врста - Автоматска пушка
Почетна брзина - 720 (m/s)
Испукани куршуми во 1 минута - 620
Максимален ефективен дострел - 300 метри

Zavisi kolkavo e barutnoto polnenje(goleminata na caurata) na kursumot i kolku e dolga cevkata na oruzjeto. Sto podolga tolku pogolem domet ima zrnoto zasto barutnite gasovi mu ja davaat silata i go isfrlaat zrnoto

--- надополнето ---

Мене конкретно ме интересира дали е тешко да извадиш дозвола за пиштол во Македонија, и колку е еден убав нов пиштол во Микеи. Имам 23 години, не сум акнат, осудуван нити џанак. Кои се шансите да ми одобрат и долго ли трае постапката?

премногу е тешко да се извади бидејки се поминува низ многу процедури со еден збор ќе ти се одмили додека го купиш

Имаш разни модели добар е овој српскиот црвена застава 999 го поседува татко ми со дозвола, имаш од чесиве подобар чешка збројовка 75, глок 17, од германциве heckler&koch P2000 (овој ти е најскап) и други, сеа незнам Микеи со кои други произведувачи соработува, само знам со овие три фирми сигурно. И имаат залихи од нив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom