Се за оружјата

• Креатор на темата Креатор на темата no.one
  • Време на започнување Време на започнување
Фала ти другар , не знаев за Арми Шоп , на веб странава гледам имаат огромен избор од се и сешто , дефинитивно ќе одвојам време да тркнам до таму. :)

Фала ти другар , не знаев за Арми Шоп , на веб странава гледам имаат огромен избор од се и сешто , дефинитивно ќе одвојам време да тркнам до таму. :)

Ништо бе уживај, само незнам како до сега не сте знаеле има точно една година одкако е отворена. Од јануари или февруари 2010, тој период.

И ако купуваш и ја купиш дај сликај ја да видиме што си купил

Некако замре темава за оружје.

Semtex H plastic explosive
Има повеќе врсти

Семтех пластичниот експлозив е еден од не премногу познатите експлозиви, а најмоилен им е на терористите. Може да се каже дека е заштитен бренд на некои терористички организации, Ирската Републиканска Армија ИРА која го користи за напади во Лондон и Северна Ирска. Толкавата омиленост ја има стекнато поради тоа што е различен за детектирање од другите експлозиви, но и неговата голема моќност бидејќи главните состојки РДХ и ПЕТН(кои како самостони експлозиви имаат голема разурзнувачка моќ) му го зголемуваат рејтингот кај терористите.

Овој експлозив е иновација на чешкиот хемичар Станислав Барбера од Чехословачка и името Семтех го добива по Семтин, предградие на градот Пардубице во Чехословачка, а првата мешавина е произведена во 1964 година.

osv-96-r.html
со ова оружје си ЦАР !!!!
Скри се и мавај пуканки на тетовското кале :pos2:

--- надополнето ---

за блиска борба само ова
ако е за пуканки ја пре би ова :)
снајперчево се вика ОSV-96 и е руско производство!
еве нешто повеќе...
Specifications
Caliber.........................................................................12.7mm
Cartridge ...................................................................12.7x107 sniper,
12.7x107 DShK
Weapon weight w/o rounds and a sight.............12.9 kg
Weapon length:
in combat position...................................................1,746 mm
on the march position ..........................................1,154 mm
Barrel length ...........................................................1,000 mm
Muzzle velocity ........................................................not less than 800 m/sec
Sighting range w/optical sight..............................1,800 m
Magazine capacity...................................................5 rds
еќе...
iизвинете што нема слика нешто нејќе да ја прикачи не знам зашто...

osv-96-r.html

ако е за пуканки ја пре би ова :)
снајперчево се вика ОSV-96 и е руско производство!
еве нешто повеќе...
Specifications
Caliber........................................... ..............................12.7mm
Cartridge .................................................. .................12.7x107 sniper,
12.7x107 DShK
Weapon weight w/o rounds and a sight.............12.9 kg
Weapon length:
in combat position.......................................... .........1,746 mm
on the march position ..........................................1,154 mm
Barrel length .................................................. .........1,000 mm
Muzzle velocity .................................................. ......not less than 800 m/sec
Sighting range w/optical sight..............................1,800 m
Magazine capacity.......................................... .........5 rds
еќе...
iизвинете што нема слика нешто нејќе да ја прикачи не знам зашто...
mislis na ova da jako e :)

таман за пуканки пукање!
Па богами со оглед на то какви куршуми има како за тепање Слонови, :)
нешто слично на овој Снипер имала и Украина, Што напраиле Русите напраено е не за Џабе Ак 47 е најдобра пушка на Свет
ко сме кај пуканките не знам дали знаш нашите специјалци при опсадата на Арачиново ја користеја Црната Стрела баш имав прилика да разговарам со еден Волк инпресиониран е од ова оружје

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom