Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Коса не може да ти се проретчи за 2 месеци. Ако има проретчување кај тебе тоа најверојатно траело 1-1,5 година и тоа со забележително паѓање. Паѓање на 4-5 влакна дневно не се никаков проблем за анализирање. Единствено ако не си сигурен тогаш најдобро обрати се кај дерматолог, ама кај добар експерт за опаѓање на коса и дерматолог нема како и во повеќете медицински области. Се се тоа доктори, експерти од времето на Тито. Кај нас секојдневно слушаме за погрешни терапии, несреќни смртни случаи во болници, погрешни дијагнози, но се е тоа резултат на слабото и корумпирано образование што со децении произведува неквалитетни доктори и специјалисти.

Најдобар пример ти е да ти кажат мајка ти и татко ти дали ти е проретчена косата, затоа што тие секојдневно те гледаат половина ден и најдобро можат да направат разлика каква ти била косата порано, а каква сега.

Единствено ако фризерот не ти ја скратил и изретчил косата многу повеќе од потребното. Кога косата се ретчи на фризер и самиот волумен на косата и густина изгледа послаб.

ми викаат дека не ми е ретка, ја си имам набиено и комплекси, и незнам не ми паѓала косата сеа почна пред 10 дена , ја тресам со рака и пагаат по 4,5 влакна, ама дневно можеби околу 30, имам прочитано дека е нормално ама пак многу сум напнат за тоа....и де кажи ми што мислиѓ за воа шо го споменав мојава логика, за кратките нови влакна ??? ако знаеш за што правам муабет

Исто и мене ми се случува овој период и паѓа и првут имам. Дали е можно да има стварно сезонско опаѓање?

Исто и мене ми се случува овој период и паѓа и првут имам. Дали е можно да има стварно сезонско опаѓање?

Првутот нема врска со косата, туку настанува поради сувата кожа. Сигурно имаш недостаток на витамини во телото.

Дали некој има искуство со ласерскиот чешел Power Grow Comb или со некој сличен производ? Какви резултати може да се очекува од нив?

Se otkazav jas od ovaa borba. Veke 5 meseci se strizam 2ka I cuvstvoto e 100 pati poubavo otkolku da se zamaras.

ми викаат дека не ми е ретка, ја си имам набиено и комплекси, и незнам не ми паѓала косата сеа почна пред 10 дена , ја тресам со рака и пагаат по 4,5 влакна, ама дневно можеби околу 30, имам прочитано дека е нормално ама пак многу сум напнат за тоа....и де кажи ми што мислиѓ за воа шо го споменав мојава логика, за кратките нови влакна ??? ако знаеш за што правам муабет

Исто и јас другарче , си набив комплекси и ме фати една бедна депресија , од дома не ми се излегува некои денови. Пред некој ден случајно најдов една слика од пред 4-5 години , уште толку во беда паднав кога си ја споредив. Тогаш сум бил 17 , сеа сум 22. Ќе пробам сеа да најдам некој шампон за волумен , не ми е битно колку пари е само да е добар и да не е од тие што уште толку ја оштетуваат косата.

Иначе некој што знае , на нет најдов една слика од трансплантација на коса пред и после некое време од операцијата , дали е можно да има вакви резултати како на сликата или??? Далеку сум јас од такво опаѓање но сакам да си знам за во иднина.

dewe.jpg

Исто и јас другарче , си набив комплекси и ме фати една бедна депресија , од дома не ми се излегува некои денови. Пред некој ден случајно најдов една слика од пред 4-5 години , уште толку во беда паднав кога си ја споредив. Тогаш сум бил 17 , сеа сум 22. Ќе пробам сеа да најдам некој шампон за волумен , не ми е битно колку пари е само да е добар и да не е од тие што уште толку ја оштетуваат косата.

Иначе некој што знае , на нет најдов една слика од трансплантација на коса пред и после некое време од операцијата , дали е можно да има вакви резултати како на сликата или??? Далеку сум јас од такво опаѓање но сакам да си знам за во иднина.

Прегледај го приврзокот 74500

купи си алпецин 500 денари е убаво мириса со кофеин е, медицински е.. јас почнав д го користам сеа пред 10 дена , сиг е поубав од оние wah and go , head and sholders и слично

Позз дечки ви го препорачувам Марлиес Милер и на тие што им опаѓа и на тие што не им опаѓа косата,најубаво шампонче јас со тој шампон пораснав Марлиес Милер црвено-бел незнам дали го има во Македонија ама би требало бидејжи е еден од најпознатите и најдобри германски шампони кај мене кошта 35Цхф во македонски пари тоа би било = 1750денари,можеби е скапо ама ќе имате убава коса форевер :свиркам:

Дали е можно косата да опага од преголемо количество стрес и нервоза. Пошто читав на некој форуми дека косата опаѓа исклучива како генетика или како резултат на напад на ДХТ хормонот на влакното ???

Дали е можно косата да опага од преголемо количество стрес и нервоза. Пошто читав на некој форуми дека косата опаѓа исклучива како генетика или како резултат на напад на ДХТ хормонот на влакното ???

Да косата опаѓа од преголемо количество на стрес и нервоза!

абе ми паѓаат 30 40(нагаѓам) влакна дневно нормално ли е или ми паѓа косава , ќе оќелавам ? прв пат приметив пред 2 недели и од тогаш ми паѓа така, пред тоа дали не сум приметувал дека ми паѓале вака дневно или па не ми паѓале, дајте некое искуство, некој по искусен да ми каже шо е работава...

абе ми паѓаат 30 40(нагаѓам) влакна дневно нормално ли е или ми паѓа косава , ќе оќелавам ? прв пат приметив пред 2 недели и од тогаш ми паѓа така, пред тоа дали не сум приметувал дека ми паѓале вака дневно или па не ми паѓале, дајте некое искуство, некој по искусен да ми каже шо е работава...

Есен е период на опаѓање на косата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom