- Член од
- 27 мај 2013
- Мислења
- 3.527
- Поени од реакции
- 4.706
Коса не може да ти се проретчи за 2 месеци. Ако има проретчување кај тебе тоа најверојатно траело 1-1,5 година и тоа со забележително паѓање. Паѓање на 4-5 влакна дневно не се никаков проблем за анализирање. Единствено ако не си сигурен тогаш најдобро обрати се кај дерматолог, ама кај добар експерт за опаѓање на коса и дерматолог нема како и во повеќете медицински области. Се се тоа доктори, експерти од времето на Тито. Кај нас секојдневно слушаме за погрешни терапии, несреќни смртни случаи во болници, погрешни дијагнози, но се е тоа резултат на слабото и корумпирано образование што со децении произведува неквалитетни доктори и специјалисти.
Најдобар пример ти е да ти кажат мајка ти и татко ти дали ти е проретчена косата, затоа што тие секојдневно те гледаат половина ден и најдобро можат да направат разлика каква ти била косата порано, а каква сега.
Единствено ако фризерот не ти ја скратил и изретчил косата многу повеќе од потребното. Кога косата се ретчи на фризер и самиот волумен на косата и густина изгледа послаб.
ми викаат дека не ми е ретка, ја си имам набиено и комплекси, и незнам не ми паѓала косата сеа почна пред 10 дена , ја тресам со рака и пагаат по 4,5 влакна, ама дневно можеби околу 30, имам прочитано дека е нормално ама пак многу сум напнат за тоа....и де кажи ми што мислиѓ за воа шо го споменав мојава логика, за кратките нови влакна ??? ако знаеш за што правам муабет