:( Се работи за здравје,Ве молам помогнете ми!!

• Креатор на темата Креатор на темата katrin1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
:( уште овде сакам да прашам за совет и помош се надевам дека ке ми кажете совет. Дечко ми го правија операција на коленото пред 2 месеци. Кога го правија операција згрешиле при операцијата докторите некоја тетива мислам дека му скинале не сум сигурна.Потоа пак го правија операција и на сред операција се расипаа машините и ногата му беше оставена т.е затворена да не дојде до инфекција и после пак го правија операција која успешно се завршила. Се беше како што треба се додека еве не му качи температура коленото и болки има. Не знам што да правам не можам да го гледам така сакам да помогнам но не знам на кој начин и што да направам па и тука се обраќам да ми кажете нешто или некој ако го имал сличниот случај.. Ве молам и се извинувам што одделувате време за мене.. Ама многу ми значи во животот го сакам и сакам да бидеме среќни. Имајте убава вечер !!

Што да правиш!? Прво, мој совет, чим згрешиле при операција, тужи ја болницата, се работи за здравје ,сепак. Второ, мислам дека многу е баксузен, иако 2-та операција била успешна, последиците биле фатални и верувам болни.
И уште еден мој совет, сменете ја болницата кога персоналот се чуди на повредата веројтно некоја друга болница и персонал би имал, барем какво-такво решение, но и може да оди во странство, мислам дека треба само да плати 200 евра, сигурно некоја странска болница има решение на проблемов.
„Ако се најде непознатата Х, равенката ќе биде решена!“

Офтопк: Навистина не можам да ја разберам оваа потреба да се "тролаат" па донекаде и понижуваат луѓето. Лесно е да направиш некој да изгледа будала после две реченици, без воопшто да ја познаваш личноста и целата ситуација во која таа се наоѓа. Девојчето си ги кажа проблемите, фино замоли ако некој знае да и помогни... Зарем не би можело меѓу членовите да има хирург, доктор, ортопред, пациент со слични комликации... Ако не можете да помогнете, бателете! (веројано и ја би требало да го направам истото) Муабетите што правиш на форум и слично, се потполно безкористни, освен некој што си го сити егото.

Или јас сум ќорав или гледам два различни воведни поста на katrin1. Што значи дека го едитирала првиот пост, но некој цитирал пред да го направи тоа. Добар трол1.png

Или јас сум ќорав или гледам два различни воведни поста на katrin1. Што значи дека го едитирала првиот пост, но некој цитирал пред да го направи тоа. Добар тролПрегледај го приврзокот 82457

Ти благодарам многу, веројатно не го примети мојот сарказам во првиот дел, а искрено и човечки е да се помогне некому отколку да се одмогне.
Ме смести во скандинавската митологија и за тоа ти благодарам, па сакам да те прашам нешто, ти како „интелектуалец“, што имаш во главата?
“Ние ги бираме пријателите, а непријателите не бираат нас“.
Мој совет и до тебе, секогаш гледај да избереш пред да бидеш избран од некој поединец!

Пријателе, не ми е битно твоето мислење, туку сликата е ставенa поради двете различни мислења на katrin1

Пријателе, не ми е битно твоето мислење, туку сликата е ставенa поради двете различни мислења на katrin1

Точно, првичниот коментар е пократок, не приметив ниту ме интересираше искрено.
Јас добро ја разбрав поентата, но нема врска.
Си го кажав своето.

Точно, првичниот коментар е пократок, не приметив ниту ме интересираше искрено.
Јас добро ја разбрав поентата, но нема врска.
Си го кажав своето.

Дамблдор, што по ѓаволите? Као, типот коментираше за двата различни поста а ти го исхејта пошто не сфати едноставна работа како тоа....Зошто бре Dumbledore, зошто?
Бар извини му се, си зезнал работа.
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 05:02 ---
Или јас сум ќорав или гледам два различни воведни поста на katrin1. Што значи дека го едитирала првиот пост, но некој цитирал пред да го направи тоа. Добар тролПрегледај го приврзокот 82457

Можда мислела дека тој дел од информацијата не е релевантен па го избришала.
Или трола. Али не би ми се верувало, пошто темата премногу е безвезе за да биде тролање. Ако е трол, мора да е тапа трол.

@katrin1 Практично (ако не се заебаваш), не можеш ништо да направиш или да бидеш од било каква помош. Чекај на докторите да видиш што ќе кажат.

Офтопк: Навистина не можам да ја разберам оваа потреба да се "тролаат" па донекаде и понижуваат луѓето. Лесно е да направиш некој да изгледа будала после две реченици, без воопшто да ја познаваш личноста и целата ситуација во која таа се наоѓа. Девојчето си ги кажа проблемите, фино замоли ако некој знае да и помогни... Зарем не би можело меѓу членовите да има хирург, доктор, ортопред, пациент со слични комликации... Ако не можете да помогнете, бателете! (веројано и ја би требало да го направам истото) Муабетите што правиш на форум и слично, се потполно безкористни, освен некој што си го сити егото.

Настрана од тролањето тука на форум реално никој не може да и помогне. Може само да ја тапшаме по рамо и/или да се молиме со неа. И најдобар доктор да е без да прочита што му е, што се направило, каде се згрешило нема да може да и помогне, а такво нешто од позади ПЦ сигурно дека нема да може.

Единствено ако сака да го смени лекарот па бара некој друг ама за тоа требаше поинаку да го формулира прашањето пошто вака ми делува на испаничена тинејџерка.(што најверојатно и е)

О, сега си адвокад!?
Ако се цитира мое мислење или се земе во предвид, имам право да си го кажам своето мислење затоа што делумно или целосно неговото мислење се однесува и за мене т.е. на мојот коментар.
Прашањето му го поставив затоа што ме нарече трол или јас барем така сфатив, “тролот нема памет„. Нема да се вадам од кашата, бидејќи не сум крив потполно и јавно и пред сведоци и пред неговиот личен адвокат ќе му се извинам.
Ако ми треба адвокад, ќе сметам на тебе.;)
А и ако дечкото на Катрин1 реши да ја тужи болницата, би можел да смета и тој на тебе т.е. да го застапуваш на суд, нели?

О, сега си адвокад!?
Си читал наводно толку книги а уште не ги знаеш зборовите на сопствениот мајчин јазик.
Прашањето е што имаш ти во главата?
И колку годинки имаш, полнолетен си?
Ако се цитира мое мислење или се земе во предвид, имам право да си го кажам своето мислење затоа што делумно или целосно неговото мислење се однесува и за мене т.е. на мојот коментар.
Неговото мислење не беше поврзано со твојот коментар.
Прашањето му го поставив затоа што ме нарече трол или јас барем така сфатив, “тролот нема памет„. Нема да се вадам од кашата, бидејќи не сум крив потполно и јавно и пред сведоци и пред неговиот личен адвокат ќе му се извинам.
Многу си гледал Хари Потер ти. И најверојатно ти си баш примерок од оние вистинските тролови, а не троловите на кои мислеше он кога зборуваше за типкава.

Трол е интернет сленг за луѓе кои се заебаваат и влагаат у тредови за да ги уништат истите и не е поврзано никако со митските суштества "тролови."
http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)
Никад не си видел трололо мемиња на интернет, 4чан или 9 гег заебанции?

И тоа трол се однесуваше на типката која ја отвори темава.
Фаранг сакаше да посочи дека поради тоа што нејзините постови не се исти, постои шанса типката да е "трол", односно најблиску до македонски, "сеирџија" со малце поинаква конотација. Дека ја отворила темава со намера да провоцира емоции, да се зеза и да лаже за тоа што го пишува и затоа има различни постови кои Фаранг ги наведе како пример.
Ако ми треба адвокад, ќе сметам на тебе.;)
А и ако дечкото на Катрин1 реши да ја тужи болницата, би можел да смета и тој на тебе т.е. да го застапуваш на суд, нели?
Да да, ја мисламД дека ќе бидамД одличен адвокаД.
СамоД што твојот сарказам е едноставенД, исто како и ти самиотД.

Ако мислиш на лупус, не сум сигурен, пошто нели тоа беше автоимуна болест и би требало да болат сите зглобови, ако не се лажам?
И најверојатно треба да е многу осетлив на светлина.
Иначе поврзано со темата, после операција, некои пациенти чувствуаат болка дури и кога све е во ред, нема сеуште евиденција дали одредени нерви, ноцебо или други феномени може да играат улога во сето тоа.

До @katrin1, има вести за дечко ти, новости некои?

Ако мислиш на Лупус, не сум сигурен, пошто нели тоа беше автоимуна болест и би требало да болат сите зглобови, ако не се лажам?
И најверојатно треба да е многу осетлив на светлина.
Иначе поврзано со темата, после операција, некои пациенти чувствуаат болка дури и кога све е во ред, нема сеуште евиденција дали одредени нерви, ноцебо или други феномени може да играат улога во сето тоа.

До @katrin1, има вести за дечко ти, новости некои?
http://answers.ask.com/health/diseases/what_is_lopus

Системски лупус

Системскиот лупус е хронична и потенцијално животно загрозувачка болест која има автоимуно потекло и се карактеризира со непредвидливи егзацербрации и ремисии со клинички манифестации. Органи кои се афектирани од лупусот се зглобовите, кожата, бубрезите, мозокот, белите дробови, срцето и гастроинтестиналниот тракт. Од системски лупус заболува најчесто младата женска популација и има многу сличности со ХИВ инфекцијата поради заболувањето на повеќе органи, потенцијално животно-загрозувачи епизоди и потреба од софистициран третман и константно мониторирање.
- See more at: http://www.zazdravje.com.mk/системски-лупус-0#sthash.Fdn92VcG.dpuf

јас го знам на латински, лопус :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom