Се плашите ли од темнината? Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
од мала се плашам и секогаш спијам со светната струја..така ми е останато, бидејќи татко ми постојано ме плашеше и сето тоа на крај резултира со страв:icon_neut

Се плашам од вообичаената причина што и сите се палшат.

Неможеш да видиш ништо!

Незнаеш кој е позади тебе, кој е пред тебе, има ли некој, што ќе ти направи, ќе се удриш ли у некоја маса, ќе паднеш ли, може и нога рака да скршиш!
Ете затоа..

Хмм.. па да речиме дек не ми е страв , туку чуство на незнаење и неориентација во простор, ако сум надвор негде, а ко ќе сум дома, најубо ми е да си згаснам светло да си седнам негдека во собава и да се џарам во темница. Моџда сум чудак, али во темницана понекоаш си создавам некој светој .. си мисљам кузнајт кај сум.. .. Или можда само пубертетов в гла ме имат мавнато:uvo:

Не се плашам...зошто би се плашела? Дома воопшто не е страшно во темница да седиш јас секогаш кога работам на компјутер во доцните часови во темница работам а само светло од мониторот иде...а надвор има улични така да...

Никогаш не сум се плашела од темнина, нема причина за тоа

нема зошто да се плашам од темнината, можеби се плашам од нешто што може да има таму во тој момент

...Не!..за страф не ми е страф али секогаШ коа идам по темница се мавам у нешто и после ме боли...дали рака,нога..независно и сеа почнаф да се плашам да не се бапнам негде:/:toe: А не дека ќе ми искочи нешто или такви остали глупости..Не верувам мн.мн. у такви чуда!..:baeh::helou:

Зависи од ситуацијата.. Кога сум по дома не се плашам, али така на отворено во некоја скроз темница сам.. ууу. :wink:

бебето се раѓа бев никаков страв а подоцна има страв од звук и темнина...мислам дека стравот од темнина е наметнат од страна на нашите родители демек вештерки и сл

и јас се од мала плашам и секогаш спијам со светната струја. :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom