Се откажувате ли лесно?

• Креатор на темата Креатор на темата Луси
  • Време на започнување Време на започнување

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.932
Поени од реакции
20.764
Едноставно прашање ама доста големи одговори содржи..
Дали цврсто се држите за нешто што е ваше и ви значи, без разлика од кој тип е, љубов, работа, семејство, бизнис... Се борите ли до крај, одите во крајности, ги употребувате сите можни расположливи средства и оружја само за да го зачувате она за вас што е свето и кое ве исполнуваи прати во животот, или пак не ја терате со сила работата едно ставно одите и играте на картата што е мое ќе си дојде, или не било за мене речено.. и ред други реченици кои ве вадат од ситуација и ја покриваат вистината дека лесно сте испуштиле прекрасна личност, добра зделка или можност да се докажете и напредувате?
Се борам за она што е мое правам се што можам, но понекогаш и она кое навидум не е возможно, штитам се што ми значи и стојам цврсто зад него, крајноста се уште неможам да ја увидам, мислам дека до последното камче би играла само за да го зачувам она што е мое и со она кое се гордеам и мислам дека е можноста да се искачам погоре, односно да напреднам во секоја смисла на зоброт.

Какви сте вие, колку и како и зошто, но и која е границата до која би играле за да и дали на крајот би се откажале?

I`m a quitter, јебига. :) Брзо се откажувам. Ако не видам ефект во први моменти... Многу лесно тоа ќе ме обесхрабри и кревам раце. :toe:

Освен кога се работи за ставови. Кога треба на некого да му докажам дека греши (е.г. дека ја сум у право :icon_lol: ), тогаш не се откажувам дур не го потечам човекот. :pos: Ама тоа од инает. :)

Никако. Ако сакам да направам нешто, ќе се обидам со се што можам за да го постигнам. И скоро увек се исплатело.

Кај би биле ако се откажуваме од се што ни се чини невозможно.

Нема неможам,има само несакам.Ова важи во сите аспекти.

sekogas se boram no vo se ima granici.Ako biva biva ,ako ne ruke uvis.

Знам да се откажам лесно но не секогаш...јас пробувам,пробувам,пробувам но кога навистина не се може нешто се откажувам иначе не сум таква...пробувам и не се откажувам...а прмер за нешто веќе 4 години не се откажувам зашто навистина сакам да го имам тоа! Од работите што навистина ги сакам никогаш не се откажувам :smir:

не се откажувам
тоа шо го сакам има да го добијам на секој можен начин има да пробам
ако и тогаш не го добијам ондак идеме следече
ама у главно идам на 2 карти
1.се или ништо
2.или мое или ничие

..секогаш кога нешто сакам..и онака нема знаци она ефекти од првите моменти..се правам за сите одоколу дека сум се откажала..дека не ме интересира...ама во себе сум толку инаетлија..и пак продолжуам све дур не биде по мое..хих...или да биде мое=)
..инаку кога некому сакам нешо да докажем ..увек продолжуам даље..заш невверојатен инает сум..толку сум тврдолглава..шо и да знам дека сум во грешка јас своето го терам...:toe:..или пак едноставно ми стануа досадно и викам..добро победи..ама ипак своето си го терам и пак мислам дека јас сум во право=)

Абе.. не е баш така.. има и одредени околности кои и баш не ти дозволуваат да продолжиш, затоа постои т.н. жртва.
Да, во меѓувреме се борам, нели што е мое - ќе одам да си го земам :)

многу тешко се откажувам (тоа што сум го наумил тоа и го правам):toe:

Тешко да се откажам од некој работи што сум наумил да ги направам , така да не сум откажувач:toe:

epa samo jas izlgeda se otkazvam od site ovde...nz ama mal problem da se pojavi i odma na najloso mislam i se otkazvam...

Zavi si za sto!! Na primer za ambicii nema ziva sila so ke me sopre ili natera da se otkazam ,ali pak ljubovta mi e slaba strana se otkazuvam pri popjavuvanjeto na preprekite ili pak ne mozam pred gordosta ne znam vo kako da go definiram kako kukavica ili kako gordeliva.

кога силно сакам да остварам нешто и знам дека вреди да се борам за истото-нема таква сила што мозе да ме запре...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom