ако ти ги нарекуваш постарите луѓе геријатрија..замисли што ќе ти велат тебе кога ќе бидеш геријатриец.
да не одиш на раце на училиште? поголемо малтретирање не е да појдиш на училиште и за два сати да се вратиш дома? само возење со геријатрија трае повеќе од твојот час на училиште...
Тоа е невоспитање тоа е некултура бе. Ја не сум знаел дека до толку се безобразни пензионерите. Порано ме учеа да им помагаме на старите да им стануваме во автобус. До пред некое време ги замислував како изнемоштени лица со ограничено движење и посебни потреби али не бе брате тоа ти се животни без основна култура. И стварно сум станувал во автобус на секој пензионер до сега. Ама од сега натака чисто сумљам. (Не се сите такви има некој на кој стварно им е потребно да седнат али поретки се тие).
А тоа со рацете предпоставувам дека ти е за тоа што пишав дека раце ме болат. Епа пробај ти во вис да ги држиш рацете барем 5 минути. На тоа додај ги шоферите кои возат како да се на трки и старите автобуси па види... Треба вештина за да одржиш рамнотежа во третина квадрат.