Дали вашите ставови во врска со се` се должат исклучиво на тоа како вие живеете и колку знаете да ги менувате?
Дали ако денес за некоја работа или постапка мислите дека е лоша, утре ако ја направите го менувате ставот и тврдите дека е добра или во најмала рака ја прифаќате како нормална?
Што значи таквата постапка за вас или за луѓето кои ја направиле?
Нормално дека живеам во склад со моите ставови, кои за мене се таман. Знам дека не се најдобри, ама живеам согласно моите вредности кои ги имам изградено и со кои се гордеам.
Не менувам ставови, не знам последен пат кога сум се предомислила во врска со некој мој став. Јас кога ќе зациментирам нешто како добро и како мој став, тогаш менување...тешко, речиси невозможно. Ми се случило еднаш да скршнам од мојот начин на однесување и ставови и до ден денес имам грижа на совест. Иако не е којзнае што, ситница е, ама ете јас морам да си ја тупам главата.
Сметам дека моите ставови се ок, за мојот живот. Така што ги употребувам во мојот живот, не им ги наметнувам на другите и си имам прилично мирен живот.
Ако нешто мислам дека е лошо и го направам тоа, нема да го сменам ставот туку ќе се каам што сум го направила тоа и нема да го прифатам како нормално, туку ќе си ја тупам главата.
Најпрост пример:Цигарите знам дека се лоши, штетни, а сепак пропушев. Ама младост - лудост (леле

), пропушев, ама се уште ми е криво што почнав и тврдам дека се штетни и сл.
Дали потврдува дека не треба да се има конкретен став за нешто што не сме го пробале или што не ни се случило?
Не мора се да пробаш, за да имаш став дека никогаш не би направил нешто. Мислам преку глава ми е искрено од фразата никогаш не вели никогаш. Имам за неколку работи зацртано дека никогаш нема да ги пробам и дека никогаш нема да се однесувам на таков злобен начин и не ми е потребно да пробам или да се однесувам злобно за да знам дека е тоа лошо и дека имам цврст и негативен став кон тоа нешто. И си се држам подалеку од тие работи и од таквите однесувања.
Од друга страна па, дали ако ви се случило такво нешто чувствувате потреба да се оправдувате или извинувате за вашиот променет став, со кого можеби претходно некого сте навредиле?
Реков само еднаш си скршнав од моите ставови и не повредив никој, ниту не беше кој знае што страшно, ама ете се нервирам, тогаш не знам каде ми беше главата и сега си се осудувам самата.
А сите велат дека е ситница и дека е глупост што воопшто се замарам за тоа,ама ете..

Сепак сите прават грешки.
Моите постапки, ставови и однесување е прилагодено така да ми одговара и да ми е убаво на мене, а во истовреме никој да не биде повреден, несреќен или да му биде скратено од нешто.